8241
Beatos virtuvė

Trupiniai visiems atvejams

(4)

Šitie trupiniai labai gerai stovi sau kokias dvi savaites. Geriausia laikyti šaldytuve. Taip papuošite visokias uogas, be to, šitie trupiniai tinka ant pyragų, ant keksiukų, (užbarstykite prieš kepdami). Mano draugė dar juos ant salotų barsto... Rudeniop ant keptų obuolių, kriaušių ar slyvų - fantastiškas reikalas.

Reikės:
  • 100 g sviesto
  • 100 g maltų migdolų (susimalkite patys)
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 50 g grikių dribsnių
  • 4 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • cinamono šaukštelį

 

  1. Migdolus, dribsnius, grikius, druską, cukrų ir išlydytą sviestą sumaišome.
  2. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir išberiame trupinius lygiu sluoksniu.
  3. Šauname kepti į 180 °C orkaitę apie 20 min., kad karamelizuotųsi ir gražiai paruduotų. Kepdami vis pamaišykite.

 

Galima naudoti ir kitokius riešutus, tiktų ir lazdynai ar net žemės riešutai, bet migdolai neutraliausi.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Gabrielė parašė:

    O kaip dėl grikių dribsnių, galima juos kuo nors pakeisti?

  2. Laura parašė:

    O kiek dribsniu butu saukstais, jeigu jais matuoti?

  3. Giedre parašė:

    Laaabai skanu, tik dariau vietoj grikiu su selenomis, nes anu nemegstu 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV-banner-300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.