8241
Beatos virtuvė

Vištiena su karštomis, bet traškiomis burokėlių salotomis

(14)

Neprastas patiekalas iš pačių paprasčiausių produktų.

Reikės:
  • Vištienai reikės:
  • Vištienos kumpelių
  • „Garam Masala“ prieskonių mišinio
  • druskos, pipirų
  • kukurūzų miltų
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • Burokėlių salotomos reikės:
  • 3 šviežių burokėlių
  • druskos, pipirų
  • šaukšto sviesto kepimui šlakelio alyvuogių aliejaus
  • citrinos sulčių
  • petražolių papuošimui

 

  1. Vištieną dosniai pabarstome „Garam Masala“ prieskonių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais.
  2. Vištienos gabalėlius apvoliojame kukurūzų miltuose.
  3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir dedame vištienos gabaliukus, apskrudiname iš abiejų pusių, dedame į kepimo indą ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių.

Kol vištiena kepa, pasiruošiame karštas burokėlių salotas:

  1. Nulupame burokėlius ir supjaustome šiaudeliais arba sutarkuojame stambia burokine tarka.
  2. Įkaitiname keptuvę. Į keptuvę dedame šaukštą sviesto ir šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad sviestas neprisviltų.
  3. Kai sviestas išsilydo, beriame burokėlius ir greitai pamaišome. Paskaniname druska, pipirais, išspaudžiame citrinos sulčių. Maišydami pakepiname vos kelias minutes, kad burokėliai išsaugotų traškumą.

Iškepusią vištieną patiekiame lėkštėje su burokėlių salotomis.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (14)
Komentarai
  1. Klausimas parašė:

    Sveika Beata, norėčiau pasigaminti tokių burokėlių, tad gal išduotumėt paslaptį, kur būtų įmanoma nusipirkt tokią tarką? 🙂

  2. barokai parašė:

    Greitas klausimas, o, sita, burokus iki siol valgiau tik virtus, tai sitaip pakepinus tik pora minuciu, ar jie ne per kieti, valgomi? 🙂

  3. Rovena parašė:

    Burokai tikras skanumėlis! Paprasta, bet genialu 🙂 Kai tik pamačiau šių burokų receptą per TV, iškart pamaniau, kad bus nuostabus kiek pabodusios virtų burokėlių mišrainės paįvairinimas.

  4. jūratė parašė:

    sveiki, kuom išskirtinis prieskonis „garam masala“ ar paprasta nupirkti?

    JK

  5. Diana parašė:

    Keptos burokėlių salotos – tikras atradimas 🙂 Ačiū. Ir kas svarbiausia, kad labai greitai pagaminamos

  6. Ausra parašė:

    Beata, Jus nuostabi 🙂 Kaip tik masciau, ka pagaminti is burokeliu vakarienei. Aciu 🙂

  7. Erika parašė:

    Kepant burokėlius, užberkit čiobrelio, bus dar skaniau ir geriau. Išbandyta! Labai geras skonių derinukas.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.