8241
Beatos virtuvė

Varškės apkepas

(206)
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 15min.
Reikės:
  • 500 g pusriebės ar riebios varškės
  • 2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių
  • 70 – 100 g cukraus (pagal skonį)
  • 50 ml pieno
  • 100 ml pieno (manams išvirti)
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 50 g tirpinto sviesto
  • žiupsnio druskos
  • šiek tiek sviesto formai ištepti
  • 3-4 v. šaukštų džiūvėsėlių/miltų formai ištepti

Gaminimo eiga:

Išvirkite manų košę. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi. Atsargiai įmaišykite baltymus į varškės masę.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite į ją paruoštą masę. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190°C orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

 

Skanaus!

Beatos virtuve - varskes apkepas

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (169 balsai, vidurkis: 4,27 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Svajūnė parašė:

    Pats skaniausias varškės apkepas, kurį esu valgius 🙂 visad tokį gaminu savo šeimynai, tik manų neverdu, o ~30min brinkau piene. SUPER DUPER! 🙂

  2. Marija parašė:

    Aš taip pat manų neverdu, o užpilu …. fantastiško skonio 🙂

  3. Vilma parašė:

    o kaip padaromas padažas, kuris pabarsytas kakava :)?

  4. Edita parašė:

    Gal juokingas klausimas 🙂 bet kaip reikia virti manus?

    • Beata Nicholson parašė:

      Tai lengviausia proporcija Edita tokia – 100 ml pieno, 1 šaukštas manų kruopų ir verdate vis maišant apie 5-10 minučių. Tada košė tokia bus gan skystos konsistencijos, o jei mėgstate tirštesnę, tai ir du šaukštus dėkite.

      • Edita parašė:

        Ačiū už atsakymą! Apkepas išbandytas 🙂

      • Margarita parašė:

        Gal galetumete patikslinti, prašau, recepte nurodyta 100g manų kruopų, ar jau išvirtu 100g ar 100g kruopų išvirti. Jei 100g manų kruopų išvirti tai kokia proporcija su vandeniu? Ar reiketu virti su pienu

      • Julija parašė:

        na aš tik dabar radau šį receptą ir būtent šiuo metu pas amne orkaitėje kepa šis apkepas. tik kžką jau ne taip padariau. nes reepte jūs rašote 100 ml pieno ir 2 šaukštai manų. tai aš taip ir sudėjau. nekažką virti manai gavos, bet galvojau taip turi būt 🙂

        • Gitana parašė:

          Šiuo metu taip pat kepu šį apkepą ir dėjau virtus manus. Kažkaip su šia proporcija manai gavosi kietoki. Žiūrėsim kas rezultate gausis 🙂

  5. Iveta parašė:

    Super gardus apkepas gavosi!!! Ir maziems ir dideliems labai patiko 🙂 dar karta isitikinau, Beata Jus nuostabi!!!

  6. Kornelija parašė:

    Klausimelis, gyvenu uzsienyje ir ne visada pavyksta nueiti iki lenku parduotuves nusipirkti varskes. Ar imanoma toki apkepa pasigaminti varske keiciant prancuzisku ‘fromage frais’ (konsistencija kaip Danio varskes kremo)? Ar tokiu atveju deti daugiau manu, ar net miltu, kad nebutu per daug skysta?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kornelija, tikrai galite pakeisti fromage frais, tada ir jums gerai ištrinti jos nereikės, ir tikrai truputį daugiau manų košės dėkite, bet šiap žiūrėkite kokio tirštumo gaunasi, nes neturi būti skysta ir ne per daug tiršta. Linkėjimai.

  7. Kornelija parašė:

    Aciu! Butinai gaminsiu dar si savaigali 🙂

  8. Jolita parašė:

    Miela Beata, kaip suprasti 2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių,. Esu jauna mama, ir man sunku tokius fragmentus suprasti… 🙂 Ačiū

  9. Martyna parašė:

    Sveiki,
    Ką aš darau blogai, jog „žalios“ tešlos būna daugiau, nei galutinis iškepęs, o vėliau labai sukritęs apkepas?

  10. jrg parašė:

    Sveiki,
    Gelbekit! Mane tai visad su apkepais ar keksais istinka tas pats likimas: viska dara pagal recepta, kepinys atrodytu tobulai iskyla, bet lygiai taip tobulai sukrenta. Skonis buna normalus, na bet tas sukrites vaizdas dziaugsmo nesuteikia, ypac, kai nori pavaisinti svecius…
    Gal yra kokia paslaptis/rgudryste? Kur galetu buti problema?
    Aisku, versija, gal orkaite bloga, na, bet ji nauja neprastos firmos. Rezima renkuos virsutinio-apatinio laitinimo.
    Dekui 🙂
    Jrg

  11. Goda parašė:

    Labai skanu, tik viena bėda ištiko – neiškilo 🙂

    • Agne parašė:

      Man taip pat tokia problema… Tiksliau buvo iškilęs, o prieš ištraukiant žiūriu subliuškęs. Gal kas žinote, kodėl taip galėjo nutikti? Šiaip skanus labai 🙂

      • Beata Nicholson parašė:

        Miela Agne, baltymai buvo nepakankamai gerai išplakti..turi būti standūs, standūs jie..

        • Agne parašė:

          Dėkoju, Beata! Bandysiu dar kartą 🙂

        • Rasa parašė:

          Bet kad baltymai su cukrumi neissiplaka iki standziu putu.Plakiau su mikseriu gal 10 min,baltymai su cukrumi gavosi skystos grietines konsistencijos. Iki standziu putu niekaip nesusiplake 🙁

          • Inesa parašė:

            Skaiciau kazkur, kad jei plakimo irankiai ar dubuo yra bent truputi riebaluoti – neissiplaks!

          • Valentina parašė:

            Rasa,kad 2 baltymai neissiplaktu su 100 gr cukraus yra neimanomas dalykas.Netgi jeigu jusu mixeris rankinis ir nelabai galingas,baltymai po 10 min turetu buti standus,vienintele priezastis kuri galetu pagadinti si procesa tai,kad baltymai ir tryniai buvo neteisingai atskirti ir i baltymus pateko tryniu.Bandykit dar karta ir jums pavyks.sekmes.

  12. laura parašė:

    Sveiki.
    Tobulas receptas, nepriekaistinga isvaizda, dieviskas skonis: labai svelnu.. o su vaniliniu jogurtu salia tiek poskoniu lieka, kad norisi megautis dar ir dar. Mums pasiseke dar ir tai, kad vartojau kaimiska varskyte.

  13. Bozena parašė:

    Laba,sian kepiau si nuostabu apkepa,purus,nuostabus,lengvas.Aciu Jums uz tikrai gerus receptukus,ne viena jau naudoju ir lieku lb patenkinta.nes viskas visada tikslu.Aciu.

  14. Ruslan blr. parašė:

    Nū Bandisiu ir aš daba pagaminti ziuresim kas gausis 🙂

  15. 333 parašė:

    Jei Beata nesupyks (o ji juk nepikta) pasidalinsiu savo receptu, kuriame kiek paprasčiau nurodyti kiekiai. 6 kiaušinių trynius ištrinti su 6 šaukštais cukraus. Dėti 1 kg varškės 9 proc., 6 šaukštus manų kruopų, sublenderiuoti. Manai išbrinks, kol per tą laiką suplaksite 6 baltymus iki standžių putų. išplaktus baltymus sudėti į tešlą, šiek tiek apvartyti, kad baltymai įsimaišytų. Viską supilti į silikoninę formą (tuomet nereikia nei sviesto tepti, nei džiūvėsių) arba į kitą turimą, tuomet reikia įkloti kepimo popierių. Galima apdėti plonais sviesto griežinėliais, bet nebūtina. Kepti kol gražiai paruduos. Iškepusį, jeigu yra laiko ir už nugaros nestuksena alkanų burnų gvardija, dar palaikyti bent 10 min., kad ir pravėstų, ir sutvirtėtų. Valgome su grietine ir mėgstama uogiene. Tokio kiekio beveik pakanka mums 2 suaugusiems ir 3 darželinukams.

  16. Brigita parašė:

    o 100 gr. isvirtu manu kiek tai yra mililitrais? 🙂

  17. Justina parašė:

    Aaaa!!! Man irgi gavosi! Negaliu patikėt 😀 Labai skanus, tik gal byški per saldus 🙂

  18. Inga parašė:

    kokio kiekio pieno reikia manam isvirti?? jie turi buti skystesni ar tirsti??

  19. Rasa parašė:

    Manau turetumete recepta pataisyti, parasyti kad 100g virtu manu kruopu. Nes nevisi skaito komentarus. Jau kepa manu apkepas. Nes susveriau 100g manu, kuriuos isviriau 🙁

  20. Ilona parašė:

    Pamiršote į apkepą įdėti razinų. Jas nuplikyti verdančiu vandeniu ir atvėsusias , pries kepant įmaišyti į masė.
    Tada tikrai skanu.

  21. Margarita parašė:

    tai kiek tos manu kosies ne virtos reikia? 🙁

  22. Jovita parašė:

    Aš varškės apkepo nelabai mėgau, atrodė sudėtinga pagaminti, beto labai daug darbo ir laiko užima jo gaminimas, bet šiandien ryte išsitraukiau varške iš šaldytuvo ir šį receptą iš interneto. Per trumpą laiką viską padariau kas buvo parašyta ir ką sau manot?! Žiūriu orkaitėje iškilo nuostabaus grožio apkepas. Įsidėjau į lėkštutę ir gabalėlį paragavau. Nuostabu! Labai labai skanus apkepas, purus ir baltas, nuo šiandien kepsiu jį dažniau! 😉 ačiū už receptą!!!

  23. Odeta parašė:

    O ar būtina virti manų kruopas?

  24. Ana parašė:

    Siaubinga receptūros formuluotė – taip niekas niekur nerašo. Receptūroje paprastai rašomas kiekis, iš kurio paruošiame sudedamąsias dalis, o ne tarpinio produkto kiekis. Mano vyras paėmė 100 g sausų manų ir jas išvirė – gavosi visas puodas!!!!!!!

  25. Indra parašė:

    Norėčiau padėkoti už paprastai nepaprastus receptus. Daugelį jūsų receptų išbandžiau viskas pavyko ,viskas puiku. Ir toliau lauksiu ,jūsų naujų receptų.

  26. Raimonda parašė:

    Pavydu skaityti.. Kad ir ka bedaryciau ir kiek bekepciau visada sukrenta, bandziau viska.. Gal per daug baltymus su mase sumaisau , nezinau bet stengiuos labai mazai it atsargiai. Hmmm… Dabar kaip tik kepu ir nezinau kaip bus kai istrauksiu.. 🙂

  27. Irma parašė:

    Jau pasautas i orkaite ziuresim kas cia gausis 😉

  28. Irma parašė:

    Mmmmmm Ačiū Beata! labai skanus ir purus gavosi nors varškė buvo liesa tad vietoje pieno pyliau kondencuota pieną (be cukraus),net issigandau kaip iškilo 🙂 o paskaninau trintom braskem ir graikisku jogurtu nors ir taip skonis Fantastiškas! Tikrai pakartosiu ir ne karta !

  29. Aurelija parašė:

    Išbandžiau, tikrai labai skanus – dėkoju! Man jis labiau į desertą-pyragą panašus, nei į varškės apkepą. Gal turite receptą ir tokio kuris labiau į „tarybinį“ panašus? 🙂 Kepčiau kas antrą kartą tai šį, tai tą kitą 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aurelija, bloge ne vienas varškės apkepo receptas, tai tikrai kaitalioti galite, o jei tarybinis labiau patinka, tai tik baltymu atskirai neplakite, naminius kiaušinius naudokite, vanilės gal net nedėkite..

  30. Ieva parašė:

    As dievinu varskes apkepa,bet iki siol man nepavyko pasigamti toklo padazo jam,kaip kad gamindavo mokyklu valgyklose….Gal Jus turite tam ideja?

    • Beata Nicholson parašė:

      Hmmm mano mokykloje prie varškės apkepo būdavo tik grietinė, kas čia per padažas??? Sviestas ir grietinė?

      • Lili parašė:

        Močiutė visad darydavo tokį padažą, nerealiai skanus!
        Sviesto apie porą didelių šaukštų (žiūrint kiek žmonių reiks padažo, aš dedu pagal tirštumą)
        Grietinės pusė indelio, arba daugiau
        Cukraus pagal skonį (aš dedu šaukštelį)

        Ištirpiname sviestą bliūdelyje, tada suberiame cukrų ir grietinę, ir viską maišome ant silpnos liepsnelės kol pasidarys vientisas padažas.. man labai skanu:))). Visus produktus dedu pagal akį, ir visad išeina skanus!
        Skanaus:)).

      • Teklė parašė:

        Močiutė visad darydavo tokį padažą, nerealiai skanus!
        Sviesto apie porą didelių šaukštų (žiūrint kiek žmonių reiks padažo, aš dedu pagal tirštumą)
        Grietinės pusė indelio, arba daugiau
        Cukraus pagal skonį (aš dedu šaukštelį)

        Ištirpiname sviestą bliūdelyje, tada suberiame cukrų ir grietinę, ir viską maišome ant silpnos liepsnelės kol pasidarys vientisas padažas.. man labai skanu:))). Visus produktus dedu pagal akį, ir visad išeina skanus!
        Skanaus:))!

  31. Jana parašė:

    Kepdama naudojau kekso forma , atrodo puikiai. Skonis geras, purus, gerai iškilęs. Ačiū už gera receptą.

  32. Ausra parašė:

    Man neissiplake baltymai:( ar galejo del to ,kad pateko truputi trynio?

  33. Ingrida parašė:

    apkepas sukrito:(nors buvo graziai iskiles bekepant.ka ne taip dariau?

  34. sigita parašė:

    bandom

  35. dovile parašė:

    laba diena siandien kepiau sy apkepa bet nepavyko subliusko ir liko kazkokio saldaus skystimo bevalgant bet seip skanus. kas ne taip

    • Beata Nicholson parašė:

      gal kiaušiniai L dydžio buvo ir varškė skystesnė, manų kruopų neužteko, kad sutirštintų masę. Todėl jei per skysta masė jau prieš kepant, tai reikia dar šiek tiek įdėti manų kruopų, kad būtų tirštesnė..

  36. Mama parašė:

    Kad nesukristu negalima varstyt orkaites dureliu

  37. Mama parašė:

    Ir as aisiu tuoj issikept:) o kazin tinka varske pyragui kept?

  38. Laura parašė:

    „Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi“ – prašau patikslinkite: į baltymus sudėti cukrų ir plakti kaip įprastai? Mėginau, bet tuomet baltymai lieka skysti, nei kiek nesustandėja. Ar pirma išplakti baltymus iki standžių putų, o paskui dėti cukraus ir toliau plakti?..

  39. Eimutė parašė:

    Labas smaližiukės,
    aš tai vietoj grietinės naudoju maskarponės sūrį nes mūsų šeima jos nevalgom.Labai tinka prie šio patiekalo.

  40. ILONA KRISTINA LEPORDA parašė:

    Ačiū, kad esi !

  41. Kristina parašė:

    Sveika Beata,

    Apkepėlis puikus, tik tokia bėda ištinka, kad vos jį ištraukus iš orkaitės, jis akimirksniui visas subliūūūška 🙁 o toks gražiai iškilęs buvo… aš nesuprantu, gal jam leisti atvėsti orkaitėje? Būčiau LAAABAI dėkinga už atsakymą 😉

  42. Laura parašė:

    Kartoju klausimą: „Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi“ – prašau patikslinkite: į baltymus sudėti cukrų ir plakti kaip įprastai? Mėginau, bet tuomet baltymai lieka skysti, nei kiek nesustandėja. Ar pirma išplakti baltymus iki standžių putų, o paskui dėti cukraus ir toliau plakti?..

    • Aleksandra parašė:

      Sveika, Laura,
      Aš plakiau iš karto su cukrumi, su, vadinamu, mikseriu. Turi susiplakti, gal per trumpai plakat? Jei plakat rankiniu būdu, tai tikriausiai juolab ilgai reikia plakti. 🙂

  43. Milda parašė:

    Mirtinai norėjau varškės apkepo ir tik pradėjus trint varškę supratau, kad neturiu manų kruopų… pakeičiau jas avižiniais dribsniais ir oho 🙂 Nesuprantu, kodėl iki šiol kepdavau tik su manais 🙂 Tai gal kas irgi norėsit paekspermentuot

  44. Jurgute parašė:

    Siandien as kepiau si varskes apkepa. Gavosi labai skanus. 🙂 Super!
    Tik man jis issikepe labai minkstas ir subliuskes. Viska dariau taip kaip recepte. Gal del to kad varske buvo liesa? O gal kad plakiau baltymus kartu su cukrumi? Ar reikia plakti pirma baltymus, o po to cukru? Sakykite, jei as cukru deciau i varske sumaisyciau, o baltymus vienus suplakciau, gal geriau gautusi? Patarkite!
    Aciu Jums uz gera recepta! 🙂

  45. Raimonda parašė:

    Jetus nu nerealaus skonio! Bet..ir ka gi padariau ne taip, kad jis gavosi kiek skystas? Viska dariau gramas i grama, nei daugiau nei maziau.. 🙁

    • Jurgute parašė:

      Raimonda, as si apkepa kepiau, taip pat viska dariau, bet iskepes vidus man buvo minkstas, lyg butu neiskepes- zalias. Kaip Jums? Skonis labai skanus ir lengvas. 🙂

  46. Monika parašė:

    O galima naudoti varške pakeliuose? Ir kiaušinių trynius lengvai išplakti ar su mikseriu?

  47. anna parašė:

    Visos cia rado kad vau koks geras ir panasiai man tai niekas nesigavo, gavosi kazkokia slapias nevalgomas varskes pyragas… nezinau. Dariau pagal tai kas parasyta. Nusivyliau, nekartosiu.

    • Egle parašė:

      Visiskas absurdas..kepu visokius pyragus simtalapius bet kas cia per nesamone visiska….. kaip zalias sukramtytas isspjautas darinys i lekste…

  48. Laura parašė:

    O jeigu nera manu ? ….

  49. patarimai kam nesigauna.Lile parašė:

    Kada blenderuojama varske, tai vadinasi patiekalas varskes plokstainis,o ne apkepas.Kas nori tarybinio skonio- varske tik lengvai patrinti, kad nebutu gumulu, gali buti pakeliais, svarbu ne biri.Baltymus atskirai nuo tryniu isplakti , tik be cukraus, cukru istrinti su tryniais.Manu kruopas ne virti, mirkyti piene,tesla neturi buti nei skysta, nei kieta.Ideti sviesto gabaliukais pagal skoni i tesla.Kad tinkamai iskepti svarbu orkaites rezimas, nes pastebejau kad orkaites visosskirtingai kepa ant tos pacios temperaturos, todel reikia prisitaikyti pagal savo.Per aukstoj T apdegs virsus,vidus bus zalias, ilgiau pakepus sausas bus.Skarda statytiper viduri orkaites.Ar iskepes tikrinti mediniu pagaliuku ir dar palikti praviroje orkaiteje subresti apie 20 min,tada istraukti, galima uzdengus virtuviniu medvilniniu ranksluosciu palikti pastoveti kuri laika.Skanaus visiems

    • Vija parašė:

      …¨ Baltymus atskirai nuo tryniu isplakti , tik be cukraus, cukru istrinti su tryniais.¨ Tikrai, aciu uz minti! Kepiau kelis kart ir neissiplaka tie baltymai taip kaip reikia! O dabar pavyko!!!

    • rasa parašė:

      Man taippat nepavyko baltymus su cukrum isplakti. tai net nezinau kas gausis 🙁

  50. Jolita parašė:

    O ar pavyks apkepas su liesa varske?

  51. Sabrina parašė:

    SUPERINIS!!!! Dar su trintomis braškėmis ir ačiū Dievui, be razinų! Lauksiu savo brangiausių vyrų vertinimo, bet jei sūnui patiks, tai grūsiu negyva! Nes jam tik darželio maistas skanus 🙂

  52. Nijolė parašė:

    Kepiau,šeimai labai patiko.

  53. juste parašė:

    Aš irgi anksčiau darydavau su tuo brinkinimu arba virimu tų manų. Dabar paprasčiausiai viską dedu į kombainą, įdedu šaukštelį kepimo miltelių ir gaunasi labai vienalytis, purus, minkstutis išsipūtęs apkepas 🙂 net ir sekančią dieną labai labai geras 🙂

  54. Eli parašė:

    Improvizavau: vietoj manu-kuskusas. O vietoj trynimo per sieteli-blenderiu sutryniau su pienu ir tryniais bei sveistu. Ir vistiek skaniai gavosi-tirpsta burnoje 🙂

  55. Gintė parašė:

    Labai patiko!!!! Ir vyrui ir dukrytei ir man!!!! Pergyvenau labai del baltymu, kuriu neisejo isplakti iki standziu putu, tačiau isplakiau pasirodo gerai, nes viskas gavosi!! Pirmas kartas ir labai skanus!!!;)
    Ačiū Beata!!!:)

  56. Rasa parašė:

    Superinis receptas! Megstu razinas, todel dar ju visada idedu:-)

  57. Jolanta parašė:

    Merginos – dėl standžių putų, kad jos išeitų standžios, reikia pirmiau be cukraus išplaukti baltymus ir tik po to, kai jie standūs įpilti cukraus ir dar šiek tiek suplakti.

  58. dainora parašė:

    o kiek valandu kepti ji

  59. dainora parašė:

    aciu labai beata!

  60. dainora parašė:

    aciu labai

  61. dainora parašė:

    o kur rasti keksiuku su tais maiseleis yra cia recepu

  62. Valentina parašė:

    O ar būtina varške pertrinti?? Arba gal eina be sietelio , nes jo neturiu šiuo momentu 🙁

  63. Regina parašė:

    Viska dariau ,kaip recepte ,gavosi keptos varskes skonio blynas ,akivaizdziai maza 2 saukstu manu kruopu.neperskaiciau visu komentaru,kai kurios rase ,kad skaniausias deja man nepavyko

  64. Danutė parašė:

    Labai skanus apkepas, puikiai iškepė. Ačiū.

  65. jurate parašė:

    Saunuole Beata,jos receptai nuostabus,skanesnio apkepo nesu valgius,aciu .

  66. Agne parašė:

    Pirma kart apskritai kepiau varškės apkepą.. Ir pirmas blynas „prisvilęs“
    Valandą kepiau, viršus apskrudo neblogai bet vidus skystas visiškai.. Nors ismaisius psirode iškart tešlą per skysta ir dadejau dar manų, bet vistiek gavosi karšta varške su manais:D

  67. ineta parašė:

    Man kozkodel neispute plonytis gavos,gal kad pirktinei kiausiniai,daugiau reikejo.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ineta, o gal tik nepakankamai išsukote baltymus iki putų standžių, arba permaišėte jau juos, kai įmaišėte į varškę, nes baltymai ir pakelia, padaro kepinį puresnį.

  68. sandra parašė:

    Dejau visko is akies, tingejau matuoti, gavosi labai grazus, purus ir skanus apkepas. Pirma karta toki skanus pavyko. Aciu, Beata uz recepta!

  69. Viktorija parašė:

    Labai skanus apkepas!!! Tirpsta burnoje,vaikai liko patenkinti. Ačiū už receptą.

  70. Sandra parašė:

    Niekada nekepu varskes apkepo,nes kiek darydavau,tiek kazkas nepavykdavo,taciau susigundziau isbandyti si recepta ir viskas gavosi tobulai. Nerealaus skonio apkepas,galima nusikasti pirstus bevalgant. Tai atradimas mano virtuveje.

  71. Raimonda parašė:

    Bandau ir as dabar kepti tikiuosi bus viskas gerai te padeda man dievas.

  72. Laima parašė:

    Eisiu daryti pirma karta , gal pavyks 😉

  73. Genutė parašė:

    Va kepiau. .gavosi puikiai
    Ačiū Beatos receptui

  74. Genutė parašė:

    Išbandžiau recepta..
    Nuostabus!varskės apkepas
    Aciu

  75. Rūta parašė:

    Skonis nuostabus! Tik kodėl jis man sugriūna? Neišlaiko formos? 🙁 viduje lb mištas ir purus.

  76. Jurate parašė:

    Superinis! Aciu Beatai uz recepta!

  77. Airidas parašė:

    Laba kie XL dydžio kiaušinų dėti?

  78. Ieva parašė:

    Visad gaminu tik pagal šį receptą, purus kaip debesėlis, skanesnio nesu ragavusi! Paimprovizuodama kartais dedu vanilės ekstrakto ir cinamono į masę, gardinu jogurtu, uogomis. Pats gardžiausias!

  79. Namų šeiminikė parašė:

    Man pagal šį receptą ne taip skaniai gavosi kaip tikėjausi, Papraščiau ir skaniau manų kruopas užplikyti su grietinė, ir reikia dėti ne du šaukštus o apie 100-120g.

  80. GERDA parašė:

    Beata buvo taip skanu, kad net ašaros mano merginai pabiro.

  81. Rasa parašė:

    Noreciau pastebeti viena dalyka, del teisingai, iki standziu putu neisplakamu kiausinio baltymu. Buna, jaunos seimininkes kiausinius(baltymus) plaka su blenderiu (smulkintuvu), skirtu vaisiniams-darzoviniams kokteiliams suplakti, uzuot naudojant plakiklius. Neturint elektrinio, plakant su sakute, gaunamos standzios putos 🙂

  82. Lina parašė:

    O kaip pakoreguoti receptą, kad būtų be kiaušinių? Ačiū.

  83. Vaiva parašė:

    Ar galima vietoje pieno naudoti ryziu/migdolu/ lazdynu riesutu piena?

  84. Vijole parašė:

    Labas Beata,

    Noreciau paklausi, Olandije nera manu, ka galiu naudoti i manu vieta. Ryzius ar ka nors kita?

    Aciu

  85. Ramunas parašė:

    Labukas 🙂 Paklausiu,per koki sieteli trinate varske ?

  86. Giedre parašė:

    Sveiki,
    kadangi savo dvimetei dukrelei bandau daržoves įpinti i visokius patiekalus, būtų puiku, jei galėtumėt patarti, kaip tai padaryti su varškės apkepu! 🙂
    Giedre

  87. Romelenaster parašė:

    Neturiu jokio mikserio kiaušiniams plakti, o su šakute plakti tikras vargas. Kas nutiks, jei tiesiog įmušiu į tešlą keletą kiaušinių (sveikų, neatskirtų) ir gerai viską sumaišysiu, o masės pakėlimui panaudosiu kepimo miltelius?

  88. Gintarė parašė:

    Ačiū, Beata, už puikų receptą! Vyras ir sūnus visuomet lieka labai patenkinti 🙂

  89. A parašė:

    Man kaip ir daugelis Beatos receptu sis taip pat nesigavo. Sukrito ir nebuvo iskiles, nors baltymus plakiau atskirai ir atsargiai imaisiau mentele :/ nesuprantu, kas ne taip. Taip pat dejau 70g cukraus, bet visiskai per saldu buvo.

  90. Marija parašė:

    Ačiū Jums už šį receptą. Turėjau didelę baimę gaminti apkepą,bet dabar jau neturėsiu…. ačiū!:)

  91. Sandra parašė:

    Išbandžiau šį receptą ir aš su šeimyna. Labai skanu. 🙂 Bet pražiūrėjau, kad cukrų reikia su baltymais išplakti, o aš su tryniais išplakiau. Ką išskirtinio varškės pyragui duoda cukrus plakamas su baltymais, o ne su tryniais? Iš anksto dėkoju už atsakymą. 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Sandra, kai cukrus yra plakamas su baltymais, susidaro morengas, kuris kepiniui padeda išlikti tvirtam ir itin puriam, čia ir visas išskirtinumas, pagerina kepinio tekstūrą.

  92. Laura parašė:

    Sukrito ir man nors baltymus vos ne 30m in plakiau su cukrum

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Laura, hmmm, na baltymai tikrai turi išsiplakti iki standžių putų, o tuomet juos labai lengvai reikia įmaišyti į masę. Gal kiek per stipriai įmaišėte ir nebeliko oro? Todėl apkepas galėjo subliūkšti… Bet turėkite minty, kad pravėsus tokiems varškės pyragams/apkepams, jie visi natūraliai pabliūkšta.

      • Rita parašė:

        O kaip suprast: baltymus lengvai imaisyti i tesla? Tesloje turi matytis baltymu putos nesusimaisiusios su tesla?

        • Beata Nicholson parašė:

          Miela Rita, maišyti palaipsniui, sukant į vieną pusę, ne per greitai, ir tik tik kai susimaišo, nebesimato baltymų, tiek ir užtenka įmaišymo į tešlą, nes jei per daug kartų sumaišysite, baltymai susmegs ir nebeiškels kepinio.

  93. Laura parašė:

    Sukrito ir man nors baltymus vos ne 30m in plakiau su cukrum nesuprantu gal baltymus geriau plakt be cukraus?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Laura, galite pabandyti baltymus plakti atskirai, o trynius ištrinti su cukrumi. O gal permaišėte baltymus, kai įmaišėte į varškę, todėl nebeliko oro? Baltymus į masę reikia įmaišyti labai palengva, nepersistengti.

  94. Jolamta parašė:

    Prie to paties, susitryniau jūsų rodytą mango-aviečių padažą. Kad tik atlaikytumėm nuo skanumo

  95. gintalas parašė:

    tiesiog skanu.Valgau su grietine .

  96. Rasa parašė:

    Sveiki. Kiek gaunasi porcijų?

  97. Jogaile parašė:

    Sveika, Beata! Ačiū už receptą nedidelis klausimėlis, o 190 C orkaitės temperatūra yra fan assisted ar be?

  98. Jogailė parašė:

    Sveika, Beata! Ačiū už receptą 🙂 nedidelis klausimėlis, o 190 C orkaitės temperatūra yra fan assisted ar be? Ir dar – nusprendžiau daryti dvigubą kiekį visų produktų, nes mūsų šeima – kaip ir jūsų – penkios burnelės, ar reikia pailginti apkepo kepimo laiką?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jogaile, ne, varškės apkepui nereikia fan assisted, nes labai greit apskrus paviršius, o jei kepate iš dvigubos porcijos, tačiau ir didesnėje formoje, tai užteks tokio pačio kepimo laiko, arba kiek ilgiau, bet valanda ar valanda dešimt minučių.

  99. Ieva parašė:

    Nuostabus apkepas! Lengvai gaminamas ir varijuojamas! As dar imetu siek tiek jogurto i mase, ir naudojau dziovintas spanguoles vietoj razinu. Kepu jau antra karta savaiteje!

  100. Jurgita parašė:

    Man kaip ir daugeliui nelabai gavos nors ir sveriau kiekius. keisciausia gavos manu kose is 100 ml pieno ir 2 saukstu manu. Gavosi labai nedaug labai tirstos manu koses. Manau cia ir buvo klaida, nes virdama paprasta manu kose i puse litro pieno dedu tris saukstus manu, gaunai nei per skysta nei per tirsta. Gaila, nes jau antra karta nepavyksta sis receptas.

  101. Augustė parašė:

    Sveiki, išėjo nuostabus apkepas! Labai skanu. Kepsim dar.
    Ačiū Beatai už šaunius receptus.

  102. Edita parašė:

    Na tikrai tobulas apkepas! Toks dregnas, lengvai atgnybiamas, dziaugiuosi atradusi, bus favoritas:)

  103. Egle parašė:

    Tobulai gavosi. Anksciau kiek kepdavau ir man sukrisdavo. O si karta isejo tobulai. Seniai toki bevalgiau

  104. Erika parašė:

    Miela Beata,
    Ketiname su kolegomis vienai bendruomenei iškepti šį apkepą. Kadangi žmonių bus apie 20,padėkite susigaudyti, keliems suaugusiems asmenims yra nurodyta recepte produktų kiekiai(arba paprasčiau – kiek porcijų gaunasi pagal jūsų receptą)?
    Dėkoju už atsakymą
    Nuoširdžiai
    Erika

  105. Katolina parašė:

    Man apkepas kazkodel nepavyko 🙁 viska dariau pagal recepta. Bet apketas visas subliuskes buvo ir kaip kose vandenyje. Nesuprantu is kur tiek skyacio susidare 🙁

    • Jurgita parašė:

      Taip pat ir pas mane, vanduo is kazkur pradejo sunktis iskepus, valgant kazkoks kaip guminis, su kiausinio paskoniu, net nemoku nupasakot…apkepa kepu tikrai ne pirma karta, bet sikart nesekmingai….

  106. Viktorija parašė:

    Beata jusu receptas puikus!!aciu

  107. Lijana parašė:

    O kokio dydzio kepimo formoje reikia kepti?

  108. Lijana parašė:

    Gal galite kas pasakyti kokio dydzio kepimo formoje kepate?

  109. Jurgita parašė:

    Nezinau gal kazka ne taip padariau, bet sekiau pagal recepta,bet gavos neskaniai. Indu kruva – o vaikai vistiek alkani, nes nevalge. Galima maziau cackintis be kosiu virimo ir kiausiniu plakimu, ir greiciau ir skaniau gaunas.

  110. Eurika parašė:

    Sveiki, gal galetumete pasiulyti kiausiniu alternatyva? Noriu gaminti visai seimai, bet mano mazylis dar netoleruoja kiausinio baltymo..

    • Beata Nicholson parašė:

      Pamėginkite kiaušinį pakeisti linų sėmenimis, chia sėklomis ar bananu. Norint pakeisti 1 kiaušinį kepinyje reikia 1 valgomąjį šaukštą maltų (kavamale geriausia) linų sėmenų arba chia sėklų sumaišyti su 3 šaukštais vandens, padaryti tirštoką košelę. O šiaip saldžiuose kepiniuose gana gerai pavyksta kiaušinius pakeisti trintu bananu.

  111. Lina parašė:

    Laba diena, Beata.
    Sakykit ką reikėtų keisti ar pridėti kad apkepas būtų kietesnis, standesnis?

  112. Kris parašė:

    Sveiki Beata, receptas tikrai puikus. Gaminu pagal si ir panasu recepta. Labai skaniai gaunasi, tikari. Bet kazkodel apkepas kiekviena karta sukrenta. Kol kepa atrodo toks purus, bet kai tik ismemu is orkaites jis sukrenta. VISADA nors gaminu tiksliai pagal recepta. Kode taip yra? Is anksto dekoju uz atsakyma

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kristina, tai yra normalu. Mat kepinyje yra daug šlapiųjų medžiagų – varškės, kiaušinių ir visai nėra miltų. Todėl apkepas išeina drėgnas ir purus, o ne sausas ir kietas.

  113. emilija parašė:

    Dauguma rašote,kad tobulas receptas. kai paskaitai komentarus ir atsirenki žinias gaunasi tobulas.o vien paskaičius kaip gaminti ir pradėjus gaminti gaunasi šnipštas. Pagrindas virti manų košę iš dviejų šaukštų manų kruopų virtų 100ml piene. Manau jei įsivėlė klaida reikia ją ištaisyti.Aš esu ta kuri tiksliai laikosi proporcijų.Prašau nepykti ir ištaisyti klaidą .Su pagarba Emilija

    • Beata Nicholson parašė:

      Emilija, ingredientų sąraše taip ir rašome, jog du šaukštus manų reikia virti 100 ml pieno. Papildomi 50 ml pieno naudojami tolimesnėje stadijoje,k ia kruopos jau išvirtos.

      • Rita parašė:

        Sveiki, aš ir ta, kuri daro viską tiksliai pagal receptą, kątik kepiau šį apkepą ir aš manau kad recepte klaida. Kai 2 šaukštus manų kruopų bandžiau išvirti 100ml pieno gavosi baisiai tiršta košė, tiesiog gabalas, šį kartą viriau dvigubai didesniame kiekyje pieno, t.y.200ml ir vistiek gavosi tiršta manų košė. Prašau patikslinkite kaip čia reikia daryti su 2 šaukštais manų ir 100ml pieno??

        • Beata Nicholson parašė:

          Miela Rita, galbūt mūsų šaukštų dydis skiriasi, o gal pas jus virimo trukmė ilgesnė buvo ir manai daugiau suvirė ir pieno nugaravo… Visaip čia gali būti. Košė turi gautis normalaus, valgomo tirštumo. Tiesa dar tai, kad vėsdama ji tikrai kietėja, tad nereikia jos atšaldyti.

  114. Sandra parašė:

    Tobulas receptas. Seniau visada manus dedavau isbribkintus, o si karta viriau ir skirtumas tikraididelis. Aciu uz nuostabu recepta!!!!

  115. Milda parašė:

    Ar tiktų įdėti į apkepą džiovintų vaisių?

  116. Valdas parašė:

    Aciu labai puikus apkepas isejo!!! Yummy yummy for my tummy xx

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.