Spausdinti

Paskutinį kartą kai dariau šį patiekalą, gaminimui turėjau lygiai 10 minučių. Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų, o grįžę ant stalo jau radom nuostabų troškinį.  Cacciatore yra labai populiarus vištienos troškinys iš Italijos. Tai vištiena troškinta pomidorų padaže su alyvuogėmis ir kaparėliais, ar ančiuviais ir raudonu vynu. Tik aš pasirinkau supaprastintą variantą, o greitoji pagalba – trintų pomidorų padažas „Tikras italas“ – atskubėjo į pagalbą iš karto su visais Viduržemio regiono prieskoniais. Tik lauro lapą į troškinimo puodą papildomai įdėjau.

Vistiena Cacciatore_troskinys

 

 

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

0
komentarai
52
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 30 min.

Reikės:

2 vištienos kojelių
4 sparnelių (ar vištienos krūtinėlės, ar šlaunelių)
1 stiklainio „Beatos virtuvės“ padažo „Tikras italas”
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 svogūnų
4 morkų
1 cukinijos
3 bulvių (jei norite viso puodo vakarienės)
250 ml vandens
druskos, pipirų
5 skiltelių česnako
1 lauro lapo
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Galite viską apkepti atskirai keptuvėje arba viename puode. Greičiau bus, jei atskirai keptuvėje apskrudinsite vištienos gabaliukus. Vištieną pasūdome ir pabarstome pipirais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apskrudiname vištienos gabaliukus iš visų pusių.

2

Supjaustome svogūnus, morkas, česnaką susmulkiname. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų, dedame svogūnus ir lengvai juos pakepiname. Lengvai apskrudusią vištieną taip pat dedame į šį puodą. Dabar tik suberiame ant viršaus morkas, cukijinas, sudedame česnako gabaliukus. Pilame padažą „Tikras italas” ir dar papildomai vandens. Dedame į puodą lauro lapą ir supjaustytas bulves (ant viršaus).

3

Uždengiame puodą ir viską troškiname ant silpnos ugnies apie valandą arba dedame į orkaitę (160C) ir troškiname ten 1,5 valandos. Pabaigai papildomo aromato ir grožio suteiks sauja smulkiai supjaustytų petražolių ir baziliko.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gerb. Beata o kodėl neprekiaujate savo el. parduotuvėje šiais padažais? kaip būtu patogu……..

  2. O cukiniją reikia apkepti ar ne? Ar ją tiesiog su visomis sviežiomis daržovėmis sudedame?

  3. Sveiki, Beata. Norėjau paklausti ką galima naudoti vietoje padažo, nes deja nėra galimybės jo įsigyti, nes gyvename ne Lietuvoje?

  4. Sveiki, as taip pat noreciau suzinoti kaip butu galima padaza pakeisti nes deja ne Lietuvoje gyvename? Gal yra kas panasaus UK? ACIUKAS

  5. Deja…kur anksciau buvo galima rasti ideju pietums ir siaip idomiu receptu teliko savireklama ir savo produktu stumimas.

  6. Miela Beata,

    Kodel neprekiaujate siais nuostabiais padazais ir kituose prekybos centruose?

    Norisi dazniau isigyti, bet gyvename labai toli nuo visu cia isvardintu IKI 🙁

  7. Man nuotrauka sukele itarimu. Ar patroskinus 1.5 val orkaiteje mes turesime taip atrodancias cukinijas? Cia nuotraukoje jos atrodo kad patroskintos 5 min…

  8. Miela, Beata,
    norėčiau jus informuoti, kad Kaune, Lukšio g., IKI parduotuvėje ant lentynos, vietoj jūsų padažų, paprastai būna TUŠČIA VIETA arba geriausiu atveju būna tik „Ponas pomidoras”. O kad būtų pasirinkimas visų 3 padažų yra tekę matyti tik 1 kartą :(. Visus jūsų padažus jau išragavom, visi 3 labai labai skanūs, bet norėtūsi, kad būtų lengviau juos įsigyti…

  9. Pavyko, buvo skanu, tik per daug vandens įpyliau. Padažas iš stiklainėlio skystokas, jei gaminate sandariame puode, nedaug išgaruoja.

  10. O keliems suaugusiems sio patiekalo uztektu pavalgyt? Ieskau idejos Velyku pietums. Busim 4 suauge ir 1vaikas

  11. laukiu dabar prie puodo kol išsitroškins…taip pat vietoj Beatos padažo padariau tikrą marmaliūzę…alyvuogių aliejuj
    ištirpinau kelis ančiuvius, pripyliau porą šaukštų kaparėlių pasiskrudint…gerą saują žalių alyvuogių perpjautų pusiau…tada šliūkštelėjau raudono vyno ir leidau pagaruoti viskam…tada suleidau skardinę smulkintų pomidorų ir RIMI pardavinėjamą itališkų patiekalų pomidorų padažą su bazilikais… pamaišiau, pabarsčiau džiovintais bazilikais… na visai nieko 🙂 dabar viskas pagal receptą troškinasi…o aš va laukiu savo improvizacijos finalo 😀

  12. Sveiki,
    Pasaka, o ne troskinys!!! Vyras kartojo 3 kart ir sake miegot nuejo su ta mintim, kad ryt vel noresiu:))) tikrai fantastiska! Itraukiau i „daznai” gaminamu patiekalu sarasa:)) aciu!!!!

  13. Kovo 8 proga pagaminau savo žmonytei…Ačiū, Beata, už šitą nuostabų recepta..norisi jo valgyt dar ir dar..nerealu 😉

  14. Suzavejo, kad paraset, jog pagaminti trunka, tik 10 min.Vuolia, man tas labai tinka !!!Rezultas: suo pavedziotas,virtuve svari, gardi vakariene paruosta.Aciu Jums uz puikia deja !!!

  15. Jei troškini otkaitėje stikliniame puode ar reikia uždengti? Norėtųsi, kad apkeptų, kaip nuotraukoje….o tai pavyksta turbūt tik atidengus kepant?

  16. Esu iš tų, retai rašančių komentarus. Tačiau pagaminus šį patiekalą dešimtą kartą, nusprendžiau, kad reikia pasidalinti tuo 🙂 Tikrai labai labai skanus troškinys. Mano vyro oficialiai paskelbtas – mėgstamiausias !!! Rekomenduoju pabandyti visiems, kurie dar nebandė.

  17. Ne vieną kartą gaminau šį puikų troškinį, visada su rekomenduojamu padažu „Tikras italas”. Manau šis padažas tikrai priduoda troškiniui ypatingo skonio ir kvapo. Bet neseniai įsigytas stiklainis labai nuvylė, jau etiketė pasirodė kitokia, o supylus padažą į puodą, nemaloniai nustebau: trintais pomidorais net nekvepėjo, saulėje džiovintų įtariu ten taip pat nebuvo…Atrodė, kad ten tiesiog konservuoti smulkinti pomidorai su prieskoniais. Beje ir padažas pagamintas Latvijoje, o ne Lietuvoj…
    Miela Beata, ar žinote, kad Jūsų sukurtas padažas taip suprastėjo?

  18. Labai skanu, bet tokie stambūs vištienos gabalai labiau primena išvirusius. Gal mažesni ir labiau apkepinti būtų skaniau, ar jau tada labai nutoltų nuo itališkos kilmės?

  19. „Pasoviau i orkaite ir grize ant stalo jau radome paruosta patiekala…”.Labai noreciau ,kad itraukumete i recepto aprasyma,kaip uzsokdinti is orkaites’ant stalo

  20. Sveiki. Jūsų receptą išgirdau iš mamos. Per google suradau… Tik aš truputį pakeiciau….. Vištienos krūtinėlė. Pridėjau kepintų pievagrybių ir raudonos paprikos. Padažas tai tik Kėdainių….. Šeima pagyrė…..

  21. Bet vis tiek geriausia recepto dalis: „Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų“…

Rašyti komentarą