Spausdinti

Viso grūdo miltų blynai išeina rupesni ir sveikesni. Šie yra puikiausi pusryčiai, kokius tik galima sugalvoti. Bananai blynams paskolina ir saldumo, ir minkštumo bei puikaus aromato.

Viso grūdo bananiniai blynai ir karamelizuoti bananai

0
komentarai
19
Porcijos
4 asm.

Blynų tešlai:

2 kiaušinių
150 ml kefyro
2 bananų
150 g viso grūdo miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cinamono
2 šaukštų cukraus

Bananams karamelizuoti reikės:

2 bananų
4 šaukštų cukraus
40 g sviesto
rapsų aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

Karamelizuojame bananus:

1

Bananus supjaustome 2 centimetrų storio griežinėliais.

2

Keptuvėje išlydome cukrų ir jame ištirpiname sviestą.

3

Į karamelę beriame supjaustytus bananus ir šiek tiek pavartome juos keptuvėje, kad apkibtų karamele.

Kepame blynus:

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir kefyru.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.

3

Į kiaušinių masę beriame miltus ir išmaišome.

4

Bananus sumaigome šakute ir įmaišome į tešlą.

5

Keptuvėje su įkaitintu rapsų aliejumi kepame blynelius, patiekiame su karamelizuotais bananais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Jau dabar seilė bėga 🙂 Na kadangi tema apie blynus, noriu pasakyti, kad visai neseniai išbandžiau mielinius bulvinius blynus iš Jūsų Beata knygos, tai buvo didelis atradimas blynų pasaulyje, puikus receptas, dar puikesni blynai, šeimyna suvalgė vienu prisėdimu ir paprasė dar. Pasiūlėm šį receptą ir draugam, išbandė ir labai džiaugėsi. Ačiū Jums Beata!

  2. niekaip nesuprantu, lygtai parasyta ,kad bananus dedam i tesla,bet parasyta,kad pateikiam su bananais.aciu

  3. Labai skaniai atrodo! Net seile tysta! Šiandien bandysiu kepti… Tikiuosi bus labai skanu! 😉

  4. O ar tikrai tik tiek miltu? Bandziau ir rupius kvietinius, ir rupius ruginius – vis tiek reikejo prideti papildomai dar kokius 50 g. Dar pridedu kokosu drozliu, chia seklu – ir sveika, ir skanu 🙂

  5. Beatos receptai visada geri, bet pamirštu, kad porcijų kiekis šiuose receptuose būna labai nepatogus. Porcija nei vienam nei dviems. Geriausia daryti dar su puse ingridientų norint pagaminti dviems.

  6. P.S. Aš netoleruoju laktozės, todėl visada randu išeitį. Vietoj kefyro pyliau natūralų jogurtą be laktozės. Jis rūgštus kaip kefyras, todėl niekuo nesiskiria, o ir konsistencija panaši. : )

Rašyti komentarą