8241
Beatos virtuvė

Trys nuostabūs silkės receptai pagal Beatą

(0)
Reikės:
  • Silkės suktinukams su gremalota:
  • 240 g nestipriai sūdytos silkės arba 5–6 gabalėlių silkės filė
  • 2 šaukštų auksinių razinų
  • 2 šaukštų kaparėlių
  • 20 g laiškinių česnakų arba dviejų laiškinių svogūnų
  • ryšulėlio krapų ir petražolių
  • 0,5–1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų, druskos
  • Kinilaw silkei su mangais:
  • 4 silkės filė (4 juostelių)
  • 1 svogūno galvos
  • 1 žalios aitriosios paprikos
  • ryšulėlio svogūnų laiškų
  • ryšulėlio kalendrų
  • gabalėlio imbiero šaknies
  • 2 žaliųjų citrinų sulčių
  • 2–3 agurkų
  • 1 nevisiškai sunokusio mango
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Silkei su slyvomis ir razinomis pomidorų padaže:
  • 6–8 silkės filė
  • 150 g džiovintų slyvų
  • 100 g razinų
  • 3 svogūnų
  • 3 šaukštų bekvapio aliejaus kepti
  • apie 300 ml švelnaus pomidorų padažo
  • 1 šaukšto acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • druskos, pipirų
  • petražolių ar kitų žolelių papuošti

Aš mėgstu silkę. Man patinka jos riebumas ir sūrumas. Prie jos tinka įvairiausi priedai: burokėliai, bulvės, razinos, grietinė, avokadai. Kur silkės įdėsi, ten ji ir tiks. Net šventiniam vakarui baigiantis, sukirtę du gabalus torto, užsinorėsite ko? Tikrai ne saldumynų, o silkės. Tad dalinuosi trimis nuostabiais silkės receptais, kurie šventiniu laikotarpiu puikiai tiks ir prieš tortą, ir po jo.

 

Silkės suktinukai su gremolata

Grožis, italų ir lietuvių virtuvės junginys. Maloniai rūgštus, kiek saldus ir derantis su silke. Rinkitės nelabai sūrią silkę. Tokius suktinukus šaldytuve galite palaikyti ir ilgiau. Prieš valgant tinka palaistyti citrinų sultimis.

Gaminame:

  1. Gaminame gremolatą: razinas, kaparėlius, žoleles sukapojame peiliu arba sutriname trintuvu kartu su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska, pipirais. Išeis tokia žalsva tyrė, panaši į pestą. Paragaujame, galbūt norėsis daugiau citrinų sulčių ar aliejaus.
  2. Kiekvieną silkės filė gabalėlį iš vidinės pusės, kur išimti kaulai, patepame šaukšteliu su trupučiu gremolatos, susukame į ritinuką ir persmeigiame mediniu iešmeliu. Sudedame į indelį ir leidžiame pastovėti šaldytuve arba valgome iš karto.
  3. Galima pasilikti šaukštelį gremolatos, atskiesti ją trupučiu citrinų sulčių ir aliejaus, padaryti skystesnį padažą ir juo palaistyti silkės filė.

 

Kinilaw silkė su mangais

Tai dar viena variacija jūsų visų pamėgtos kinilaw silkės tema. Gaivi, aštri ir sužadinanti apetitą. Jei ruošiate iš vakaro, viską galite susipjaustyti, o sumaišyti tik svogūnus, aitriąsias paprikas, pipirus, imbierus, žoleles su žaliųjų citrinų sultimis ir palikti pasimarinuoti. Kitą dieną liks tik įmaišyti agurkus, mangus ir silkę.

Gaminame:

  1. Nulupame ir susmulkiname svogūną, smulkiai sukapojame žalią aitriąją papriką, laiškinius svogūnus, kalendras (pasiliekame šiek tiek papuošti) ir suberiame į dubenį.
  2. Nulupame imbiero šaknį, sutarkuojame smulkia tarka ir sukrečiame į dubenį.
  3. Nuplauname žaliąsias citrinas, išspaudžiame jų sultis ir supilame į dubenį. Pagardiname žiupsniu druskos, viską išmaišome.
  4. Agurkus, jei žievė stora, nulupame ir supjaustome kubeliais. Mangą taip pat supjaustome kubeliais. Suberiame į dubenį prie kitų ingredientų.
  5. Silkės filė supjaustome riekelėmis, sudedame prie visų ingredientų ir sumaišome. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir papuošiame kalendrų lapeliais.

 

Silkė su slyvomis ir razinomis pomidorų padaže

Tai mūsų maisto redaktorės Ievos mamytės Audronės klasikinė silkė, kuri nepasiduoda naujovėms ir daugelį metų gaminama kalėdiniu laikotarpiu. Audronė yra džiovintų slyvų mėgėja, todėl ir šiame recepte slyvos dominuoja. Saldžiarūgštis padažas su džiovintomis slyvomis puikiai dera su sūria silke.

Gaminame:

  1. Slyvas supjaustome ketvirčiais. Slyvas ir razinas nuplauname, užmerkiame švariame vandenyje ir paliekame išbrinkti.
  2. Svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol suminkštės.
  3. Išbrinkusius vaisius nukošiame, nusausiname ir suberiame į keptuvę, minutę pakepiname. Supilame pomidorų padažą, įpilame acto, dedame cukrų, pagardiname žiupsniu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Patroškiname ant vidutinės kaitros apie penkias minutes, nukeliame nuo kaitros ir paliekame pernakt.

Kitą dieną silkę supjaustome riekelėmis, dėliojame į silkines, užklojame džiovintų vaisių apklotu ir papuošiame petražolėmis ar kitomis žolelėmis.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.