8241
Beatos virtuvė

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(46)
Reikės:
  • 500 g pusriebės varškės
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 100 g kokosų drožlių
  • 200 g šaldytų vyšnių

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys.
Gaminame:
1. Varškę su kiaušiniais išsukame elektriniu plakikliu. Turi pasidaryti vientisa masė, tad jei jūsų elektrinis plakiklis geras, tai padarysite be jokių problemų, aš naudojuosi Electrolux, žinote toks agregatas, kur yra indelis nedidelis, ir su peiliais kurie sukasi, kai ant viršaus uždedate taip vadinamą blenderį, man jis labai praverčia daug kur, ir riešutam smulkinti ir varškei sumalti suplakti, ir sviestui su miltais sutrupinti.
2. Beriame kokosų drožles, pamaišome.
3. Gautą masę pilame į formą (išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu), ant viršaus dedame šaldytas vyšnias.
4. Pašauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 45 min.
Vietoj kokosų drožlių galite drąsiai naudoti maltus migdolus.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,18 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (46)
Komentarai
  1. Paulė parašė:

    Čia super receptas.
    Perėjau prie mažaangliavandenės mitybos – puikiai tiks.

    • Vaida parašė:

      Tikrai labai skanu 🙂 kad dar būtų sveikiau, vietoj cukraus dėjau saldikli Hulox , buvo ir saldu ir tikrai mažiau kalorijų:)

  2. Aukse parašė:

    Labai lauktas receptas 🙂

  3. Renata parašė:

    as visada be miltu kepu-dedu 4 saukstus manu kruopu pamirkytas puseje stiklines pieno, net nezinojau kad varskes apkepas gali buti su miltais… O baltymus isplakus atskirai-tada toks purus ganasi ….

  4. Saulė parašė:

    Beata, ką Anglijoje naudojate kaip varškės pakaitalą? Ačiū 🙂

    • gab parašė:

      Saule, jei i parduotuves eini, tai turejai matyt, kad ir anglai turi varske: Curd ar Cottage cheese i valias. aisku, skonis ir tekstura skiriasi. Be to, turbut net kiekvienam kaime Anglijoj yra ir lietuviu parduotuviu, kur rasi LT varskes. Kam tos dramos 🙂

      • Egle parašė:

        dar yra Quark arba soft cheese kuris tinka ir „Cheese cake“ ir apkepui, aišku galima rasti lietuviškos arba dažniau lenkiškos varškės. O tokiam apkepui be miltu labai tinka sausainiu ir sviesto pagrindas, kuris suteikia tvirtumo.

    • Maria parašė:

      Gali Lenkiskoj parduotuvei nusipirkti normalios varskes 🙂

  5. Edita parašė:

    Sukant varškę su kiaušiniais, reikia ir cukrų sudėti – praleista truputį 🙂 Kepa dabar- kvepia visas butas 🙂 Ačiū, Beata 🙂

    • gab parašė:

      jo, cukriukas praleistas, be to, jo daugiau dejau. vakar kepiau, nuostabu. nieko nera geriau uz 3 ingredientu kepinius!

  6. zivile parašė:

    na va katik pasimegavau situo apkepu, labai skanu..vysnios gera skoni priduoda, o kai pagalvoji kad pagaminti prireike tik keleta minuciu tai isvis fantastika 🙂

  7. Laura parašė:

    Labai skanu, o ypač karštas 😉

  8. Jolka Pciolka parašė:

    Aciu labai skanu 🙂
    Ypac skanu nu kokoso drozlemis, su migdolais siek tiek sausokas 🙂

  9. AS parašė:

    ar iškepus šis apkepas nebūna lyg košė? Juk į jį nesideda nei miltai, nei manų kruopos….?

  10. jurga parašė:

    Labai skanu, dariau is ko turejau – grudeta varske, migdolo drozles o vietoj vysniu saldytas avietes. NEPAKARTOJAMA! ACIU!

  11. Vika parašė:

    Tikrai skanus ir labai greitai gaminamas, kas megsta slapius pyragus.

  12. JURGITA parašė:

    ačiū už receptuką, kuris toks paprastas, bet toksgeeeras 🙂
    išbandžiau šiandien su šaldytom mėlynėm labai skanu……

  13. ona parašė:

    o jei nevartoji kiaušinių, kaip kitaip būtų galima tą standumą išgauti? dėti miltus/ jų pakaitalą?

  14. Irina parašė:

    Neturiu vyšnių, gal ir avieties šaldytos tiks?

  15. Rasa parašė:

    Irina, as bandysiu su avietem siandien 🙂 kaip jum sekes? kepet?

  16. Liūtas parašė:

    Labai labai labai skanu. (: Tik siūlyčiau dėti kiek mažiau kokosų, 75g, nes kitaip tie kokosai per daug užmuša vyšnių ir varškės skonį.

  17. Dominyka parašė:

    Vakar išbandėme – laaaabai patiko! Nieko ne per daug, nieko ne per mažai, laiko sugaišta – minimaliai, rezultatas – tobulas! Ačiūūūū, Beata! 🙂

  18. Irta parašė:

    Mano vyrai nera varskes apkepu megejai, bey sitas pagaliau itiko, super 😀

  19. Indrė parašė:

    Butinai pabandysiu!!!!!

  20. Jurgita parašė:

    Geras receptas kokybės-kainos-laiko atžvilgiu..tik kokoso reiktų dėti apie 50 g..

  21. Miau parašė:

    Nerealiai skanu!

  22. Laura parašė:

    O miltu nereikia? 🙂

  23. marukas parašė:

    Labas vakaras man 5 metai as noru burtu teslos

  24. Gintarė parašė:

    kokio dydžio formoje kepėt ? 🙂

  25. Kiau parašė:

    Beata, čia ne varškės apkepas, o kažkoks bountis 🙂 Per daug drožlių.

  26. vg parašė:

    Įdomu kas man gausis – turėjau tik 2 kiaušinius, iš kurių 1 dar įskilęs, tai 1 liko vietoj 4… Ir vietoj šaldytų vyšnių dėjau vyšnių uogienės. Laukiu, kepa 🙂

  27. Paulina parašė:

    O imanoma cukru pakeisti kuo nors sveikesniu kaip pavyzdziui medum? Ar sugadintu skoni visai? 🙂

  28. Enrika parašė:

    Nuostabaus skonio apkepas! 🙂

  29. Mei parašė:

    Labai geras apkepas, sakyciau – net pyragas! Netikėtai užsukę svečiai buvo sužavėti 🙂

  30. Raimonda parašė:

    kiausiniu trynius ir baltymus atskirai isplakti ?

  31. Indre parašė:

    Mano nuomone,Beatos varškės apkepas yra nepalyginamai skanesnis nei šis nesusipratimas…
    Antra karta nekepciau ir niekam nerekomenduoju. Šis gaminys valgomas tik dėl uogų.

  32. Gintare parašė:

    Uogas deti sušalusias ar atitirpinti?

  33. Greta parašė:

    Kas gyvenate uzsienyje ir norite tos tikros lietuviskos varskes, tai as ja pasiruosiu taip:
    Uzvirinu 1 Litra pieno, kai pradeda kilti patraukiu nuo ugnies ir supilu 500g naturalaus jogurto, bemaisant tuoj ir varske susitraukia. Net Lietuvoje mama nebeperka, o pati siuo budu gaminasi.

  34. Saule parašė:

    Labai greita, paprasta ir skanu! Tikrai kepsiu dar ne kartą!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.