Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst..
Trys vasaros užkandžiai
riešutams:
vėrinukams:
daržovių lazdelėms:
Gaminimas
Mocarelos, daržovių ir uogų vėrinukai
Visus ingredientus pakaitomis suveriame ant iešmelių ir skanaujame!
Daržovių lazdelės su sūreliais
Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome į užtepėlę.
Skrudinti riešutai
Riešutus paskrudiname keptuvėje arba 10 minučių iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje. Vis pamaišome.
Nedidelėje keptuvėje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome tirpintą sviestą, cukrų, prieskonius ir medų. Suberiame į dubenį paskrudusius riešutus, įberiame druskos ir gerai sumaišome, kad riešutai tolygiai pasidengtų sviesto ir medaus mase.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame riešutus. Šauname į orkaitę, paskrudiname apie 15–20 minučių vis pamaišydami. Išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Sūrias lazdeles sulaužome perpus ir sumaišome su riešutais. Gerai išsilaiko apie savaitę sandariame inde.