Oi mielas draugas majonezas, vos ne kiekvienas laikom jo stiklainėlį apypilnį šaldytuve. Tik nesu tikra, ar kiekviena šeimininkė žino, kad jei namie baigėsi ir sviestas, ir aliejus, ne bėda – skaniausius sausainius viens du galima išsikepti ir su majonezu. O dar jei kepsite su mėgstama uogiene, tai išvis bus visas jaukumo paradas.
Labai greitai pagaminamus, traškius ir skanius sausainius kepėme su naujuoju „Obelių“ naminiu majonezu. Šis majonezas pagamintas su laisvai vaikščiojančių vištų kiaušiniais, tad įtiks tiems, kuriems svarbus atsakingas vartojimas. O mums dar labai tiko jo riebumas ir skonis. Be to, „Obelių“ naminiame majoneze neradome ne tik konservantų, bet ir tirštiklių ar rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, tad įdarbinome jį greitai.
Taigi sausainiai: miltus sumaišome su cukrumi ir druska, sudedame 6-7 kupinus šaukštus „Obelių“ majonezo, suberiame kmynus, juos galima ir sutrinti trintuve, kad geriau įsimaišytų į tešlą (jei nemėgstate kmynų, keiskite juos aguonomis) ir suminkome tešlą.
Rankomis suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sausainio centre nykščiu įspaudžiame duobutę ir joje įkurdiname uogienę.
Kepame karštoje 180 ºC orkaitėje apie 15–20 minučių, kol vos vos paruduoja, neperkepame. Paliekame visiškai atvėsti. Kai ragausite, net negalėsite patikėti, kad taip paprastai galima iškepti TOKIUS skanius naminius sausainiukus.
O galima/ įmanoma šiuos sausainius kept ne su kvietiniais, o su avižiniais arba kokiais kukurūzų miltais?
Sveiki, o kitokiu pakeist galima, nes obeliu neturiu ir cia nera pirkt, nes gyvenu svetur 🙂
Tikrai nesitikėjau, kad tokie sausainiukai išeis – skanūs, traškūs ir visai nesijaučia to į juos sudėto majonezo. Ačiū 🙂
Nezinau ar jie nepavyko ar tiesiog man nepatiko, bet sausainiai veliasi burnoje..
Visiškas fiasko man su tais sausainiais. Riebalai tekėjo upeliais, skonis – majonezo. Dariau tiksliai pagal receptą. Gal koks slaptas ingredientas ten pamirštas? Gaila gero majonezo
Na man irgi nepavyko, bet as dariau su Hellmans tai labai jaucias majonezo skonis, ir galiausiai kazkokie jie nedakepe nesuprantu, trupa rankose.. 🙁 Reeikes ieskoti obeliu majonezo 😉
Nepavyko, gal naudojau per gerą majonezą :))) labai jautėsi jo skonis, o sausainukams atvėsus, riebalai tiesiog sunkėsi iš jų… net senelis nevalgė (kuris šiaip jau viską valgo :))))) )
Gavosi, viskas labai paprastai ir lengvai, o skonis – tirpsta burnoje. Ačiū!
O jeigu nemegstu majonezo, ar galeciau issikepti su sviestu ? Kokiom proporcijom tada? 🙂