8241
Beatos virtuvė

Turtinga kvietinė duona

(13)
Reikės:
  • • 20 g šviežių mielių (arba 7 g pakelio džiovintų)
  • • 500 g kvietinių miltų (galite per pusę dėti viso grūdo kvietinių miltų)
  • • 2 nubrauktų šaukštelių druskos
  • • 2 šaukštų moliūgų sėklų
  • • 1 šaukšto aguonų
  • • 2 šaukštų linų sėmenų
  • • 2 šaukštų kanapių sėklų
  • • 100 g virtų grūdų (tinka spelta, kviečiai, avižos, rugiai, ar perlinės kruopos)
  • • 300–350 ml pieno

Kaip iškepti šią duoną žiūrėkite video žemiau.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. aleja parašė:

    Man patiko si duona, niekaip neiseidavo is raugo iskepti man patinkancios, nes rugsta gaudavosi, o cia pritaikyta ir subalansuota mano skoniui.

  2. Karolina parašė:

    Laba diena, Beata. Kdangi jau apie duona, tai turiu Jums labai man rupinti klausima, tikiuosi, galesit man padeti. Is vaikystes atsimenu, kaip mama darydavo rauga, ,,augindavo“ ji kvapniai duonelei keleta dienu, veliau kepdavo ta duonele, dali likusio reikedavo atideti kitam kartui, o likucius isdalindavo zmonems, kas kart vis kitiems. Tai vat noriu paklausti, kaip cia su tuo raugu? As turiu Jusu kepiniu knyga, kur yra duonos su raugu receptai. Kaip reiketu elgtis, kepant ta duona, ir ka daryti, kad to raugo uztektu kitam kartui ir jo visad butu? Kaip ji laikyti? Skaiciau, kad kai kurios seimininkes ne rauga atideda, o jau su raugu sumaisyta duonos tesla, ir ja laiko saldytuve iki sekancio duonos kepimo. Kaip reiketu elgtis ir ka daryti, jei noriu ta duonele kepti kiekviena savaite? Labai prasau Jusu pagalbos, kadangi neturiu daugiau ko paklausti 🙂

  3. Rolanda parašė:

    Sveika, Kepiau duona iš raugo iš jūsų knygos ir man iškilo man didžiulis klausymas, kodėl kepant duona su raugu ji suplyšta, suskyla jos viršus?Ką darau netaip?

  4. Sandra parašė:

    Kazi, jei nedeciau virtu kruopu, ar duona pavyktu?

  5. Raimonda parašė:

    Duona kepiau – SUPER, bet parduotuvines (pirkausi paragauti)… daugiau nepirksiu! Prideta daugiau, negu originaliam Jusu recepte, visokiu bereikalingu priedu… Nesuprantu ypac, kodel dedama i duona askorbo rugsties?

  6. Dalia parašė:

    Laba diena,
    susidomejau Jusu duona. Sakykite is kur gauti kanapiu seklu, gyvenu londone ar galiu ju rasti cia???

  7. Simona parašė:

    Sveikos kepėjos, kadangi šiandien DUONOS deina, tai norėjau pasidalinti straipsneliu būtent apie tai 🙂 o jums lieka rinkti, kokią duonelę kepti (su mielėmis ar su raugu).

  8. Leila parašė:

    Gerbiama, Beata. Su jūsų duonos receptais nesu susipažinusi kol kas (gal mano aplaidumas), tačiau man teko malonumas pirkti parduotuvėje jūsų prekės ženklo šviesią duoną su rūgiais (pagamintą pagal jūsų receptą). Tai tiesiog tobulą 🙂 Ačiū! Atsižvelgiant į jūsų kūrybiškumą (receptai, knygos, laidos ir pan.), visada gražu ir džiugu matyti, kai žmogus myli tai, ką daro. Tai labai įkvepia ir atneša jūsų vartotojams (nežinau kaip kitaip gražiau pavadinti) dalelę tos meilės ir džiaugsmo 🙂 Visokeriopos sėkmės Jums jūsų veikloje 🙂

  9. Petras parašė:

    Sveiki, bandziau pagal keleta receptu duona, bet pagal Jusu Beata skaniausia. Vis bandau padaryti, kad duonos vidus butu slapesnis, bet eksperimentai blogai gaunasi, vis sutezta ir sudega arba zalias vidus. Ka reiketu daryti, kad duonos vidus butu slapesnis. Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Petrai, smagu, kad išbandėte ir mano receptą. Drėgną duoną lemia tinkamas vandens ir miltų santykis, o kaip pats ir sakote geriausi atradimai įvyksta tik bandant ir eksperimentuojant 🙂
      Jei dar neteko išbandyti, galite pamėginti kepti duoną vadinamojoje „dutch oven“ – sunkiame puode su tampriai užsidarančiu dangčiu

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.