Spausdinti

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės, ir mamos, mes tik šiek tiek patobulinome ir įsukome obuolio skiltelę, be galo dera.

Varškės skarelės su obuoliais

0
komentarai
5
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g pusriebės varškės (9 procentų riebumo)
1 kiaušinio trynio
120 g sviesto
2 vidutinio dydžio obuolių
20 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
170 g kvietinių miltų (ir 30 g pabarstyti)
1 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio sausainiams patepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į miltus suberiame „Panevėžio plius” baltąjį cukrų, kepimo miltelius ir „Dansukker“ vanilinį cukrų su natūralia vanile. 

2

Varškę sumaišome su kiaušinio tryniu. Varškės masę sudedame į miltus, supilame tirpintą sviestą ir viską lengvai pamaišome.

3

Tešlą padedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir lengvais judesiais minkome. Kai visi ingredientai susijungs, tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą pailsėti.

4

Kol tešla ilsisi supjaustome obuolius, pabarstome juos cinamonu ir nerafinuotu cukranendrių cukrumi „Dansukker“ – šio cukraus skonis toks ryškus, net karamelinis, kepiniai su juo būna išraiškingesni ir be papildomų prieskonių.

5

Iš tešlos iškočiojame ploną lakštą, supjaustome jį kvadratėliais ir apskritimais. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dedame obuolių su cukrumi ir cinamonu, tešlos kraštus užlenkiame ir suspaudžiame.

6

Sausainėlius patepame plaktu kiaušiniu ir kepame iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainėliai lengvai paruduos.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai geras receptas. aš sausainius susuku į ritinukus. labai smagu taip valgyti. kaip canelloni 🙂

  2. Puikus receptas! Netur4jau mandresnio vanilinio nei rudojo cukraus, naudojau tik baltą cukrų ir paprastą vanilinį – rezultatas pranoko lūkesčius. Varškė duoda minkštumo, obuolys rūgštelės. TO BU LA

Rašyti komentarą