Spausdinti

Laukiau draugų būrelio svečiuose, paruošiau dvi sriubas: viena vintažinę – raugintų kopūstų, kitą  – moliūgų. Tą dieną mane pasiekę mano krikšto mamos tetos Narcizos sudžiovinti obuoliukai, galima sakyt, patys į sriubą įšoko. Ir tikrai tikrai  – gelmė ir gėris, nes juk džiovintas obuolys yra koncentruotas obuolys. Prieskonius rinkausi taip pat lietuviškus – kmynus.

 

 

Trinta moliūgų sriuba su džiovintais obuoliais ir kmynais

0
komentarai
5
Porcijos
6 asm.

Reikės:

Pusės didesnio arba mažo kvapniojo moliūgo
1 poro
4 skiltelių česnako
1 kupino šaukštelio kmynų
2 saujų džiovintų obuoliukų
Šlakelio citrinų sulčių
1 šaukšto aliejaus
1 šaukšto sviesto
1-1,5 litro daržovių sultinio arba vandens
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smulkiai supjaustome porą, česnako skilteles ir verčiame juos į puodą kartu su sviestu ir aliejumi. Švelniai pakepiname, bet nesudeginame.

2

Moliūgą nulupame ir supjaustome kubeliais, beriam prie porų.

3

Suberiame kmynus, leidžiame viskam puode sušilti ir užpilame sultiniu arba vandeniu (tik tiek, kad apsemtų daržoves).

4

Į puodą siunčiame ir džiovintus obuoliukus. Tegul viskas paverda apie 15 minučių (daugiausiai – 20), išjungiame ugnį ir sutriname sriubą maisto smulkintuvu.

5

Ragaujame ir sūdome, beriame pipirų, pilame citrinų rūgšties.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nuostabaus skonio sriuba! Vis neapsisprendziu, ar tik ne skanesne, nei kepintu moliugu sriuba

Rašyti komentarą