8241
Beatos virtuvė

Ugnės tėčio mėgstamiausias paštetas su slyvomis

(0)
Reikės:
  • 70 g rūkytos šoninės
  • 500 g vištų kepenėlių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • kelių čiobrelių šakelių
  • 90 g sviesto
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 šaukštų vandens
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 50 g brendžio
  • 50 g sviesto aplieti

Nė viena didesnė šventė ar šeimos susibūrimas mūsų maisto redaktorės Ugnės namuose neapsieina be jos tėčio gaminto pašteto su slyvomis. Tai laiko patikrintas, išpuoselėtas ir ištobulintas receptas galutinai papirks visus, net ir nemėgstančius kepenėlių. Garbės žodis! Dovanokite vertinantiesiems kokybę ir klasiką ne tik virtuvėje.

 Gaminame:

  1. Kubeliais supjaustome šoninę ir suberiame į šaltą keptuvę. Nustatome vidutinę kaitrą ir maišydami kepame, kol iš šoninės ištekės riebalai. Nelaukiame, kol ji labai suskrus, ir į keptuvę sudedame kepenėles, beriame žiupsnelį druskos, pipirų ir dedame čiobrelio šakelę. Kepame apie 810 minučių, svarbu stebėti, kad kepenėlės neperkeptų viduje turi likti šiek tiek rausvos. Keptuvės turinį suverčiame į maisto smulkintuvą.
  2. Toje pačioje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame smulkintus svogūnus ir lengvai apkepame, kol jie suminkštės. Pabaigoje suberiame smulkintas česnako skilteles, kepame, kol paskleis malonų aromatą. Viską suverčiame prie kepenėlių.
  3. Maisto smulkintuvu produktus sutriname iki tolygios tekstūros. Paštetą, kol jis dar šiltas, išdėliojame į indelius ir stiklainiukus, paliekame atvėsti.
  4. Į nedidelį puodelį įpilame vandens, dedame slyvas ir užkaičiame. Kai užvirs, supilame brendį ir verdame dar 23 minutes. Slyvas ir visą likusį skystį sutriname šakute iki tepamos konsistencijos. Šią masę plonu sluoksniu lygiai paskleidžiame ant šiek tiek atvėsusio pašteto.
  5. Galiausiai išlydome aplieti skirtą sviestą ir 23 milimetrų sluoksniu užliejame pašteto indelius.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.