8241
Beatos virtuvė

Vaikystės varškės tortas

(0)
Porcijos: 10-12
Reikės:
  • 1 kg riebios varškės
  • 10 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 50 g šviežių džiūvesėlių
  • 2 šaukštų krakmolo
  • žiupsnelio druskos
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės ir sulčių
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir pusės sulčių
  • 100 g juodojo šokolado papuošimui
  • apelsinų cukatoms:
  • 3 apelsinų žievelių
  • 300 g cukraus
  • 300 ml vandens

Ar kada ragavote gero varškės sūrelio skonio pyragą? Šis kaip tik toks. Kotryna Starkienė, receptų knygos autorė, pasidalijo savo vaikystės varškės torto su šokoladu receptu laidoje. Ir perspėja, kad vienu ypu šio pyrago nepavyks suvalgyt. 

Gaminame: varškę pertriname per sietelį. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius supilame beveik visą cukrų (šiek tiek jo pasiliekame, kai plaksime baltymus) ir išsukame elektriniu plakikliu. Minkštą sviestą supjaustome kubeliais ir plakant trynius, metame po vieną sviesto kubelį (pyragui suteiks purumo). Supilame trynius į varškę, išmaišome ir nutarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, supilame sultis. Suberiame džiūvesėlius (galima keisti riešutais), krakmolą ir viską gerai sumaišome.

Baltymus išplakame su likusiu cukrumi iki purumo ir per kelias dalis įmaišome į varškės masę.

Kepimo formą (22-24 cm) išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu kraštus. Supilame varškės masę (jei masė iki viršaus,  geriau perviršį sudėkite į keksiukų formeles, nes turi likti vietos pyragui pakilti). Kepame 170C apie valandą. Iškepus, paliekame praviroje orkaitėje, kad atvėstų, tada padedame ant grotelių, kol atvės ir tik tada išimame iš formos, kad nesuglebtų.

Ištirpiname šokoladą ir juo apliejame atvėsusį pyragą. Puošiame apelsino cukatomis.

O cukatas gaminame: apelsinus gerai nuplauname, su daržovių skustuku nulupame žieveles, labai plonai supjaustome žieveles. Užverdame vandenį su cukrumi, suberiame žieveles ir paverdame, kol žievelės taps skaidrios ir sirupas tirštas. Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus išdžiūti. Jos susikristalizuos ir štai, cukatos.

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (28 balsai, vidurkis: 3.61 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.