8241
Beatos virtuvė

Varškės blynai su špinatais ir pesto padažu

(17)

Tikrai macnūs ir žali.

Reikės:
  • 500 g pusriebės varškės
  • 4 kiaušinių
  • 2 nubrauktų šaukštų kukurūzų kruopų
  • 2 nubrauktų šaukštų kukurūzų miltų
  • Žiupsnio druskos
  • 1 šaukšto pesto padažo
  • Rėčio špinatų rėtis (poros saujų)

Kaip paruošti:

  1. Špinatus nuplauname ir perliejame karštu vandeniu.
  2. Varškę krėskite į dubenį, ten pat įmuškite kiaušinius, krėskite pesto, išmaišykite.
  3. Pasūdykite ir įmaišykite kukurūzų kruopas ir miltus.
  4. Atvėsusius špinatus nugręžkite. Jei dar neatvėsę – prieš tai perliekite šaltu vandeniu. Įmaišykite į varškės masę.

Na o kaip kepti blynus, tai jau tikrai mokat: keptuvę gerai įkaitinate, truputį aliejaus ir šaukštas po šaukšto.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. aleja parašė:

    analogiska situacija, suku galva del varskes nes per vasaros darbus nebera laiko skirti derama demesi varskei, bet nerandu kuo butu galima pakeisti pesto. Turiu svieziu baziliko lapu ir anakardzio riesutu?

  2. Gintarė parašė:

    O labai keičiasi skoni jei naudočiau paprastus kvietinius miltus? 🙂

  3. Neringa parašė:

    Sveiki, Beata,

    O kuo pakeisti varske gyvenant ne Lietuvoje, o sakykime Londone. Tikrai negaliu sugalvoti nes esu visai nekokia kepja.

    Aciu!

  4. Vidmantas parašė:

    As ne Beata, bet varske daznai keiciu cottage cheese 🙂 Leeds gyvenu, tai ne visada varskes gaunu..
    Cottage cheese siek tiek didesni gabaliukai ir gal truputi suresnis, bet kai sutrini tai labai geras pakaitalas.

  5. Inga parašė:

    Varske galima ir patiems pasigamint, i uzvirusi piena iberiant kelis grudelius citrinos rugsties

  6. Julija parašė:

    O kuo būtų galima pakeisti špinatus? Špinatų neturiu ir nežinau kokio jie skonio.
    Ačiū.

  7. Erika parašė:

    Be galo skanu 🙂

  8. Dovilė parašė:

    O aš jau norėjau rašyti, kas čia per rėčio špinatai…. 😉 užkoduotai čia taip ;))) skanu turėtų būti. reikia įsiminti

  9. Pavel parašė:

    Super ! Ačiū labai ir man ir sūnui patiko 🙂

  10. Neringa parašė:

    Sugundė blynų paveikslėlis, gaminau su namine varške, tačiau blynų nepriminė nė iš tolo. Įdėjus į įkaitintą keptuvę, masė pradėjo lydytis (kaip būna, kai kepi baltą varškės sūrį). Ar nepavyko todėl, kad naudojau naminę varškę? Gal įmanoma pataisyti situaciją, nes visą dubenį užsimaišiau 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj kaip gaila, Neringa..bet taip, manau dėl to,kad varškė naminas, ir gal varškė iš pusiau saldžio ir rūgštaus pieno daryta, tai ir lydos taip..gal pabandykite daugiau miltų dėti ir špinatų, kad kuo mažiau lydytųsi..

      • Neringa parašė:

        Kol sulaukiau Jūsų atsakymo, šiam kartui „modifikavau“ į varškės pyragą su špinatais ir pomidorais. Bandysiu dar kartą, su pirktine varške.
        Ačiū

  11. Eglė parašė:

    Truputį improvizavau, nes trūko produktų, bet gavosi visai neprastai:). Neturėjau padažo, tad skonį suteikiau su nedideliu gabalėliu mėlynojo pelėsio sūrio, skiltele česnako, džiovintu baziliku. Kukurūzų kruopas ir miltus pakeičiau paprastais miltais ir manų kruopomis. Pateikiau su agurkais ir morkomis, tarkuotais šiaudeliais ir užpiltais laimo sultimis. Plius siūlyčiau sutaupyti kalorijų kepant orkaitėje, o ne riebaluose – skonis labai nenukentės. Ačiū už idėją:)

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.