Už šiuos keksiukus sau rašau pagyrimą nesikuklindama, nes išėjo labai skanūs ir tiesiog šventiški – maistingi ir sotūs. Iš savo mokytojos už šį receptą taip pat sulaukiau specialaus pagyrimo.
Varškės, špinatų ir lašišos keksiukai
Reikės:
Gaminimas
Įjungiame orkaitę – temperatūra 170 °C.
Varškę, špinatus, kiaušinius ir pusę kiekio lašišos sudedame į maisto kombainą. Pagardiname druska ir pipirais. Sutriname.
Formeles patepame aliejumi ir supilame keksiukų masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Ant iškeptų keksiukų dedame likusios lašišos gabalėlius.
Keičiant sudedamąsias dalis galima sukurti įvairių keksiukų – tik kiaušiniai būtinai turi likti. Špinatus atstos tarkuota cukinija ar smulkiai supjaustyti ir truputį apvirti brokoliai.
Kadangi esu varškės-lašišos-špinatų derinio fanė, tai šie keksiukai man buvo tikras WOW!
Recepte nepatartas antrosios lašišos dallies likimas, ar praleidau?