8241
Beatos virtuvė

Veršiena milanietiškai

(0)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 600 g veršienos kumpio arba sprandinės
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų miltų
  • 3 šaukštų džiūvėsėlių
  • aliejaus kepti
  • truputėlio sviesto kepti
  • druskos, pipirų
  • 0,5 citrinos
  • saujos šviežių petražolių

Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius. Pažįstama? Man labai. Patiekdami italai būtinai į lėkštę deda skiltelę citrinos ir petražolių. Ragaukite su žaliomis salotomis. Vaikai noriai valgo su lengvai patroškintomis morkomis ir žaliaisiais žirneliais.

Mėsą supjaustome maždaug centimetro storio gabaliukais ir plonai išmušame. Pabarstome druska ir pipirais. Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos. Į atskiras lėkštes suberiame miltus ir džiūvėsėlius. Mėsą panardiname į kiaušinių plakinį, tada į miltus. Nukratome miltų perteklių ir pavoliojame džiūvėsėliuose.

Kepame ne ilgiau nei 5–6 minutes įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir trupučiu sviesto.

 

Print Friendly

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.