Spausdinti

Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko.

 

Vasariškos bulvių salotos su smidrais

0
komentarai
3
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

300–350 g virtų bulvių su lupenomis
ryšelio smidrų
ryšelio ridikėlių
100 g vyšninių pomidorų
2–3 šaukštelių kaparėlių

Padažui:

½ citrinos sulčių
1 kupino šaukštelio medaus
alyvuogių aliejaus
saujelės krapų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių, kol suminkštės, bet ne pervirs). Leidžiame atvėsti.

2

Smidrus nuplauname. Jų kotelius nupjauname. Smidrus perpjauname per pusę. Užverdame erdvų puodą pasūdyto vandens ir jame apie 3–4 minutes apverdame smidrus. Ištraukiame ir perliejame šaltu vandeniu.

3

Pašaliname ridikėlių šaknis ir viršūnėles. Supjaustome juos nestorais griežinėliais. Atvėsusias bulves supjaustome riekelėmis. Perpus padalijame ir vyšninius pomidorus. Sumaišome smidrus, ridikėlius, bulves ir pomidorus. Pagardiname druska ir pipirais.

4

Padažui sumaišome citrinos sultis, medų, druską ir pipirus, išsukame. Pilame aliejų ir maišome šluotele, kol padažas sutirštės. Salotas pašlakstome padažu ir valgome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą