8241
Beatos virtuvė

Trinta moliūgų sriuba su džiovintais obuoliais ir kmynais

(5)

Išvirsite per 20 minučių, o skonis švelniai pikantiškai malonus. Tyras ir salsvas.

Reikės:
  • Pusės didesnio arba mažo kvapniojo moliūgo
  • 1 poro
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 kupino šaukštelio kmynų
  • 2 saujų džiovintų obuoliukų
  • Šlakelio citrinų sulčių
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1-1,5 litro daržovių sultinio arba vandens
  • Druskos, pipirų

Visa recepto legenda – čia.

Verdame sriubą:

  1. Smulkiai supjaustome porą, česnako skilteles ir verčiame juos į puodą kartu su sviestu ir aliejumi. Švelniai pakepiname, bet nesudeginame.
  2. Moliūgą nulupame ir supjaustome kubeliais, beriam prie porų.
  3. Suberiame kmynus, leidžiame viskam puode sušilti ir užpilame sultiniu arba vandeniu (tik tiek, kad apsemtų daržoves).
  4. Į puodą siunčiame ir džiovintus obuoliukus. Tegul viskas paverda apie 15 minučių (daugiausiai – 20), išjungiame ugnį ir sutriname sriubą maisto smulkintuvu.
  5. Ragaujame ir sūdome, beriame pipirų, pilame citrinų rūgšties.

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Rasuolis parašė:

    Nepavyko 🙁 gal kad moliūgas buvo šaldytas 🙁

  2. indi.a parašė:

    nuostabiai skani sriuba! man net skanesne nei iprasta moliugiene. dekui uz puiku recepta

  3. Alvyda parašė:

    Nuostabaus skonio sriuba! Vis neapsisprendziu, ar tik ne skanesne, nei kepintu moliugu sriuba

  4. A parašė:

    O iš paprasto moliūgo irgi skaniai gaunasi? 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.