Pratęsiant neišvengiamai artėjančių Užgavėnių laukimą, manau, visai į temą yra ir varškės apkepas. Paskutinės puikios viešnagės LT metu, vieną sekmadienio vakarą iškeptas buvo šis varškės apkepas. Kadangi kepėm bendrom jėgom su ponu AB, kurio virtuvės visos spintelės yra prigrūstos stebuklingų tupperware rakandų, dubenėlių, dangtelių, formelių, atidarytuvų, indelių, skustukų, tai šis apkepas buvo iškeptas ne kokioj šiaip skardoje ar kokiam niekingam stikliniam inde, o prabangiai raudonoje, jau minėtos kompanijos silikoninėje mažų pyragėlių formoje. Tai apkepą, ypač dar užpiltą trintom šaldytom braškėm, pakylėjo iki deserto lentynėlės… Gaila, kad tik nuotraukos labai apgailėtinos, nes su elementaria muiline darytos. Visa paslaptis, tiksliau, jokia ne paslaptis, o šio apkepėlio esmė – trinti bananai. Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be jos…
Kaip paruošti:
„Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be jos…“
o koks tiksliau būtų blynų receptas?
Kaip tai koks receptas? JUk aiskiai parasyta, kad is tos pacios mases kepti ir blynus. Kaip kepti: paimti mase, saukstu deti i ikaitinta keptuve su aliejum, formuoti norimo dydzio blynus ir kepti. Kaip ir blynus kad kepi.
Skamba skaniai, kadangi man apskritai labai gardus derinys: varškė, manų kruopos ir bananai:)
Kilo kilo, issipute virs keksiuku formeliu ir op po kokiu 15 min dubo dubo ir ikrito visai.. 🙁 istraukus po kokiu 40 min is orkaites virsus sukepes, vidus labai skystas, bet labai skanus 🙂
Kame galejo buti reikalas?.. 🙁 nei dureliu darinejau nei ka, tik 3 bananus vietoj 2ju dejau, netikiu, kad del to..
Aš viską dariau kaip parašėte, tik dar cinamono įdėjau, gavosi skaniai 😛 Kitą kart reiks daryti didesnį kiekį 😀
Beata labai skanus gavosi ir apkepas lengvai paruosiamas bet buvo beda kaip ir linai man jis susileido bet vidus nebuvo skystas gal zinai kodel apkepas nekilo!:'(
O tiesa, kad kai tešlos sudėtyje yra rūgštinės kilmės ingredientų, šiuo atveju kefyro, reiktų naudoti sodą vietoj kepimo miltelių? 🙂
gal kefyra butu galima pakeisti kazkuo kitu? :/
Sveiki ,norėjau paklausti gal yra kitokia varškė,nes netoleruoju karves pieno,bet labai megstu varskes apkepus ,ka galėtumet pasiūlyti ?
Laabai super išėjo, tik cukraus užtektų tik 1 šaukšto, nes bananai saldūs, vietoj kefyro pyliau pieną su šiek tiek grietinės ir viskas gavosi puikiai, ačiū
Labą dieną ar iškepusį apkepą reikia iš karto ištraukti ar palikti pamažu pravėsti orkaitėje, kad jis nesusmuktų
Beata, ačiū! Puikus, nuostabus, lengvas, purus, žodžiu, super!!! Iškart kepiau iš dvigubos normos dar įpjausčiau obuolių, bėriau cinamono, imbiero, razinų. Šeimyna įvertino!!! Visi laimingi ir patenkinti 😉
Pritrukau bananu, nes vaikas sukirto. Paturbinau -vietoj vieno banano idejau kriause 🙂 mėtos lapeliu ir truputi dziovintu slyvu. Seile tyso jau bemaisant. Nekantrauju kada iskeps ❤️
o kiek laipsniu yra „karsta orkaite“ ?