Kaip iškepti šią duoną žiūrėkite video žemiau.
Laba diena, Beata. Kdangi jau apie duona, tai turiu Jums labai man rupinti klausima, tikiuosi, galesit man padeti. Is vaikystes atsimenu, kaip mama darydavo rauga, ,,augindavo“ ji kvapniai duonelei keleta dienu, veliau kepdavo ta duonele, dali likusio reikedavo atideti kitam kartui, o likucius isdalindavo zmonems, kas kart vis kitiems. Tai vat noriu paklausti, kaip cia su tuo raugu? As turiu Jusu kepiniu knyga, kur yra duonos su raugu receptai. Kaip reiketu elgtis, kepant ta duona, ir ka daryti, kad to raugo uztektu kitam kartui ir jo visad butu? Kaip ji laikyti? Skaiciau, kad kai kurios seimininkes ne rauga atideda, o jau su raugu sumaisyta duonos tesla, ir ja laiko saldytuve iki sekancio duonos kepimo. Kaip reiketu elgtis ir ka daryti, jei noriu ta duonele kepti kiekviena savaite? Labai prasau Jusu pagalbos, kadangi neturiu daugiau ko paklausti 🙂
Sveika, Kepiau duona iš raugo iš jūsų knygos ir man iškilo man didžiulis klausymas, kodėl kepant duona su raugu ji suplyšta, suskyla jos viršus?Ką darau netaip?
Kazi, jei nedeciau virtu kruopu, ar duona pavyktu?
Duona kepiau – SUPER, bet parduotuvines (pirkausi paragauti)… daugiau nepirksiu! Prideta daugiau, negu originaliam Jusu recepte, visokiu bereikalingu priedu… Nesuprantu ypac, kodel dedama i duona askorbo rugsties?
Laba diena,
susidomejau Jusu duona. Sakykite is kur gauti kanapiu seklu, gyvenu londone ar galiu ju rasti cia???
Sveikos kepėjos, kadangi šiandien DUONOS deina, tai norėjau pasidalinti straipsneliu būtent apie tai 🙂 o jums lieka rinkti, kokią duonelę kepti (su mielėmis ar su raugu).
Gerbiama, Beata. Su jūsų duonos receptais nesu susipažinusi kol kas (gal mano aplaidumas), tačiau man teko malonumas pirkti parduotuvėje jūsų prekės ženklo šviesią duoną su rūgiais (pagamintą pagal jūsų receptą). Tai tiesiog tobulą 🙂 Ačiū! Atsižvelgiant į jūsų kūrybiškumą (receptai, knygos, laidos ir pan.), visada gražu ir džiugu matyti, kai žmogus myli tai, ką daro. Tai labai įkvepia ir atneša jūsų vartotojams (nežinau kaip kitaip gražiau pavadinti) dalelę tos meilės ir džiaugsmo 🙂 Visokeriopos sėkmės Jums jūsų veikloje 🙂
Sveiki, bandziau pagal keleta receptu duona, bet pagal Jusu Beata skaniausia. Vis bandau padaryti, kad duonos vidus butu slapesnis, bet eksperimentai blogai gaunasi, vis sutezta ir sudega arba zalias vidus. Ka reiketu daryti, kad duonos vidus butu slapesnis. Aciu
Aciu, puikus receptas!
As tik dejau truputi maziau seklu, nes man daug labai nepatinka.
ir dejau apie trecdali salyklo miltu, tai gavosi tamsense.
Mirkiau seklas vandeni apie 2 valandas, tai gavosi terlione jas iminkant, bet super duonele iskepe, minkstute!
O kur tas video? Nes tuščias langelis ir tiek
Man patiko si duona, niekaip neiseidavo is raugo iskepti man patinkancios, nes rugsta gaudavosi, o cia pritaikyta ir subalansuota mano skoniui.