8241
Beatos virtuvė

Vištiena, troškinta raudoname vyne a la coq ou vin su šokolado padažu

(15)

Nauja nata suskambantys minkštutėliai vištienos gabalėliai.

Reikės:
  • Pusės vištos arba 6 vištienos kumpelių
  • Druskos, pipirų
  • 1 šaukšto miltų
  • 200 g pievagrybių
  • 2 morkų
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 100 g šoninės
  • 1 galvos svogūno
  • 0.5 l sauso raudono vyno
  • Kelių lauro lapų
  • Kelių čiobrelių šakelių
  • 2 šaukštų šokolado drožlių

 

  1. Stambiais gabaliukais supjaustome pusę vištos ir sudedame į dubenį, pabarstome druska, pipirais.
  2. Supjaustome gabaliukais šoninę ir suberiame į įkaitintą keptuvę kepti.
  3. Kol šoninė skrunda, vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose. Miltai padės sutirštėti padažui.
  4. Kai keptuvėje jau atsiranda išsilydžiusių šoninės taukų, dedame vištienos gabaliukus ir gerai iš visų pusių apskrudiname. Paskrudintus gabaliukus sudedame į troškinimui paruoštą puodą.
  5. Susmulkiname svogūno galvą, česnaką ir pakepiname toje pačioje keptuvėje, kurioje skrudinome vištienos gabalėlius. Pakepiname kelias minutes ir sudedame ketvirčiais supjaustytus pievagrybius.
  6. Nuskutame morkas ir sukapojame mažais gabaliukais, ir taip pat suverčiame į keptuvę. Maišant pakepiname, kol daržovės suminkštėja. Tada keptuvės turinį suverčiame į troškinimo puodą su vištiena. Įmetame porą lauro lapų, čiobrelio šakelių ir viską užpilame sausu raudonu vynu. Statome ant viryklės, kad padažas užvirtų ir paviriname kelias minutes kol išgaruos alkoholis.
  7. Tada uždengiame dangčiu ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 2 valandoms.
  8. Po  poros valandų traukiame troškintuvą iš orkaitės ir pastatome ant viryklės. Mėsos gabaliukus šaukštu išimame iš puodo ir sudedame į lėkštę.
  9. Į likusį padažą beriame du šaukštus šokolado drožlių ir viską pamaišome šaukštu. Paviriname kelias minutes ir užpilame ant vištienos gabalėlių lėkštėje.

Skanu valgyti su bulvių koše.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (15)
Komentarai
  1. Gintaras parašė:

    Katik pasigaminome vakarienę pagal šį receptą, skonis dieviškas 🙂 galvoju, ar dar netiktų į padažą įdėjus džiovintų slyvų? 🙂

  2. Juta parašė:

    Sveiki, ar galima vištieną troškinti troškintuve (greitpuodyje), ?
    Ar bus kitoks efektas? 🙂 Ačiū!

  3. Daiva ir Benas parašė:

    Skaniausia vištiena kokią esame pasigaminę namuose! Ačiū Beata!

  4. Terese parašė:

    Super! Burnoj tirpsta! 🙂

  5. Andra parašė:

    Labai skanu , nezinai net kada sustoti!Aciu

  6. Andrius parašė:

    O vietoj sauso raudono vyno tiktų sangrija?

  7. Amarile parašė:

    O man kažko gavosi neskaniai ir atrodo, kad viską sugadino vynas… Kadangi šiaip vyno nesu didelė mėgėja, paėmiau pirmą pasitaikiusį raudoną sausą vyną, bet jo skonis visiškai netiko, iškrito iš bendro konteksto. O kokį vyną naudojate Jūs?

  8. Alina parašė:

    Neišpasakytai skanu! Kol troškinosi, namai prisipildė tokių aromatų, kad vos išlaukiau tas dvi valandas 🙂 Būtinai gaminsiu dar ne vieną kartą. Ačiū.

  9. Sandrune parašė:

    o butu galima vietoj pievagrybiu naudoti baravykus?

  10. brigita parašė:

    Emmm… o dar pardavineja si sokolada? Maximose neatkreipiau demesio, kur galetu jis stovet

  11. Ieva parašė:

    Beata, gal ir nelabai protingas klausimas, bet aktulaus 🙂 O vaikams galima patiekalu, kurie buvo gaminami su alkoholiu? Pvz. Vynas, brendis, alus…

  12. Almante parašė:

    Vištiena išsitroškino tobulai, tik padažas man pasirodė per kartus… Bet vyrui patiko 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.