Spausdinti

Varškės apkepas

0
komentarai
238
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g pusriebės ar riebios varškės
2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių
70 – 100 g cukraus (pagal skonį)
50 ml pieno
100 ml pieno (manams išvirti)
2 šaukštų manų kruopų
50 g tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
šiek tiek sviesto formai ištepti
3-4 šaukštų džiūvėsėlių/miltų formai ištepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Išvirkite manų košę.

2

 Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą.

3

 Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi. Atsargiai įmaišykite baltymus į varškės masę.

4

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite į ją paruoštą masę. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190°C orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Pats skaniausias varškės apkepas, kurį esu valgius 🙂 visad tokį gaminu savo šeimynai, tik manų neverdu, o ~30min brinkau piene. SUPER DUPER! 🙂

  2. Super gardus apkepas gavosi!!! Ir maziems ir dideliems labai patiko 🙂 dar karta isitikinau, Beata Jus nuostabi!!!

  3. Klausimelis, gyvenu uzsienyje ir ne visada pavyksta nueiti iki lenku parduotuves nusipirkti varskes. Ar imanoma toki apkepa pasigaminti varske keiciant prancuzisku ‘fromage frais’ (konsistencija kaip Danio varskes kremo)? Ar tokiu atveju deti daugiau manu, ar net miltu, kad nebutu per daug skysta?

  4. Miela Beata, kaip suprasti 2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių,. Esu jauna mama, ir man sunku tokius fragmentus suprasti… 🙂 Ačiū

  5. Sveiki,
    Gelbekit! Mane tai visad su apkepais ar keksais istinka tas pats likimas: viska dara pagal recepta, kepinys atrodytu tobulai iskyla, bet lygiai taip tobulai sukrenta. Skonis buna normalus, na bet tas sukrites vaizdas dziaugsmo nesuteikia, ypac, kai nori pavaisinti svecius…
    Gal yra kokia paslaptis/rgudryste? Kur galetu buti problema?
    Aisku, versija, gal orkaite bloga, na, bet ji nauja neprastos firmos. Rezima renkuos virsutinio-apatinio laitinimo.
    Dekui 🙂
    Jrg

  6. Sveiki.
    Tobulas receptas, nepriekaistinga isvaizda, dieviskas skonis: labai svelnu.. o su vaniliniu jogurtu salia tiek poskoniu lieka, kad norisi megautis dar ir dar. Mums pasiseke dar ir tai, kad vartojau kaimiska varskyte.

  7. Laba,sian kepiau si nuostabu apkepa,purus,nuostabus,lengvas.Aciu Jums uz tikrai gerus receptukus,ne viena jau naudoju ir lieku lb patenkinta.nes viskas visada tikslu.Aciu.

  8. Jei Beata nesupyks (o ji juk nepikta) pasidalinsiu savo receptu, kuriame kiek paprasčiau nurodyti kiekiai. 6 kiaušinių trynius ištrinti su 6 šaukštais cukraus. Dėti 1 kg varškės 9 proc., 6 šaukštus manų kruopų, sublenderiuoti. Manai išbrinks, kol per tą laiką suplaksite 6 baltymus iki standžių putų. išplaktus baltymus sudėti į tešlą, šiek tiek apvartyti, kad baltymai įsimaišytų. Viską supilti į silikoninę formą (tuomet nereikia nei sviesto tepti, nei džiūvėsių) arba į kitą turimą, tuomet reikia įkloti kepimo popierių. Galima apdėti plonais sviesto griežinėliais, bet nebūtina. Kepti kol gražiai paruduos. Iškepusį, jeigu yra laiko ir už nugaros nestuksena alkanų burnų gvardija, dar palaikyti bent 10 min., kad ir pravėstų, ir sutvirtėtų. Valgome su grietine ir mėgstama uogiene. Tokio kiekio beveik pakanka mums 2 suaugusiems ir 3 darželinukams.

  9. Manau turetumete recepta pataisyti, parasyti kad 100g virtu manu kruopu. Nes nevisi skaito komentarus. Jau kepa manu apkepas. Nes susveriau 100g manu, kuriuos isviriau 🙁

  10. Pamiršote į apkepą įdėti razinų. Jas nuplikyti verdančiu vandeniu ir atvėsusias , pries kepant įmaišyti į masė.
    Tada tikrai skanu.

  11. Aš varškės apkepo nelabai mėgau, atrodė sudėtinga pagaminti, beto labai daug darbo ir laiko užima jo gaminimas, bet šiandien ryte išsitraukiau varške iš šaldytuvo ir šį receptą iš interneto. Per trumpą laiką viską padariau kas buvo parašyta ir ką sau manot?! Žiūriu orkaitėje iškilo nuostabaus grožio apkepas. Įsidėjau į lėkštutę ir gabalėlį paragavau. Nuostabu! Labai labai skanus apkepas, purus ir baltas, nuo šiandien kepsiu jį dažniau! 😉 ačiū už receptą!!!

  12. Siaubinga receptūros formuluotė – taip niekas niekur nerašo. Receptūroje paprastai rašomas kiekis, iš kurio paruošiame sudedamąsias dalis, o ne tarpinio produkto kiekis. Mano vyras paėmė 100 g sausų manų ir jas išvirė – gavosi visas puodas!!!!!!!

  13. Norėčiau padėkoti už paprastai nepaprastus receptus. Daugelį jūsų receptų išbandžiau viskas pavyko ,viskas puiku. Ir toliau lauksiu ,jūsų naujų receptų.

  14. Pavydu skaityti.. Kad ir ka bedaryciau ir kiek bekepciau visada sukrenta, bandziau viska.. Gal per daug baltymus su mase sumaisau , nezinau bet stengiuos labai mazai it atsargiai. Hmmm… Dabar kaip tik kepu ir nezinau kaip bus kai istrauksiu.. 🙂

  15. Mmmmmm Ačiū Beata! labai skanus ir purus gavosi nors varškė buvo liesa tad vietoje pieno pyliau kondencuota pieną (be cukraus),net issigandau kaip iškilo 🙂 o paskaninau trintom braskem ir graikisku jogurtu nors ir taip skonis Fantastiškas! Tikrai pakartosiu ir ne karta !

  16. Išbandžiau, tikrai labai skanus – dėkoju! Man jis labiau į desertą-pyragą panašus, nei į varškės apkepą. Gal turite receptą ir tokio kuris labiau į „tarybinį” panašus? 🙂 Kepčiau kas antrą kartą tai šį, tai tą kitą 🙂

  17. As dievinu varskes apkepa,bet iki siol man nepavyko pasigamti toklo padazo jam,kaip kad gamindavo mokyklu valgyklose….Gal Jus turite tam ideja?

  18. Kepdama naudojau kekso forma , atrodo puikiai. Skonis geras, purus, gerai iškilęs. Ačiū už gera receptą.

  19. laba diena siandien kepiau sy apkepa bet nepavyko subliusko ir liko kazkokio saldaus skystimo bevalgant bet seip skanus. kas ne taip

  20. „Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi” – prašau patikslinkite: į baltymus sudėti cukrų ir plakti kaip įprastai? Mėginau, bet tuomet baltymai lieka skysti, nei kiek nesustandėja. Ar pirma išplakti baltymus iki standžių putų, o paskui dėti cukraus ir toliau plakti?..

  21. Labas smaližiukės,
    aš tai vietoj grietinės naudoju maskarponės sūrį nes mūsų šeima jos nevalgom.Labai tinka prie šio patiekalo.

  22. Sveika Beata,

    Apkepėlis puikus, tik tokia bėda ištinka, kad vos jį ištraukus iš orkaitės, jis akimirksniui visas subliūūūška 🙁 o toks gražiai iškilęs buvo… aš nesuprantu, gal jam leisti atvėsti orkaitėje? Būčiau LAAABAI dėkinga už atsakymą 😉

  23. Kartoju klausimą: „Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi“ – prašau patikslinkite: į baltymus sudėti cukrų ir plakti kaip įprastai? Mėginau, bet tuomet baltymai lieka skysti, nei kiek nesustandėja. Ar pirma išplakti baltymus iki standžių putų, o paskui dėti cukraus ir toliau plakti?..

  24. Mirtinai norėjau varškės apkepo ir tik pradėjus trint varškę supratau, kad neturiu manų kruopų… pakeičiau jas avižiniais dribsniais ir oho 🙂 Nesuprantu, kodėl iki šiol kepdavau tik su manais 🙂 Tai gal kas irgi norėsit paekspermentuot

  25. Siandien as kepiau si varskes apkepa. Gavosi labai skanus. 🙂 Super!
    Tik man jis issikepe labai minkstas ir subliuskes. Viska dariau taip kaip recepte. Gal del to kad varske buvo liesa? O gal kad plakiau baltymus kartu su cukrumi? Ar reikia plakti pirma baltymus, o po to cukru? Sakykite, jei as cukru deciau i varske sumaisyciau, o baltymus vienus suplakciau, gal geriau gautusi? Patarkite!
    Aciu Jums uz gera recepta! 🙂

  26. Jetus nu nerealaus skonio! Bet..ir ka gi padariau ne taip, kad jis gavosi kiek skystas? Viska dariau gramas i grama, nei daugiau nei maziau.. 🙁

  27. Visos cia rado kad vau koks geras ir panasiai man tai niekas nesigavo, gavosi kazkokia slapias nevalgomas varskes pyragas… nezinau. Dariau pagal tai kas parasyta. Nusivyliau, nekartosiu.

  28. Kada blenderuojama varske, tai vadinasi patiekalas varskes plokstainis,o ne apkepas.Kas nori tarybinio skonio- varske tik lengvai patrinti, kad nebutu gumulu, gali buti pakeliais, svarbu ne biri.Baltymus atskirai nuo tryniu isplakti , tik be cukraus, cukru istrinti su tryniais.Manu kruopas ne virti, mirkyti piene,tesla neturi buti nei skysta, nei kieta.Ideti sviesto gabaliukais pagal skoni i tesla.Kad tinkamai iskepti svarbu orkaites rezimas, nes pastebejau kad orkaites visosskirtingai kepa ant tos pacios temperaturos, todel reikia prisitaikyti pagal savo.Per aukstoj T apdegs virsus,vidus bus zalias, ilgiau pakepus sausas bus.Skarda statytiper viduri orkaites.Ar iskepes tikrinti mediniu pagaliuku ir dar palikti praviroje orkaiteje subresti apie 20 min,tada istraukti, galima uzdengus virtuviniu medvilniniu ranksluosciu palikti pastoveti kuri laika.Skanaus visiems

  29. SUPERINIS!!!! Dar su trintomis braškėmis ir ačiū Dievui, be razinų! Lauksiu savo brangiausių vyrų vertinimo, bet jei sūnui patiks, tai grūsiu negyva! Nes jam tik darželio maistas skanus 🙂

  30. Aš irgi anksčiau darydavau su tuo brinkinimu arba virimu tų manų. Dabar paprasčiausiai viską dedu į kombainą, įdedu šaukštelį kepimo miltelių ir gaunasi labai vienalytis, purus, minkstutis išsipūtęs apkepas 🙂 net ir sekančią dieną labai labai geras 🙂

  31. Improvizavau: vietoj manu-kuskusas. O vietoj trynimo per sieteli-blenderiu sutryniau su pienu ir tryniais bei sveistu. Ir vistiek skaniai gavosi-tirpsta burnoje 🙂

  32. Labai patiko!!!! Ir vyrui ir dukrytei ir man!!!! Pergyvenau labai del baltymu, kuriu neisejo isplakti iki standziu putu, tačiau isplakiau pasirodo gerai, nes viskas gavosi!! Pirmas kartas ir labai skanus!!!;)
    Ačiū Beata!!!:)

  33. Merginos – dėl standžių putų, kad jos išeitų standžios, reikia pirmiau be cukraus išplaukti baltymus ir tik po to, kai jie standūs įpilti cukraus ir dar šiek tiek suplakti.

  34. Viska dariau ,kaip recepte ,gavosi keptos varskes skonio blynas ,akivaizdziai maza 2 saukstu manu kruopu.neperskaiciau visu komentaru,kai kurios rase ,kad skaniausias deja man nepavyko

  35. Pirma kart apskritai kepiau varškės apkepą.. Ir pirmas blynas „prisvilęs”
    Valandą kepiau, viršus apskrudo neblogai bet vidus skystas visiškai.. Nors ismaisius psirode iškart tešlą per skysta ir dadejau dar manų, bet vistiek gavosi karšta varške su manais:D

  36. Dejau visko is akies, tingejau matuoti, gavosi labai grazus, purus ir skanus apkepas. Pirma karta toki skanus pavyko. Aciu, Beata uz recepta!

  37. Niekada nekepu varskes apkepo,nes kiek darydavau,tiek kazkas nepavykdavo,taciau susigundziau isbandyti si recepta ir viskas gavosi tobulai. Nerealaus skonio apkepas,galima nusikasti pirstus bevalgant. Tai atradimas mano virtuveje.

  38. Visad gaminu tik pagal šį receptą, purus kaip debesėlis, skanesnio nesu ragavusi! Paimprovizuodama kartais dedu vanilės ekstrakto ir cinamono į masę, gardinu jogurtu, uogomis. Pats gardžiausias!

  39. Man pagal šį receptą ne taip skaniai gavosi kaip tikėjausi, Papraščiau ir skaniau manų kruopas užplikyti su grietinė, ir reikia dėti ne du šaukštus o apie 100-120g.

  40. Noreciau pastebeti viena dalyka, del teisingai, iki standziu putu neisplakamu kiausinio baltymu. Buna, jaunos seimininkes kiausinius(baltymus) plaka su blenderiu (smulkintuvu), skirtu vaisiniams-darzoviniams kokteiliams suplakti, uzuot naudojant plakiklius. Neturint elektrinio, plakant su sakute, gaunamos standzios putos 🙂

  41. Noreciau pastebeti viena dalyka, del teisingai, iki standziu putu neisplakamu kiausinio baltymu. Buna, jaunos seimininkes kiausinius(baltymus) plaka su blenderiu (smulkintuvu), skirtu vaisiniams-darzoviniams kokteiliams suplakti, uzuot naudojant plakiklius. Neturint elektrinio, plakant su sakute, gaunamos standzios putos 🙂

  42. Labas Beata,

    Noreciau paklausi, Olandije nera manu, ka galiu naudoti i manu vieta. Ryzius ar ka nors kita?

    Aciu

  43. Sveiki,
    kadangi savo dvimetei dukrelei bandau daržoves įpinti i visokius patiekalus, būtų puiku, jei galėtumėt patarti, kaip tai padaryti su varškės apkepu! 🙂
    Giedre

  44. Neturiu jokio mikserio kiaušiniams plakti, o su šakute plakti tikras vargas. Kas nutiks, jei tiesiog įmušiu į tešlą keletą kiaušinių (sveikų, neatskirtų) ir gerai viską sumaišysiu, o masės pakėlimui panaudosiu kepimo miltelius?

  45. Man kaip ir daugelis Beatos receptu sis taip pat nesigavo. Sukrito ir nebuvo iskiles, nors baltymus plakiau atskirai ir atsargiai imaisiau mentele :/ nesuprantu, kas ne taip. Taip pat dejau 70g cukraus, bet visiskai per saldu buvo.

  46. Ačiū Jums už šį receptą. Turėjau didelę baimę gaminti apkepą,bet dabar jau neturėsiu…. ačiū!:)

  47. Išbandžiau šį receptą ir aš su šeimyna. Labai skanu. 🙂 Bet pražiūrėjau, kad cukrų reikia su baltymais išplakti, o aš su tryniais išplakiau. Ką išskirtinio varškės pyragui duoda cukrus plakamas su baltymais, o ne su tryniais? Iš anksto dėkoju už atsakymą. 🙂

  48. Sukrito ir man nors baltymus vos ne 30m in plakiau su cukrum nesuprantu gal baltymus geriau plakt be cukraus?

  49. Prie to paties, susitryniau jūsų rodytą mango-aviečių padažą. Kad tik atlaikytumėm nuo skanumo

  50. Sveika, Beata! Ačiū už receptą nedidelis klausimėlis, o 190 C orkaitės temperatūra yra fan assisted ar be?

  51. Sveika, Beata! Ačiū už receptą 🙂 nedidelis klausimėlis, o 190 C orkaitės temperatūra yra fan assisted ar be? Ir dar – nusprendžiau daryti dvigubą kiekį visų produktų, nes mūsų šeima – kaip ir jūsų – penkios burnelės, ar reikia pailginti apkepo kepimo laiką?

  52. Nuostabus apkepas! Lengvai gaminamas ir varijuojamas! As dar imetu siek tiek jogurto i mase, ir naudojau dziovintas spanguoles vietoj razinu. Kepu jau antra karta savaiteje!

  53. Man kaip ir daugeliui nelabai gavos nors ir sveriau kiekius. keisciausia gavos manu kose is 100 ml pieno ir 2 saukstu manu. Gavosi labai nedaug labai tirstos manu koses. Manau cia ir buvo klaida, nes virdama paprasta manu kose i puse litro pieno dedu tris saukstus manu, gaunai nei per skysta nei per tirsta. Gaila, nes jau antra karta nepavyksta sis receptas.

  54. Na tikrai tobulas apkepas! Toks dregnas, lengvai atgnybiamas, dziaugiuosi atradusi, bus favoritas:)

  55. Miela Beata,
    Ketiname su kolegomis vienai bendruomenei iškepti šį apkepą. Kadangi žmonių bus apie 20,padėkite susigaudyti, keliems suaugusiems asmenims yra nurodyta recepte produktų kiekiai(arba paprasčiau – kiek porcijų gaunasi pagal jūsų receptą)?
    Dėkoju už atsakymą
    Nuoširdžiai
    Erika

  56. Man apkepas kazkodel nepavyko 🙁 viska dariau pagal recepta. Bet apketas visas subliuskes buvo ir kaip kose vandenyje. Nesuprantu is kur tiek skyacio susidare 🙁

  57. Nezinau gal kazka ne taip padariau, bet sekiau pagal recepta,bet gavos neskaniai. Indu kruva – o vaikai vistiek alkani, nes nevalge. Galima maziau cackintis be kosiu virimo ir kiausiniu plakimu, ir greiciau ir skaniau gaunas.

  58. Sveiki Beata, receptas tikrai puikus. Gaminu pagal si ir panasu recepta. Labai skaniai gaunasi, tikari. Bet kazkodel apkepas kiekviena karta sukrenta. Kol kepa atrodo toks purus, bet kai tik ismemu is orkaites jis sukrenta. VISADA nors gaminu tiksliai pagal recepta. Kode taip yra? Is anksto dekoju uz atsakyma

  59. Dauguma rašote,kad tobulas receptas. kai paskaitai komentarus ir atsirenki žinias gaunasi tobulas.o vien paskaičius kaip gaminti ir pradėjus gaminti gaunasi šnipštas. Pagrindas virti manų košę iš dviejų šaukštų manų kruopų virtų 100ml piene. Manau jei įsivėlė klaida reikia ją ištaisyti.Aš esu ta kuri tiksliai laikosi proporcijų.Prašau nepykti ir ištaisyti klaidą .Su pagarba Emilija

  60. Tobulas receptas. Seniau visada manus dedavau isbribkintus, o si karta viriau ir skirtumas tikraididelis. Aciu uz nuostabu recepta!!!!

  61. Sveikos mielosios, kaip ir kiekviena is jusu ieskojau, mandravojau su tais receptais varskes apkepo, vis norejosi kazko naujesnio recepto bet… mamos receptas geriausias.. nieko neatskirineju neplaku, tiesiog visus ingridientus sudedu i viena bliuda, ismaisau ir gaunasi skanus senovinis varskes apkepas kuri valgo visa seima, varske viduje neplaukioja ir viskas ok. 5 porcijoms:1 kg varskes, patrinti kad nebutu gumuliuku, be jokiu blenderiu, nepatingekit. 4-5 valgomieji saukstai cukraus kas megsta saldziai galit drasiai 5 det. 7 val.saukstai manu, nemirkyti nevirti nieko su jais nedaryti, 4 vid.d. kiausiniai, saukstelis kepimo milteliu, viska ismaisom dedam i forma, kepam 45 min mazdaug 180 temperatura. Iskepus dar tegul pastovi 10-15 min. Kol kepat nedarynejam orkaites. Pas mane irgi sukrenta kazkiek bet uztat skanu ir nk cia baisaus.

  62. Ačiū Beatai, puikus ir aiškus receptas. Visi namiškiai liko labai patenkinti, prašė pakartoti. xoxoxoxo

  63. Ziauriai geras!
    Bet
    Kodel man jis islieka perminkstas? Ka darau ne taip? Ar ka dar ideti, kad turetu forma?

  64. Valio, toks skanus!!! net nevalgančioji mano dukra parodė , džiaugiuos išbandžius sita recepta 🙂

  65. Kazkur komentaruose skaiciau kad neissiplake kiausiniu baltymai su cukrum. Jeigu i neisplaktus baltymus ideti cukru, tai niekada neissiplaks. Is pradziu reikia isplakti kiausinio baltymus iki standziu putu, tada deti po sauksta cukraus pudra visa laika plakant. Tada gaunam tikrai standzias putas

  66. Kazkur komentaruose skaiciau kad neissiplake kiausiniu baltymai su cukrum. Jeigu i neisplaktus baltymus ideti cukru, tai niekada neissiplaks. Is pradziu reikia isplakti kiausinio baltymus iki standziu putu, tada deti po sauksta cukraus pudra visa laika plakant. Tada gaunam tikrai standzias putas

  67. Dariau kaip parašyta, tik panaudojau kukurūzų kruopas vietoj manų ir likusį pieną sumaišiau su pravėsusia koše , dėjau 10g mažiau cukraus ir gavosi l.skanu. Sekantį kartą dėsiu dar mažiau cukraus.
    Ačiū!

  68. Puikus apkepas. Gaminau be laktozės ir glitimo. Vietoj manų kruopų naudojau ryžių miltus. Greit nebeliko.

  69. Visiškai nesigavo, ne sulipo, košės pavidalas gavosi, net pjauti nereikėjo, šaukštu kabinau . Nusivyliau. Dariau pirma karta pagal šį receptą

  70. Vietoj manu panaudojau polenta ( kukurūzų kruopas). Gavosi fantastiško skonio, nesausas , purus .
    Aciu už nuostabius receptus Beata.

  71. Vis kepu, skonis pasakiškas, bet subliūkšta… Kodėl? Baltymus išplaku pilnai, apvertus dubenį lieka dubenyje ir nekrenta. Kai iškepa, būna išsipūtęs ir gražus, bet paskui susmenga…

Rašyti komentarą