Receptas paprastas ir kepimo laikas priklausys nuo vištos dydžio, bet jei gera kaimiška vištele, kurios svoris virš dviejų kilogramų, tai pora valandų ir viskas paruošta. Aišku, šalia dar visi priedai ir kalėdiniai varpeliai: bulvės orkaitėje keptos, tada daržovės – morkos, pastarnokai, žirneliai, brokoliai, burokėliai būtinai (aš juos kepu su čili pipiru ir obuoliais, malonus ryškumas ir skonio, ir vaizdo prasme). Žodžiu, kiekvienas pasirenka kas kam patinka…
Kaip paruošti:
Po vištos oda pakišam sviestą su čiobreliais ir druska bei pipirais…Tiesą sakant, nėra čia ko man jūsų mokyti. Sviestas, pakištas po oda, puikiai drėkina ir suteikia skonio. Taip pat garantuoja, kad oda bus apskrudusi.
Kaip patikrinti, ar iškepusi? Įbesti iešmelį ar pagaliuką, ar ploną peilį ir pažiūrėti, ar skaidrios sultys, ar drumstos, rausvos. Jei skaidrios – iškepė.
Įdaras
Nebūtinai jo kimšti į kaklo ertmę, ypač jei nėra odos, nes nei laikysis, nei naudos bus, o į vištos kiaurymę, tai tikrai niekada nededu, nes tuomet atsitinka taip, kad višta perkepa o įdaras neiškepa. Taigi, šalia mėsos – kukuliukai su vištienos kepenėlėm, džiovintais vaisiais.
Kukuliukai su vištienos kepenėlėm ir džiovintais vaisiais
Kaip paruošti:
Burokėliai
Kaip be jų? Nei iš vietos. Aš manau, kad prie burokėlių labai tinka čili pipiras ir, aišku, obuoliai, svogūnai. Obuoliai visai sukepa ir tampa rūgštoku, salsvu padažu.
Kaip paruošti:
Laba
Snd po laidos isbandem si recepta- nu super seper!!! Laaabai skanu- laaaabai kvapnu ir tikrai paprasta! Aciu, Beata Jumsir recepta ir ikvepima! 🙂
Labas vakaras.Ar galima kepti bulves strucio taukuose?
Labai patinka jūsų laida, todėl ne ieškodama priekabių rašau, o tik norėdama paklausti: negi vartojate pažaliavusias bulves? Gruodžio 17 d. laidoje jos atrodė tikrai žalios spalvos… Ir ne tik mūsų televizorius taip rodė, kiti taip pat pastebėjo 🙂
Brangioji įkvėpėja,
atrodo, radau puikų šventinį receptuką. Neesu tokia puiki šeimininkė, bet pasiryšiu išbandyti. Tik suku galvą ir kur čia reikės nevirtų burokėlių gauti 🙂 Europos žemyne šeimininkės galvos sau nesuka ir perka jau virtus burokėlius, o čia juk (kaip mano galvelė suprato) reikia žalių, ar ne?
Aš gyvenu šalyje, kurios įprastose parduotuvėse nėra žalių burokėlių, bet nesunkiai jų randu ekologiškose parduotuvėse.
Nelabai suprantu kodėl prie vištos dar kukuliai?
Nalabai suprantu kodėl prie vištos dar kukuliai?
labas vakaras.Ar galima suzinoti kur perkat ta juoda cukru?Niekaip nerandu pirkti o noriu kepti jusu Kaledinius sausainius.Labai lauksiu atsakymo?
Mieloji Beata,
nu labai jau skanios Jusu laidos 🙂
Per telika viena akim maciau, kaip obuolius ten kazkaip su svogunais ir spanguolem kepete. Kodel sis puikus garnyras cia nepateiktas – ir kuo detaliau. Is kaimo atveze Kaledoms dovanu zasi – ruosiuosi kepti ir itariu prie jos labai tiktu sis garnyras.
šiaip, kiek žinau, būna ne juodas, o rudasis cukrus. O jo galima nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje – Maxima, IKI, RIMI ir etc.
Norėjau paklausti, ar galima pagal keptos vištos receptą paruošti kalakutą? Ar reiktų kažką keisti?
Laba diena, Beata,
sakykite, ar pagal šį vištos receptuką pavyktų skaniai iškepti žąsį? Gal būtent žąsiai reikėtų kokių specialių ingridientų? Ir gal galite patarti dėl garnyro – su kuo žąsieną skaniausia valgyti? Dėkoju.
Ar galima pagal šį receptą kepti antį?
Sveiki, Beata 🙂 Nusprendziau savo seimai Kaledoms ruosti patiekalus pagal Jusu receptus. Gal galetumet priminti ka reikia deti i raudono vyno padaza? Nusivyliau, kad toks puikus akcentas cia neidetas 🙂
Labai labai ačiū už nuostabų receptą, vištą dariau pagal receptą, tobula! Priedus pagal save, bet vištytė tai tikrai išėjo nepriekaištingai. 🙂
tai buvo ir mūsų kalėdiniai pietūs. buvo labai labai skanu! višta buvo tokia minkštutėlė ir gaivi! ir smagu,kad šiame recepte, priešingai nei daugelyje šventinių patiekalų receptų, nėra vyno. pati visai nevartoju alkoholio ir dar buvo mažų valgytojų, tad šis receptas mums visiems tiko ir patiko. ačiū, Beata, ir gerų Jums ateinančių metų!
Jūsu recepta „Kepta višta“ pabandėme, jis nuostabus. Kiek sykių bandžiau ir niekaip o šendiena puiku, nuostabu ir labai labai skanu.
Ačiū
_Vilma_
Labai gardi višta! Neperkrauta prieskoniais,jaučiasi natūralus mėsos skonis.
Puiku,dėkui 🙂
O kaip ten su keptom bulvėm, neparašyta kaip kepti ir su kuo.
Ačiū Beata už metų atradimą. Mano višta nebuvo kalėdinė, greičiau pavasarinė nes jau žaliuoja medžiai 🙂 Vyno padažas – šedevras. Kol vištą iškepiau jau buvo 21 val., o ryte vis dar burnoje (gal greičiau tai smegenų gudrybė) jutau tą malonų ir nepakartojamą šio padažo skonį.
Miela Beata,
Nesu labai patyrusi šeimininkė (bet stengiuosi tobulėti 🙂 ), todėl paršau nesupykti, jei mano klausimas pasirodys kvailas… Tą apelsiną, kurį dedame į vištos vidų, reikia nulupti, ar dedame su visa odele?.. Iš anksto labai ačiū už atsakymą!
reikes butinai iskpet, tik pries tai, norejau pasitikslinti, kadangi recepte parasyta kad vistai reikes: sviesto, pipiru ir tt, po to skaniajam sviestui vel panasus ingredientai, tai klausimas, ar pries tepant ta sviesta ant visteles, reikia pipirais ir druska ir ciobreliais istept irgi? ar cia tik vienas reikalas eina, tas sviestas?
taip pat, ar svoguna i vidu pjaustyti ir ar citrina, ar su zieve keliauja vidun?
viskas aisku, ryt – didysis kepimas!
labai
man labai pantika laida ir aciu
labas, kepeneles turi buti sviezios ar marinuotos is skarbonkes ar sliokiuko? dar apie burokelius, zali ar virti naudojami?
Laba diena Beata,
Ar vištieną galima uždengti folija kol ji kepa ar nerekomenduojama? Kartą kepiau, be folijos ir gavosi labai „sausa“.
Vis sukau galva,na ka gi sugalvot Kaledu stalui,be iprastiniu misrainiu,silkuciu,likuciu po Kuciu stalo ir t.t…Dabar jau zinau,kepsiu kvapniaja vista su visais priedais!!!(vista kepdavau daznai,tik zinoma ji buvo tiesiog paparstai kepta vista..)Ant palanges auga ciobreliai ir rozmarinas,vista jau guli saldymo kameroje..Tikiuosi man pavyks…Dekui Beatai, uz toki puiku vistos recepteli!!