Spausdinti

Patieklas iš vaikystės ne tik vaikams. Daugeliui šie virtinukai yra pažįstami iš vaikystės, tačiau tikrai žinau žmonių, kurie jų nei matę, nei girdėję. Tradiciškai jie verdami būtent su mėlynių įdaru, tačiau niekas netrukdo mėlynes pakeisti vyšniomis, tik jas reikės šiek tiek pasmulkinti. Vis dėlto mėlynių sezonui įsibėgėjant siūlau pabandyti ir tradicinį variantą.

 

 

 

Virtinukai su mėlynėmis (šaltanosiai)

0
komentarai
37
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Tešlai:

380 g miltų
1 kiaušinio
130 ml vandens
Žiupsnelio druskos

Įdarui:

350-400 g mėlynių
1 kupino šaukšto miltų
2 šaukštų cukraus
Grietinės, mėlynių patiekimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Dubenyje sumaišykite tešlai skirtus ingredientus. Ir dabar turite du pasirinkimus – arba leiskite minklei 10-15 min. pagulėti (tuomet glitimas pats išbrinksta ir pradeda formuotis, mažiau reikės minkyti) arba galite minkyti iškart, tačiau teks padirbėti ilgiau ir intensyviau, kol minklė pasidarys tolygi ir elastinga.

2

Kitame inde sumaišome mėlynes su miltais, kurie verdant sugers dalį įdaro skysčio ir jis bus tirštesnis, ir cukrumi, kurio galite dėti priklausomai kaip saldžiai mėgstate.

3

Pabarstome miltų ant stalo ir iškčiojame tešlą iki maždaug 3-5 mm storio. Stikline ar kitu apvaliu daiktu išspaudžiame apskritimus. Į kiekvieną jų dedame po šaukštelį mėlynių ir užspaudžiame ar užraitome kraštelius kaip kas moka.

4

Paruoštus šaltanosius dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 5-7 minutes. Valgome su grietine, mėlynėmis ar kitais mėgiamais pagardais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Vau, kaip smagu vis ką nors naujo sužinoti. Pati nebūčiau sugalvojus į įdarą vos miltų įbert, kad patvaresnis būtų.

  2. Aciu uz priminima apie virtinukus 🙂 Dariau su vysniomis. Nu laaaaabai skanu. Niekada i tesla nededavome kiausinio, o si karta ruosiau pagal Beata. Greita ir tikrai skaniau.

  3. Aciu uz priminima apie virtinukus 🙂 Dariau su vysniomis. Nu laaaaabai skanu. Niekada i tesla nededavome kiausinio, o si karta ruosiau pagal Beata. Greita ir tikrai skaniau.

  4. Laabai skanu!! Vakar dariau šeimai, tik prie mėlynių dar vyšnių įmaišiau 🙂 ačiū! Ir tešla labai gera gavosi, lengvai minkėsi

  5. Laabai skanu!! Vakar dariau šeimai, tik prie mėlynių dar vyšnių įmaišiau 🙂 ačiū! Ir tešla labai gera gavosi, lengvai minkėsi

  6. O čia mano vasaros vienas mylimiausių gardumynų. Kai tik mėlynės atsiranda iš kart prisivalgom ir prišaldom kuo daugiau 🙂 Kad neištirptų tie prisiminimai taip greit.

  7. Tobulas receptas. Vaikystės skonis. . Aš vietoj melynių ant viršaus dėjau melynių uogienės, bet jos praktiškai nebereikėjo, nes ir be jos skonis buvo pasakiškas. Taip skaniai katik pavakarieniavom.
    Ačiū Jums, Beata. Pastaruoju metu gyvename vien Jūsų receptais. Va po vakarienės dabr eisiu gaminti ledų su braškėmis. O rytoj – apkepas su vyšniomis ir kokoso drožlėmis.

    Tik man iškilo vienas klausimas: kaip Jūs sulipinate virtinukų kraštelius. Aš bandžiau šiek tiek patepti vandeniu, bet pora virtinukų man išskydo ir visi nusidažė ne itin gražia spalva.

  8. Šaltanosiai jėg!!!Nuodėmė garantuota! Skaniausia su grietine. p.s. reiks mamai pasakyti, kad pabandytų įdėti miltų į mėlynes, žiūrėsim kas gausis.

  9. Šaltanosiai jėg!!!Nuodėmė garantuota! Skaniausia su grietine. p.s. reiks mamai pasakyti, kad pabandytų įdėti miltų į mėlynes, žiūrėsim kas gausis.

  10. Prisipažinsiu, šiemet pirmą kartą dariau tokius virtinukus (ruošiausi tai jau tris metus) 🙂 Pavyko tikrai labai skaniai!!! Šiandien darysiu vėl ir jau dvi porcijas, kad būtų ką užšaldyti 🙂
    Ačiū už puikų receptą!!!

  11. Prisipažinsiu, šiemet pirmą kartą dariau tokius virtinukus (ruošiausi tai jau tris metus) 🙂 Pavyko tikrai labai skaniai!!! Šiandien darysiu vėl ir jau dvi porcijas, kad būtų ką užšaldyti 🙂
    Ačiū už puikų receptą!!!

  12. Rosuosi kaip tik dabar gaminti ir nesuprantu- ar I melynes reikia pilti vandens? Ar jas pries verdant reikia sutrinti?

  13. Tešla jau darant matėsi, kad gaunasi žiauriai kieta. Apie kočiojimą nė kalbos, akmeninė. Nežinau kaip iš tokios tešlos galima padaryti virtinius. Tai išmečiau ir pasidariau savo įprastą plikytą tešlą.

Rašyti komentarą