8241
Beatos virtuvė

Troškinti rauginti kopūstai su saldžia bulve

(11)

Atradimas - nepriekaištinga raugintų kopūstų ir saldžios bulvės sąjunga.

Reikės:
  • 2 porų
  • Aliejaus truputį
  • 2 morkų
  • Šaukštelio kmynų
  • 1 mažos skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse arba pomidorų sulčių, jei, pavyzdžiui, turite savo gamybos
  • 1 litras raugintų kopūstų
  • Saldžių bulvių (batatų)

 

  1. Porus supjaustome ir pakepiname, tada dedame supjaustytas morkas, tada kmynus, juos dar pašildome su porais keptuvėje/puode.
  2. Dedame kopūstus, užpilame pomidorais ir stikline vandens, troškiname kokią valandą.
  3. Saldžias bulves nuplauname ir dedame į orkaitę (geriau dėti į skardą, nes kartais jos paleidžia sultis), kepam 190 °C orkaitėje apie 25 minutes… (Bulvės turi būti minkštos).

(Šioje nuotraukoje keptuvėje greitai pakepinta cukinija su trupučiu česnako – įvairovei.)

Valgom taip: bulvę perpjauname per pusę ir dedame kopūstus šalia… Tikrai labai jaudinanti santuoka: bulvė–batatas saldus, o kopūstai su gera rūgštele…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Batatai parašė:

    Beata,
    pas mus batatu buna, bet jie kazkodel kitokie 🙂 Ne pailgi, o labai gumbuoti. Gal pas mus ne batatai?

  2. Ana parašė:

    Labai noriu sito daikto, bet deja neturiu as raugintu kopustu! 🙁 ar imanoma padaryti su svieziu kopustu, kad tik ilgiau patroskinus.. ?:)

  3. Ingrida parašė:

    Gaminau pietums… tik be cukiniju. Super… labai labai skanu, o su saldziaja bulve, tiesiog tobula:)

  4. Beatrice parašė:

    Hmmm, nezinau, ar mano bulves per dideles ar jas supjaustyti ar nulupti gal reikejo, bet as kepu jas jau valanda laiko ir jos toli grazu neminksteja, peili gal per centimetra i galiu ibesti i bulve, bet bulves dar tokio kietumo, kad zmogu nudauzciau laisvai, tai nelabai man cia aisku, ka su jom toliau daryti…

  5. Erika parašė:

    Neturiu orkaites, ar tuos batatus galima virti? ar bus tokie pat skanus?

  6. Lina parašė:

    Labai patiko! Tikrai labai puikus derinys, nors saldziu bulviu iki siol nemegau, labai jos jau saldzios.. 🙂 Beje, vietoj pomidoru skardines dejau 2pomidorus

  7. Regina parašė:

    Ar galima raugti kopūstus nerūdijančio plieno puode?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.