Spausdinti

Varškės apkepas keptuvėje

0
komentarai
7
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Reikės:

500 g pusriebės ar riebios varškės
3 kiaušinių
70 - 100 g cukraus
100 g virtų manų kruopų
50 ml pieno
žiupsnio druskos
žiupsnio cinamono
sviesto keptuvei ištepti
šaukštas aliejaus prie sviesto
2 šaukštų džiūvėsėlių/miltų keptuvei ištepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Manų kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Varškę gerai sutrinkite šakute ar blenderiu. Kiaušinius labai  gerai išplakite su cukrumi ir druska. Kiek dėti cukraus, priklauso nuo jūsų skonio – jei mėgstate saldžiai, – dėkite apie 100 g, o jei ne taip saldžiai, pakaks 50 – 70 g cukraus. Sudėkite išvirtas manų kruopas, supilkite pieną.

2

Keptuvę ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ar miltais ir supilkite paruoštą masę. Kepkite ant vidutinio karštumo arba mažos ugnies apie 40 minučių arba kol apkepas sutvirtės. Kad kepimas būtų  greitesnis, galite sandariai uždengti apkepą foliją ir dar dangčiu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nesuprantu kodėl, tačiau visiškai nepavyko, nors ir vadovavausi receptu nuo A iki Ž. Reiks bandyti dar kartą.

  2. Žodžiu neparašyta kaip jį kepti kiek laiko ir kiek laipsnių, todėl aš jį pakeičiau truputį…
    Nežinau ar tai geras receptas… 🙁

  3. Labai skanus apkepas, kepu jau antrą kartą pagal šį receptą, viskas gaunasi gerai, tik šį kartą nebarstysiu keptuvės miltais, nes jie pridege, tepsiu tik sviestu
    ☺️

  4. Išsikepiau šį apkepą ir begalo skanus jis buvo!!! Dar lengva buvo pasigaminti ,tiesiog fantastiška!!!!

Rašyti komentarą