Nieko ypatingo šis padažas, pomidorai, svogūnai ir česnakai. Aš tiesa svogūnus su česnakais susmulkinu su maisto smulkintuvu, ne visada aišku taip elgiuosi, ir aiškų visai neprivaloma, taip daryti, galima palikti juos ir nepjaustytus…bet mano ir svogūno santykiai labai įtempti..bet sumaltas svogūnas puikiai tinka, ir sakyčiau priduoda padažo konsistencijai tvirtumo, o skoniui saldumo.
Pomidorų apačią įpjaunam, tik truputi, kad per odelę perskrostume, dedam į puodą, užpilam verdančiu vandeniu. Ir kokias dvi minutes paverdam, vandenį nupilam. Palaukiam kol pomidorai nebedegina rankų. Kol jie aušta imamės svogūnų.
Svogūnus nulupam supjaustom belekaip, posmulkiai. Į keptuvę dedam porą šaukštų alyvuogių aliejaus, beriam svogūnus ir ant nedidelės ugnelės kepinam kad suminkštėtų ir pakviptų. Tada kai jau svogūnai minkšti ir gražiai vos vos pageltę ir permatomi, dedam česnako skilteles supjaustytas ir leidžiam česnakui truputi pakvipti ir pašilti kokia minutę. Dabar išsitraukiam pragaro mašiną: maisto smulkintuvą rankinį ir susmulkinam sutrinam tuos svogūnus ir česnakus, kad tyrelė būtų. Viskas, dabar imamės pomidorų o svogūnų košės nebekepam.
Pomidorus nulupam, pjaunam perpus ir į indelį dedam sėklas su skysčiu aplink juos. Taip pasielgiam su visais pomidorais. Sėklas pertrinam per sietelį, kad sėklos pasiliktų sietelyję, o sultys jų pilam prie svogūnų. Pomidorus supjaustom gražiais kvadratėliais. Ir dabar viską dedam prie svogūnų tyrelės, ir vėl statom ant ugnies, įpilam dar aliejaus šaukštą vieną. Ir pridedam priedų: raudonėlio, acto, druskos, pipirų ir druskos. Ir patroškinam penkiolika minučių. Viskas, paruošta. dabar einam prieš vištos.
4 šlaunelės, pabarstom druskom, pipirais, ir pavoliojam šaukšte miltų.
Keptuvę įkaitinam su šaukštu aliejaus, ir apkepam, vištos šlauneles kad gražiai paruduotų.
Apkeptą vištieną dedam į orkaitei tinkamą indą. Pabarstom raudonėliu, užpilam pomidorų padažu ir šaunam į orkaitę 180-190C 30minučių. Per tą laiką vištą turėtų spėti išssitroškinti. Valgome su ryžiais ir špinatais.Aš darau taip. Laukinių ryžių mišinį išverdam vandenyje. Nupilu vandenį.Špinatus gražiai nuplaunu ir metu prie dar karštų ryžių sumaišau ir špinatai nuo ryžių karštumo suvysta, čia viską reikia daryti greitai ir vienu metu. Štai tiek ir pomidorų gyvenimo. Gero savaitgalio.
Visčiukas su medumi, mano mėgstamiausias. Nuplautas viščiuko dalis nuplauname, nusausiname ir šiek tiek pasūdome, dedu žiupsnelį čiobrelio žolės, pipirėlių, česnakėlio ir kmynų. Viską išmaišau ir po 10 min. įdedu 2 šaukštus medaus. Palaikau 10 min. ir dar įdedu 1 šaukštą majonezo. Palieku marinuotis per naktį. Kepu 50 min, 210 laipsnių karštyje.Galima pirštus apsilaižyti nuo puikaus skonio…..
Gaminau vistiena pagal si recpepta labai skanu ir vyrui patiko 🙂
Sveiki,
Pagaminau vistiena pagal si recepta, tik dejau dvigubai maziau svogunu. Labai skanu. Mase, kuri isejo is pomidoru, manau puikiai tiktu ir kaip garvyras prie kitokiu patiekalu.
Aciu Beatai uz si saunu recepta, tikrai labai gardu!!!
Be galo gardus pomidorų padažas. Išėjo panašiai kaip mano mėgiamame restorane (tik triušiena skendėjo tokiam gardumyne..)! :)))
Ačiū, Beata.
Man irgi baisiai patiko šis patiekalas, nepaisant to, kad netyčia palikau orkaitę įjungtą ir dėl to vištieną gerokai perkepiau. Vaikinas šiam gėriui irgi neliko abejingas 🙂 :). Labai ačiū už tokį puikų receptą 🙂
O jeigu as to pomidoru padazo daug prisigaminciau, ar laikytusi jis i indelius supilstytas ir sandariai uzdarytas ziemai? Kazkaip pomidoru padazui svogunai nekepinami, o as noriu su tokiais pakepintais svogunais ir cesnakais. Bet ar laikysis?
Sveika,
receptai pas tave tikrai puikus, niekad nepraleidžiam progos pasigamint kažką iš jūsų 🙂
bet vat restoranuose matyti viščiukų ketvirčiai su medumi, o receptų kaip ir nėra per daugiausiai, gal žinote kokių nors receptukų ar tiesiog bandėte kept ir galėtumėt išbandyti juos laidose arba tiesiog patalpinti juos čia, būtų išties smagu.
Esu girdėjus, kad tai yra patiekalas randamas aukščiausio lygio restoranuose 🙂