Spausdinti

Patiekite vištienos iešmelius su paruoštomis salotomis. Skanaus!

 

Vištiena riešutų padaže su rytietiškom kopūstų salotom (ala satay)

0
komentarai
32
Porcijos
4 asm.

Vištienai:

2 vištienos krūtinėlių
60 g (poros saujų) sūdytų žemės riešutų
2 skiltelių česnako
2 šaukštų medaus, agavų sirupo ar klevų sirupo
2 šaukštų sojos padažo
1 čili pipiro
1 arbatinio šaukštelis ciberžolės miltelių
medinių pagaliukų-iešmelių

Salotoms :

pusės galvos pekino kopūsto
pusės galvos raudonojo kopūsto
2 vidutinio dydžio morkų
saujelės šviežių špinatų
ryšulėlio laiškinių svogūnų
žemės riešutų pabarstymui
sezamų sėklų

Salotų padažui :

ryšulėlio šviežių bazilikų, kalendrų, ir mėtos lapelių
2 šaukštų sojų padažo
1 čili pipiro
1 nedidelio laimo sulčių
2 šaukštų skrudintų sezamo sėklų aliejaus
saujos sūdytų žemės riešutų
Kaip gaminti?

Gaminimas

Pasiruoškime marinatą vištienai:

1

Į virtuvinį kombainą ar kavamalę suberkite sūdytus žemės riešutus ir juos susmulkinkite (vietoje jų galite naudoti ir žemės riešutų sviestą – prireiks kelių šaukštų).

2

Į sumaltus riešutus įdėkite kelis šaukštus kondensuoto pieno, kad suteiktų marinatui saldaus prieskonio, arbatinį šaukštelį ciberžolės, įspauskite 2 skilteles česnako, įpilkite keletą šaukštų sojos padažo, o aštriam akcentui – ir čili pipirą. Viską vėl susmulkinkite kombainu. Marinatas paruoštas.

3

Vištienos krūtinelę perpjaukite per pusę ir įstrižai supjaustykite panašaus dydžio juostelėmis.

4

Vištienos gabaliukus sudėkite į dubenį ir užpilkite juos paruoštu marinatu. Jei padažas atrodo per tirštas, pašlakstykite sojų padažu. Mėsą paspausdami sumaišykite pirštais, kad marinatas geriau įsigertų. Leiskite vištienai pasimarinuoti bent keletą valandų, o geriausia – per naktį.

5

Vištienos gabalėlius suverkite ant medinių iešmėlių, juos sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių. Geriausia naudoti griliaus režimą.

Kol vištiena kepa, pagaminkite salotas:

1

Nuskustas morkas sutarkuokite ar supjaustę šiaudeliais, suberkite į dubenį.

2

Peiliu ar specialia pjaustykle sukapokite pusę galvos pekino kopūsto bei pusę galvos raudonojo kopūsto ir suberkite į salotoms paruoštą dubenį. Dubenyje susmulkintą kopūstą šiek tiek sumaigykite pirštais. Į dubenį sudėkite ir šviežius špinatus. Galite juos suplėšyti norimo dydžio gabalėliais.

3

Salotų užpilui peiliu susmulkinkite ryšulėlį prieskoninių žolelių: šviežių bazilikų, laiškinių svogūnų, kalendras ir mėtas.

4

Į užpilo dubenėlį išspauskite vieno laimo sultis, įpilkite keletą šaukštų sojų padažo ir skrudintų sezamo sėklų aliejaus bei sudėkite smulkiai supjaustytą čili pipirą. Padažą gerai išmaišykite.

5

Salotas dar pagardinkite kapotais, kepintais sūdytais žemės riešutais – tiesiog pabarstykite jais dubenyje supjaustytas daržoves, dosniai apipilkite paruoštu padažu ir viską gerai išmaišykite.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skaniai atrodo, butinai pabandysiu pasigaminti. Tik norejau paklausti, kuom butu galima pakeisti kondencuota piena? Ir kaip supratau vistiena kepti orkaiteje griliaus rezimu, tai vadinasi galima kept itiesiog griliuje?

  2. Norėjau pasiteirauti, ar skrudintų sezamų sėklų aliejus ir sezamų aliejus yra vienas ir tas pats? Ar tai du skirtingi aliejai? Pirkti mačiau tik sezamų aliejaus..

  3. Vištienos dar neišbandžiau, bet salotas labai knietėjo pasigamint… ištiesų nepaprastai skanios gavosi! Ir riešutai puikiai tinka, ir čili pipiriukas ugnelės duoda! Super super! Labai ačiū už receptą!

  4. Vištienos dar neišbandžiau, bet salotas labai knietėjo pasigamint… ištiesų nepaprastai skanios gavosi! Ir riešutai puikiai tinka, ir čili pipiriukas ugnelės duoda! Super super! Labai ačiū už receptą!

  5. Vakar pabandziau pasidaryti si recepciuka 🙂 gavosi labai skanu, bet tas marinatas man siek tiek tirstokas ir labai kipnus gavosi, gal galeciau sulaukti kokiu pasiulymu kaip ji padaryti skystesni?

  6. Beata ačiū labai už šį puiku receptą,vyro gimtadienis praejo pikiai,neliko nei vieno galabliuko,nors galvojau kad gal nepatiks ;)Visi būvo suzavėti puikiu ir nekasdienisku skoniu 🙂

  7. Beata ačiū labai už šį puiku receptą,vyro gimtadienis praejo pikiai,neliko nei vieno galabliuko,nors galvojau kad gal nepatiks ;)Visi būvo suzavėti puikiu ir nekasdienisku skoniu 🙂

  8. Beata, ačiū už puikų receptą! Labai visiems patiko.. Kadangi musų šeima aštrių patiekalų megėjai šitas patiekalas mums begalo patiko!

  9. Laba diena ,
    Man visada gaunasi labai sausa vistiena . Ka daryti kad ji man taip neisdziutu?

  10. nerealus patiekalas, tik padazas klampokas, bandysiu kita karta maziau riesutu, skystesni daryti nes veliasi labai, bet skonis tiek mesos tiek salotu 10 balu 🙂

  11. Puikus puikiausias receptas. Gaminau prieš kelias savaites , o kai pagalvoju, dar vis skonį jaučiu…Skaniausi patiekalai gaunasi iš paprastų dalykų…

Rašyti komentarą