Spausdinti

Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar gi ne? Gero trupininio pyrago receptas visada pravers. Jei norisi dar daugiau skonio, ant viršaus užberkite migdolų skiedrelių. Aš šį pyragą ypač pamėgau su ką tik aprašyta vyšnių ir uogų uogiene.

trupininis pyragas

Trupininis pyragas su uogiene

0
komentarai
65
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

400 g kvietinių miltų
50 g ruginių miltų
200 g cukraus „Panevėžio plus"
3 kiaušiniai
150 g sviesto
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
1 šaukšto aguonų
500 g mėgstamos uogienės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, sviestą bei cukrų. Sudėkite minkštą sviestą bei kiaušinius ir minkykite, kol sulips į vientisą masę. Atskirkite tris – keturias saujas gautos tešlos ir įminkykite aguonas. Gautas tešlas suvynioti į maistines plėveles ir valandai padėti į šaldytuvą, kad sukietėtų.

2

Iš šio kiekio išeis didelis pyragas, tai kepimo skarda turi būti nemaža – tinka tiek stačiakampė, tiek apvali. Išklokite ją kepimo popieriumi.

3

Tešlą be aguonų sutarkuokite burokinė tarka arba sutrupinkite rankomis į kepimo popieriumi išklotą skardą – tik nepadauginkite, storis neturėtų viršyti vieno centimetro. Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai.

4

Ant trupinių paskleiskite uogienę (aš mėgstu įdėt daugiau uogienės) ir ant uogienės sluoksnio užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite likusią aguoninę tešlą. Labai tinka vyšnių uogienė, kuri tarsi papildo citrininių natų pagrindą.

5

Kepkite 180 C orkaitėje apie 50 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika, Beata, megstu labai trupininius pyragus, gal but del to, kad juos daznai kepa mano mociute. Norejau ir as pati pabandyti issikepti si pyraga, tik nesupratau, kur dingo recepto sudetyje aguonos. Tu kalbi, kad i viena teslos dali sudeti aguonas, o i kita ne? Kiek tu aguonu reikia? 🙂

  2. Oi, šitas žiauriai geras. Jau kepiau kokius tris kartus ir vis neatsibosta. Tik man tešla nesitarkuoja šaldytuve pabuvusi, tai aš ją į kamerą dedu, tada jau galima sutarkuoti be problemų. Tikrai labai lengvas, naminis ir gardus pyragas.

  3. Absoliuti nesąmonė: niekas nesitarkuoja, „labai didelis pyragas” – išsitraukiau didžiausią skardą kokią tik turėjau, po to reikėjo ieškot mažiausios, porcija dviems žmonėms, sugadinau tiek gerų produktų, siaubas. Kaip mes su draugėmis sakome: Beatos receptai turbūt tik vienai Beatai ir pavyksta…

  4. Jolita,ne vien Beatai pavyksta, man pavyksta taippat .O jeigu jums kas nepavyko,tai turbut nelabai kokia kepejele esate.Mokytis ,mokytis ir dar karta mokytis. Linkiu sekmes ! >)

  5. As darau si pyraga be aguonu ir ruginiu miltu. Ir nelaikau saldytuve teslos. As i kombaina supila islydyta sviesta su cukrum, plaku, kol istirpsta cukrus ir pravesta siek tiek, tada sudedu likusius produktus ir sumaisau kombaine. Gaunasi trupiniai, nereikia laukti it tarkuoti. Man irgi su vysniom pats skaniausias variantas 🙂

  6. Gaminau šį pyragą, bet visai ne trupininis gavosi, ta prasme, kad tešla iškepusi susijungė tarpusavyje, o ant kitos dienos net kietoka pasidarė. Kadangi virtuvinių tikslių svarstyklių neturiu, vadovavausi internete nudorytais išmatavimais 1 valg.šaukštas = 25 gr. miltų. Gal tame problema buvo? Ar jis ir neturi gautis toks tikras trupininis?

  7. Ziauriai geras receptas 🙂 pirma karta taip dziaugiuosi skaniu ir pavykusiu pyragu 🙂 galbut labai tiko tirsta slyvu kose . Ir uogiene kaip supratau cia tinka rugstesne, nes tesla saldi. Dariau viska tiksliai pagal recepta ir idealiai gavosi 🙂 . O skarda reikia rinktis pagal logika , kiek yra teslos 🙂 🙂 , miela Jolita 🙂 o ne kaltinti Beata:) Aciu Beata

  8. Labai skaniai su valgem su arbatele, net man vyrui pavyko su dukrele ji iskepti, labai skanus, tesla nuostabi, darem su melyniu uogiene, Aciu Beata tavo receptai nuostabus, linkiu sekmes kulinariniuose atradimuose, su Sv.Velykom

  9. Labai skanus pyragas, tiesa tešla sunkokai tarkavosi, nors laikiau pusvalandį kameroj 🙂 Kitą kartą laikysiu valandą. Šiaip ar taip pyragas gavosi liuksiškas, dariau su slyvų uogiene 😉 Ačiū Beata, ir tavo receptai tikrai pavyksta ne tik tau vienai 😀

  10. Ir as kepiau viska dariau pagal recepta, bet matyt reikejo mazesnes skardos, nes gavosi lepioske.

  11. Tešla nesitarkuoja nes pagal receptą perdaug sviestinė tešla gaunasi trūksta bent 50g jei nedaugiau ir patarčiau apatinį sluoksnį pradžioje 15-20min apkept

  12. Man iskilo klausimelis, o tesla dalinti pusiau ir puse jos sutarkuoti apacioje, ir puse ant virsaus ar daugiau palikti tarkavimui ant virsaus? ir ar pavyktu su pvz. rududu?

  13. Visi Beatos receptai pavyksta puikiai, ketinu pabandyti si, paziuresim kaip gausis, bet jauciu kad nenusivilsiu :))

  14. Labas Beata,

    Gaminau si pyraga puikus receptas,ka bedaryciau palei jusu receptukus viskas gaunasi puikiai.Aciu uz nuostabu recepta:-).

  15. Sveika,Beata 🙂 pyragas labai skanus tačiau neužteko pusantros valandos palaikyti šaldytuve,nes tešla buvo dar pakankamai minkšta,kad sunkiai tarkuotųsi. Bet šis pyragas labai skanus ir vertas pastangų,šeima pamėgo. Ačiū už receptą 🙂

  16. Sveiki, tikrai labai skanus pyragas,vakar isbandziau-super! Tik as tiek cukraus nedejau,uzteko 100g. todel kad uogiene bananu ir rabarbaru naudojau, ji pakankamai saldi. Dabar jei tik gaminsiu trupinini pyraga, tai tik Beatos. Aciu uz gera recepta 😉

  17. Pyragas labai gardus, ir gan greit pagaminamas:) tik tikrai nedidukas:) labai gerai susitarkuoja palaikius kameroj pusvalanduka:)

  18. Super. „Paturbintas” senasis trupininis mamos pyragas. Citrina ir aguonos labai skanu. kepam ir kepam 🙂

  19. Labai skanus pyragas, gaila neina įkelti nuotraukų į komentarus, bet tikrai pavyko nuostabiai. Viską dariau lygiai taip pat, kaip aprašyta pas jus,tik tešlą dėjau į kamerą, nes norėjau kad greitai sustingtų , kad dar vakare būtų galima vaišinti svečius 😉

  20. Sveiki, tikrai vykes ir pavykes pyragas, tik man gaunasi toks storokas, bet esu begalo patenkinta 🙂

  21. Sveiki,pyragas tikrai geras,tik nedarykit klaidos kuria as padariau 🙂 As pagalvojau jog skanu butu kaip sakant su rugstele pyragas,tai idejau saldytu avieciu 🙂 Kaip ir ideja buvo nebloga,bet gavosi kosele viduje 🙂 Bet pats pyragas neistizes ir tikrai butu buves geras 🙂

  22. Pyragas tikrai labai skanus- toks, koki ir isivaizdavau..paprastas trupininis 🙂 tik dejau maziau cukraus (130 g), bet saldumo tikrai pakako. Dariau su melyniu uogiene 🙂

  23. Bukit geri, patarkit kokios rusies miltus dedat, kas gamintojas tu miltu, as paskutiniu metu lieku labai nusiminusi del rezultato….

  24. Proceso supaprastinimui sviesto kubelius puodelyje istirpinu mikrobangeje, kas pries jas galite ant kaitlentes, tik sviestas neturi uzvirti. Senai taip darau pasiteisino 100proc. Tesla tarkuoju burokine tarka. Sekm s

  25. Superinis pyragas, receptukas superinis gramas į grama atitinka. Kaip ir visi tavo Beata receptai kokybės ženklas. Tik vienas mano pastebėjimas ir patarimas kitiems, trupininiui pyragui geriausia uogienė juoduju serbentu .

  26. Daug kas skundžiasi, kad tešla nesitarkuoja. O aš jos ir netarkuoju – paprasčiausiai net nešaldytą sugnaibau pirštais vyšnios ar didesnio dydžio kąsniukais, plius dar kokia atrakcija vaiikams! Tai jie šitą darbelį atlieka… Apatinį sluoksnį net netarkuoju, o tešla plonai iškloju skardą, toliau -uogienė, o ant viršaus- sugnaibyti trupiniai.

  27. Ir iš tolimos Vokietijos skaitau ir išbandau jūsų receptus, kurie visada puikiai pavyksta ir yra labai natūralaus pobūdžio, labai aciu!
    Vienas klausimas: jeigu ši pyragą iš puses porcijos daryčiau, kaip man dozuoti kepimo miltelius? Tik puse arbatinio šaukštelio?
    Kristina

  28. Beata jis tooobulas!!!! Visada norėjau jį išbandyti. Katik ištraukiau iš orkaitės ir paragavau dar karštą-nuostabus, kepiau su juodųjų serbentų uogiene.

  29. Sveiki ziauriai geras gavosi. Mna pasirode, kad mano skarda bus per didele, pasiemiau 2 apvalias. Ir be reikalo, nes uogiene pradejo pro krastus lipti ‍♀️ viena padariau su vysniu, i kita sudejau viska, ka radau saldytuve – juodieji serbentai, slyvu ir kriausiu uogiene, ir dar kazkoks mamos marmalas. Ziauriai gerai gavosi!!! Tik as tesla skeliau per puse, i maiseli, isplojau, ir kol viriau sriuba palaikiau kameroj kokia gera valanda. Bet as lauziau, ne tarkavau. Aciu!!!

  30. Sveiki ziauriai geras gavosi. Mna pasirode, kad mano skarda bus per didele, pasiemiau 2 apvalias. Ir be reikalo, nes uogiene pradejo pro krastus lipti ‍♀️ viena padariau su vysniu, i kita sudejau viska, ka radau saldytuve – juodieji serbentai, slyvu ir kriausiu uogiene, ir dar kazkoks mamos marmalas. Ziauriai gerai gavosi!!! Tik as tesla skeliau per puse, i maiseli, isplojau, ir kol viriau sriuba palaikiau kameroj kokia gera valanda. Bet as lauziau, ne tarkavau. Aciu!!!

  31. Sveika miela Beata. Siandien ieskojau kazko skanaus ir radau jusu receptuka, pabandziau. Keletas pastebejimu. Visu pirma ” skarda turi buti nemaza”. Chm emiau normalia standartine, gavosi plonokai. Gal uzsienyje „ne maza” kitoki standartai. Toliau siulote 200g cukraus ir vysniu uogiene na tokia link saldesniu. As dejau 150g cukraus ir melyniu uogiene bet ne 500g o stiklainis buvo 430g ir labai saldu.

  32. Pabandziau ir as…nu zinokit tesla irgi man nesitarkavo buvo gana minksta…idejau dar pusvalandziui i saldytuva irgi nesitarkavo…tai dejau tiesiog kaip pada (isklojau formoje) tada uogiene. Ir uztrupinau virsu pirstais gavosi super duper 🙂 tik uogienes per daug idejau tai teketi per krastus pradejo , gal but reikia aukstesnes formos. Bet receptas puikiai seip pavyko ! Aciu Beata tavo receptai puikus :))))

  33. Gavosi labai skanus 🙂 iškepta tešla trapi ir labai skani, o citrinos zievelės dave puikų poskonį. Kad tešla geriau tarkuotus, neilgam idėjau i šaldymo kamerą. Tikrai verta pabandyti, greitai gaminasi ir labai skanus.

  34. Super paprasta ir labai skanu. Tik aš nebūčiau aš, jei nekeisčiau kažko 🙂 naudojau pilno grūdo spelta miltus (visą kiekį), žinoma vietoj minėto cukraus kiekio įdėjau 50 g. miltinio cukraus. Svietą šaltą įtarkavau į miltus, kad netirpinti, aguonas dėjau į visą tešlą. Trapu, trašku, aviečių uogienė pridavė pakankamai saldumo. Šeima įvertino, ko daugiau norėti?
    Ačiū Beata, visi bandyti Jūsų receptai superiniai.

  35. Labai paprastutis, labai lengvutis trupininis pyragelis. Viskas surasyta aiskiai, paprastai, tai ir klausimu nekilo. Pasinaudojau komentaru patarimais- tesla dejau i saldikly ir cukraus naudojau maziau 🙂

Rašyti komentarą