Spausdinti

Viename interviu su gražia ir žinoma Lietuvoje moterimi skaičiau, kad ji negalėtų gyventi be kefyro ir pasukų, ir kad tik ten yra tikrasis sveikatos šaltinis, gerosios bakterijos ir gera nuotaika, ir visi gerumai. Na kas gi iš mūsų nemėgsta kefyro? Tūlas lietuvis, pakliuvęs į užsienį pirmiausia skundžiasi ne juodos duonos, o kefyro stoka. Atsimenu, kaip viena draugė jau ne vienerius metus gyvenanti JAV džiaugėsi, kad galų gale surado kefyro tikro amerikietiškame supermarkete… Ir iš tiesų, kefyras – dalykas geras. Aišku, kas jo negali gauti, tai tuomet tenkinasi liesu natūraliu jogurtu… O štai čia – nuo mano draugės nužiūrėtas receptas. Tiesa, kadangi ji gyvena užsienyje, kefyras – deficitinė prekė, tai kokteilį gamina su obuolių sultimis arba jogurtu, na o štai mano sudėtas krūvon turbo kefyro receptas pusryčiams. Šis kokteilis yra labai sotus ir pilnas gyvybės. Neškitės į darbą, jei paprasta savaitės diena arba į lovą, jei savaitgalis.

 

 

Turbo kefyras

0
28
Porcijos
2 asm.

Reikės:

Saujos šaldytų spanguolių (savaime suprantama, kad tinkamos ir visos kitos uogos)
1 banano
1 šaukštelio medaus
300 ml ar daugiau kefyro
1 šaukšto maistinių kviečių gemalų
1 šaukšto maltų linų sėmenų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Viską sudedam į kokteilių gaminimo mašiną, paspaudžiam mygtuką, palaukiam kol susimals. Jei norisi saldžiau, įdėkite daugiau medaus.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Asd ji vadinu super kefyru. Su draugu geriam dazniausia bent pora kartu i savaite jau keleta menesiu ir neatsibosta. Ir puikus budas isnaudoti kameroje susaldytas uogas! Po sito kefyro nusiprikau kazkokio braskinio pasuku gerimo, tai negaliu nei valgyt, viena chemija atrodo. Aciu Beata uz puikius ir paprastus receptus!

  2. Puikiu puikiausias kokteilis, geriam ji nuo tada, kai pasirode jo gamyba Beatos laidoje. Aciu uz recepteli, musu seima dziaugiasi 🙂

  3. Labai skanu, dariau su spanguolėm, galvojau bus rūgštu, klydau 🙂 dėjau maistines avižų sėlenas, kurias prieš tai tuo pačiu kombainu sumaliau. Manau galima čia dėti ir maltas avižas ir kt „košes”. Šis patiekalas ypatingai tiktų vasaros rytams, ar priešpiečiams… atgaiva!

  4. kątik susiplakiau tokį, nu super. šiaip nesu megėja visokių tokių koktelių, ir tikriausiai su lietuvišku kefyru skonis kur kas geresnis (pati gaminau su kanadietišku), bet užskaitau 🙂

Rašyti komentarą