Spausdinti

Truputį rytietiškos morkų salotos

0
komentarai
11
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 šaukšto kumino sėklų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukšto medaus
1/2 šaukštelio druskos
½ šaukštelio uoginės paprikos miltelių
3 morkų
1 skardinės (400 g) avinžirnių
100 g džiovintų abrikosų ar razinų
20 g šviežių mėtų
10 g kalendros lapelių
50 -70 g migdolų skiedrelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Abrikosus perplaukite ir palikite vandenyje, kad truputį suminkštėtų. Migdolų skiedreles paskrudinkite keptuvėje, kol gražiai pageltonuos. Atidėkite.

2

Keptuvėje paskrudinkite kumino sėklas, kol paskleis aromatą. Tada sutrinkite sėklas grūstuve. Giliame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų ir kumino miltelius. Įberkite druskos ir uoginės paprikos ir viską gerai išplakite. Jei norite aštriau, berkite daugiau uoginės paprikos. Atidėkite.

3

Morkas smulkiai sutarkuokite, nuo avinžirnių nupilkite skystį ir suberkite į salotų dubenį. Mėtas ir kalendras smulkiai supjaustykite. Tada suberkite pjaustytus žalumynus prie morkų bei avinžirnių. Nusausinkite abrikosus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Galiausiai suberkite migdolų skiedreles. Užpilkite padažo ir gerai išmaišykite. Patiekite tuoj pat arba dėkite į šaldytuvą (tik tada neberkite migdolų skiedrelių).

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. „Nuo avinžirnių nupilkite skystį”. Nera parasyta, ka anksciau su jais daryt – virti, mirkyti? Kiek laiko? 🙂

  2. Super salotos! Kuminas labai gera skoni isgauna
    .. Aciu tau Beta uz nuostabius receptus!

  3. Noriu pasiteirauti, tie avinžirniai skardinėje, jie yra lygiai tokie patys, kaip namie virti ar kitokia jų tekstūra?

Rašyti komentarą