8241
Beatos virtuvė

Vištiena abrikosų ir slyvų padaže su bulvių-morkų koše

(20)

Vištiena mėgsta saldžius priedus, tiesa? Todėl dabar ji giminiuojasi su džiovintomis slyvomis ir abrikosais grietinėlės padaže. O liaudiškai žinoma 'jažynka' arba bulvių-morkų košė tiesiog prašyte prašosi būti valgoma kartu su vištiena. Nors ši košė tokia skani, kad vieną galite šaukštais ir iš puodo valgyti...

Reikės:
  • 450 g vištienos broilerių filė juostelių
  • 2 morkų
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 300 ml grietinėlės
  • aliejaus
  • druskos, pipirų
  • petražolių papuošimui
  • Bulvių-morkų košei:
  • 5 bulvių
  • 2-3 morkų
  • 30 g sviesto
  • 200 ml pieno ar grietinėlės
  • 2-3 šaukštai grietinės
  • 1-2 šaukštelių acto
  • druskos

Pirmiausia užvirkite puode vandenį ir nuskuskite bulves ir morkas. Dabar supjaustykite jas. Morkas dėkite į verdantį vandenį pirmiausia, pavirkite 5-10 minučių ir tada sudėkite bulves. Virkite, kol išvirs.

Slyvas ir abrikosus gerai nuplaukite ir palikite vandenyje. Nuskuskite morką ir sutarkuokite plonais griežinėliais. Vištienos filė juosteles pasmulkinkite, supjaustykite į mažesesnes juosteles. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus, suberkite kmynus ir ciberžolę ir pakepkite, kol pakvips. Suberkite morkas ir vištieną, išmaišykite ir pakepkite apie 2 minutes. Nupilkite vandenį nuo abrikosų ir slyvų ir suberkite jas į keptuvę, viską gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinkite dar apie 10 minučių.

Kai bulvės ir morkos išvirė, supilkite pieną, įdėkite sviesto, grietinės, acto. Sutrinkite rankite trintuve ar blenderiu. Pasūdykite pagal skonį.

Patiekite košę kartu su vištiena. Ji puikiai tinka prie visų paukštienos patiekalų arba pati gali tapti vakariene.

Užteks visai 4-ių asmenų šeimai.

IMG_3833

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (20)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    O kam į košę acto reikia?

  2. Patricija parašė:

    Labai skanu! Isbandyta, naujas ir neragautas skonis 🙂 aciu Beata!

  3. Gintare parašė:

    O kokį actą geriau naudoti? Tradicinį 9%, o gal tiktų obuolių sidro actas?

  4. Aneta parašė:

    Labai labai skanu. TIkrai dar ne kartą gaminsiu. Ačiū, Beata 🙂

  5. R. parašė:

    Puikus troškinys. Gaminsiu dar tikrai ne kartą.

  6. OPdeta parašė:

    Ar galima grietinėlę pakeisti natūraliu jogurtu ar jogurtine grietine?

  7. andrius parašė:

    Labai skanu. Tas skonis su maza rugstele uzkreciamas atrodo gali valgyt ir valgyt 🙂

  8. Inga parašė:

    Tikrai labai gardus patiekalas. Geriu geris 🙂

  9. Gintarė parašė:

    Iki šito recepto maniau, kad nemėgstu saldžių dalykų maišyti su sūriais, bet pamėginau ir nei kiek nenusivyliau!!! Ačiū, Beata, receptėlis super. Būtinai kartosiu 🙂

  10. Zita parašė:

    Labai skanu. Tik gretinele man gavosi tokia kaip sutraukta. Ar ji tokia ir turi buti?( As naudojau grietinele be laktozes)

  11. Jelena parašė:

    Sveiki, miela Beata,

    Ar tiktų, jeigu vištieną pakeisčiau kalakutiena. Aišku, ir viena, ir kita yra paukštiena, bet vis dėlto ne tas pats 🙂

    Dėkoju!

  12. Ruta parašė:

    Sveiki, gavosi labai saldžiai, o pagaminau dviguba norma, vyras nevalgys 🙁 kaip galečiau salduma numušti? Ideti kokiu grybu, daržoviu? Druskos tai bet kada galiu ideti, bet noreciau jos kuo mažiau… Help!!!

  13. Agne parašė:

    Superinis receptukas, patiko visai seimai :)! Aciu Beatai, butinai darysim vel :)!

Palikite komentarą: Inga



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.