Spausdinti

Tikrai girdėjote, o galbūt ir ragavot,Valdorfo salotų,  tų Niujorke pirmą kartą Waldorfo viešbutyje pagamintų salotų  atmainų dabar neretai galima sutikti ant lietuviško giminių ir artimųjų vaišių stalo. Šalia baltosios ir burokėlių mišrainių jau įmanoma  rasti ir „naujų vėjų:” t.y. salotų su vištienos  krutinėle,graikiškais riešutais, vynuogėmis, viskas gražiai apipilta majonezu ir tikrai gardu, traškūs riešutai, saldžios vynuogės. Tikrai žinote apie ką šneku… Iš tiesų  valdorfo taip vadinamos salotos paprastai savo ingridientų saraše rikiuoja būtinai graikiškus riešutus, obuolius ir salierus. Aišku su majonezu turbūt ir plytą galima sukramsnoti,  bet man atrodo, kad majonezo tikrai  ir taip yra daug ypač panašiose mišrainėse taigi aš šitas salotas siūlau gardinti garstyčių užpilu, salotos tikrai traškios, rūgščios ir  šoklios skonio prasme, gaivios ir ryškios, bet aišku niekas jūsų nesustabdys jei norėsite jas gardinti grietinės ir majonezo užpilu.

Valdorfo salotos su garstyčių užpilu

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 obuolio
2 salierų lapkočių
Saujos graikiškų riešutų
Krapų kuokštelio
Salotos lapų
1 šaukšto nubraukto grudėtų garstyčių
1 šaukšto nubraukto cukraus arba medaus
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštų balto vyno acto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svarbiausia viską supjaustyti tvarkingais vienodais kubeliais ir salierus ir obuolius, riešutus sutrupinti kad nebūtų pernelyg dideli gabalai, o maždaug panašaus dydžio kaip ir saliero bei obuolių kubeliai.

2

Atskiram dubenėlyje pagaminti padažą sumaišyti garstyčias su cukrumi, aliejumi ir actu, įberti smulkiai supjaustytų krapų.

3

 Užpilti ant salotų keletą šaukštų padažą viską sumaišyti.

4

Ant salotos lapo dėti salotas.

Ingredientai
Patarimas

 Tinka prie šaltos mėsos, dėl savo ryškaus skonio. Geriau valgyti iš karto, ir pernelyg ilgai nelaikyti, nes iš obuolių ir salierų išsiskirs vanduo ir bus vandeningos.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanios salotos. Dar nuo vakar užsilikusios vištienos įdėjau, todėl ir sotu buvo. O geriausia tai, kad joms nereikia majonezo 🙂

  2. Labai skanios salotos. Dar nuo vakar užsilikusios vištienos įdėjau, todėl ir sotu buvo. O geriausia tai, kad joms nereikia majonezo 🙂

Rašyti komentarą