8241
Beatos virtuvė

Varškės, špinatų ir lašišos keksiukai

(1)
Kalorijos: 187
Porcijos: 2
Reikės:
  • 170 g liesos varškės
  • 2 kiaušinių
  • 30 g špinatų (maždaug 1 didelės saujos)
  • 30 g rūkytos lašišos
  • druskos, pipirų
  • 0,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Už šiuos keksiukus sau rašau pagyrimą nesikuklindama, nes išėjo labai skanūs ir tiesiog šventiški – maistingi ir sotūs. Iš savo mokytojos už šį receptą taip pat sulaukiau specialaus pagyrimo.

Keičiant sudedamąsias dalis galima sukurti įvairių keksiukų – tik kiaušiniai būtinai turi likti. Špinatus atstos tarkuota cukinija ar smulkiai supjaustyti ir truputį apvirti brokoliai.

Reikės bent 20 minučių jiems paruošti. Iškepsite 4 keksiukus, bet vieną porciją sudaro tik 2, tad likusiais arba pavaišinkite vyrą, kolegę, arba suvalgykite kaip užkandį.

  • Gaminame. Įjungiame orkaitę – temperatūra 170 °C.
  • Varškę, špinatus, kiaušinius ir pusę kiekio lašišos sudedame į maisto kombainą. Pagardiname druska ir pipirais. Sutriname.
  • Formeles patepame aliejumi ir supilame keksiukų masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,24 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Monika parašė:

    Kadangi esu varškės-lašišos-špinatų derinio fanė, tai šie keksiukai man buvo tikras WOW!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV-banner-300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.