8241
Beatos virtuvė

Vištiena paprikaš arba labai neblogas marinatas keptai vištienai

(9)

Tikrai labai labai gerai išeina viskas, o marinatas be jokiu E, B ar M.

Reikės:
  • 1 didelės česnako galvos
  • 2 valgomų šaukštų paprikos miltelių
  • 1,5 v. š maltos kalendros
  • 1 arbatinio š. rūkytos paprikos (jei nėra, tai ir nereikia, bet šiaip labai skanus ir tikrai vištą pagerinantis prieskonis, būna aštri ir ne, aš dėjau neaštrią)
  • 5 v. š. aliejaus (alyvuogių)
  • 5 šaukštų raudono vyno acto
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • druskos (čia jau kiekvienas pagal save deda, aš dedu daug, t. y. vieną šaukštą kupinoką tikrai)
  • pipirų juodų (bent dešimt malūnėlio pasukimų)

 

Taigi, manasis prieskonių mišinukas/ marinatas paprikaš tema.

Kaip paruošti:

  1. Česnakus sutrinti (su česnako spaudykle), viską sumaišyti. Turi išeiti tokia pastos konsistencijos košė.
  2. Ta koše aptepti vištieną ir padėti marinuotis. Kuo ilgiau, tuo geriau. Geriausiai per naktį. Jei nėra laiko, tai bent porai valandų.
  3. Kepti karštoje orkaitėje (200 C) 1,5 val. Išbėgs nemažai skysčio, tai juo bent kartą palaistyti vištieną, taip pat vieną kartą apversti kojeles…

Šiaip galima, jei skarda didelė, ten pat primesti kokių nors daržovių: morkų, bulvių neluptų, belekaip pjaustytų – viskas kartu iškeps….

Bet aišku, labai gerai prieskonių stalčiuje ir mišinių turėti….. kartais……

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Simona parašė:

    Patiko!

  2. Simona parašė:

    Beata, nesuprantu, 5 valgomi ar arbatiniai saukstai raudonojo vyno acto?

  3. dol parašė:

    O raudona vyno acta galima pakeisti baltu?

  4. Rūta parašė:

    Sveiki, ar su šiuo marinatu galima kepti visas vištos dalis?

  5. Aušra parašė:

    O geriau kepimo rankovėje kepti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.