Spausdinti

Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst..

 

 

Trys vasaros užkandžiai

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

riešutams:

200 g įvairių riešutų (žemės, lazdynų, migdolų, anakardžių)
1 šaukšto sviesto
3 šaukštų rudojo cukraus
0,5 šaukštelio cinamono
žiupsnio maltos uoginės paprikos
1,5 šaukšto medaus
1 šaukštelio druskos
apie 100 g sūrių šiaudelių (lazdelių)

vėrinukams:

280–300 g mažų mocarelos rutuliukų (bocconcini)
100 g vyšninių pomidorų
po saujelę šilauogių, braškių, vynuogių, aviečių

daržovių lazdelėms:

mėgstamų daržovių (salierų stiebų, morkų, žirnių ankščių, cukinijų...)
Užtepėlės – lydyto sūrio ir varškės su žalumynais
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Mocarelos, daržovių ir uogų vėrinukai

1

Visus ingredientus pakaitomis suveriame ant iešmelių ir skanaujame!

Daržovių lazdelės su sūreliais

1

Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome į užtepėlę.

Skrudinti riešutai

1

Riešutus paskrudiname keptuvėje arba 10 minučių iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje. Vis pamaišome.

2

Nedidelėje keptuvėje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome tirpintą sviestą, cukrų, prieskonius ir medų. Suberiame į dubenį paskrudusius riešutus, įberiame druskos ir gerai sumaišome, kad riešutai tolygiai pasidengtų sviesto ir medaus mase.

3

Skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame riešutus. Šauname į orkaitę, paskrudiname apie 15–20 minučių vis pamaišydami. Išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Sūrias lazdeles sulaužome perpus ir sumaišome su riešutais. Gerai išsilaiko apie savaitę sandariame inde.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą