8241
Beatos virtuvė

Trapus plokštainis su vasaros uogiene ir riešutais

(10)
Reikės:
  • Trapiai tešlai:
  • 150 g minkšto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 2 kiaušinių trynių
  • 200 g miltų
  • Viršui:
  • 3 šaukštų mėgstamos uogienės
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 2 šaukštų cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 šaukštų migdolų skiedrelių

1. Sviestą labai gerai ištriname su cukrumi.

2. Supilame trynius ir persijotus miltus. Gerai išmaišome tešlą, tačiau stengiamės nepermaišyti. Turi išeiti vientisa masė.

3. Tešlą plonai iškočiojame ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę kepti 10 minučių.

4. Kol tešla kepa, baltymus išplakame su cukrumi, supilame citrinos sultis ir atsargiai išmaišome.

5. Ištraukiame pradėjusią kepti tešlą, ją patepame uogiene, užpilame kiaušinių baltymus ir pabarstome migdolais.

6. Šauname atgal į orkaitę, sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 20 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. toma parašė:

    kepiau, nerealus, tirpo burnoje 🙂 tik dejau ne uogiene, o saldytas ivairias uogas.

  2. Restar parašė:

    Atrodo labai skaniai, bet kadangi laidos nemačiau, tai nelabai suprantu – kepamas 1 sluoksnis, o lėkštėje kažkaip atrodo daugiau sluoksnių ?

  3. Algimantė parašė:

    Kepsiu šiandien. Mėginsiu su slyvų ir obuolių makaloše. Manau bus gardumėlis ir su stikline naminio pienuko. Ui ui, seilė bėga…

  4. tomute parašė:

    Man atrodo cia supjaustyta ir susluoksniuota vienas ant kito gabaleliai.:)

  5. Aistė parašė:

    Kepiau, gavosi puikiai, labai skanu:)

  6. Diana parašė:

    paprastas, nuostabaus skonio plokštainis

  7. Roberta parašė:

    Man gavosi visai kitoks nei nuotraukoj. Čia net nesimato baltymų masės, o ant mano pyrago jos visai nemažai 🙂 O ir pagrindas ne toks trapus, kaip turėtų būti. Gal dėl to, jog mano kepimo forma mažesnė. Būtų įdomu žinoti, kiek plonai iškočioti reiktų tešlą. Skonio tikėjausi ypatingesnio 🙂 Gal nuo uogienės priklauso, o ir ta baltymų masė man nelabai, visai nemorenginė…

  8. deimantė parašė:

    kepiau su avietem, dabar bandysiu su moliugu ir apelsinu dzemu. laaabai skanu:)

  9. Justina parašė:

    Puikiai gavosi pagaminti. Nuostabaus skonio!

  10. Vilma parašė:

    Puikus pyragas ,ypač su trintais juodaisiais serbentais.Kepiau jau keletą kartų:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.