Spausdinti

Kai trūksta idėjų vakarėliui ar netikėtiems svečiams, tereikia kitaip supjaustyti duoną, ją apkepti ir patiekti su šiltu, išsilydžiusiu sūriu. O jei dar rasite uogienės ar čatnio, puikus užkandis paruoštas bus per kelias minutes.

 

 

 

Traškios duonos lazdelės su keptu brie sūriu

0
1
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
5 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

Juodos duonos su sėklomis „Beatos Virtuvė"
šlakelio alyvuogių aliejaus
125 g bri sūrio
bruknių uogienės
kelių čiobrelio šakelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Beatos virtuvės juodą duoną su sėklomis supjaustome juostelėmis, lazdelėmis ar ilgesniais kvaratėliais, kaip patinka. Išdėliojame į kepimo skardą,  pašlakstome aliejumi ir kepame 180-190C orkaitėje apie 15 minučių, kol apskrus.

2

Toje pačioje skardoje, jei telpa, galite įdėti ir brie sūrį keptį – jo viršų įpjauname peiliu, uždedame čiobrelio, citrininio čiobrelio ar rozmarino šakelę ant viršaus ir taip pat komandiruojame į orkaitę šilti, lydytis apie 20 minučių.

3

Susirandame spanguolių, bruknių ar apelsinų uogienę, sudedame į indelį ir kai iškeps sūris ir duona, suporuosime juos visus kartu ir bus tikrai jaukus, skanus, per pirštus varvantis užkandis.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą