8241
Beatos virtuvė

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(5)
Reikės:
  • 750 g kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1,5 stiklinės vandens
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Įdarui:
  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio džiovinto peletrūno
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų. Rekomenduoju nuvažiuoti ir patiems įsitikinti. 

Taigi, miltus sumaišome su druska, vandenį sumaišome su aliejumi ir supilame po truputį į miltus. Suminkome tešlą ir leidžiame jai pastovėti, uždengtai švariu rankšluošiu ar įsuktai į maistinę plėvelę apie pusvalandį. Įdarui sumaišome visus ingredientus.

Dabar nusiteikiame gan ilgam ir kruopščiam darbui. Tešlos gabalėlį iškočiojame plonai, stikline ar puodeliu išspaudžiame apskritimą, į jį dedame šaukštelį įdaro ir kruopščiai užlipdome ar suspaudžiame pirštais, šakute, tinka įvairūs būdai, kaip jums gražiau. Pabarstome šiek tiek miltų ant vienos pusės, kad nepriliptų prie lentelės/lėkštės ir dedame ant lentelės. Ir taip, kol nebeliks tešlos.

Verdame dideliame puode su pasūdytu vandeniu tol, kol išplaukia į paviršių. Tada dar paverdame keletą minučių ir ištraukiame. Patiekiame su grietine.

mazintoss 52

Visą laidą apie Kėdainius ir šiuos virtinius …. galite pažiūrėti lnkgo svetainėje štai čia.

Ši laida yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji nansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. neringa parašė:

    Miela, Beata!
    O kazin, ar pavyktu virtinukai jei miltus pakeisčiau pilno grūdo kvietiniais arba speltos miltais?Norisi sveikiasnio varianto

  2. Dalia parašė:

    Mano mama kilusi iš Žemaitijos. Ji darydavo tokius virtinukus. Juos vadindavo kleckai su paletrūnaia. Į varškę ji dar dėdavo kiaušinį ir tik apvytintus lašinukus–spirgučius

  3. Elzė parašė:

    Sveiki, o kiek daugmaž porcijų išeina?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.