8241
Beatos virtuvė

Topinambų (t. y. Jeruzalės artišokų), vištienos bei porų sriuba

(5)

Suprantu, naujai Lietuvos ūkininkų kultivuojama daržovė. Tas Jeruzalės artišokas/ topinambas yra visokeriopai naudingas ir skanus.

Reikės:
  • Poros porų
  • Didelės abiejų rankų saujos topinambų
  • Vienos vištienos krūtinėlės
  • Šiek tiek sviesto
  • Pipirų
  • Druskos
  • Prieskonių (petražolių)
  • Citrinos sulčių arba truputėlio acto
  • Grietinėlės arba grietinės

 

Kaip paruošti:
1. Porus supjaustome ir lengvai pakepiname svieste.
2. Topinambus nuplauname, nulupame odą ir supjaustome.
3. Ant porų užpilame vandens, sudedame smulkintą vištienos krūtinėlę bei topinambus ir paverdame apie 20 minučių, nepamirštame prieskonių, druskos, pipirų.
4. Išvirus, viską susmulkiname maisto smulkintuvu.
5. Pagal skonį įpilame acto (balto vyno geriausiai), įdedame druskos ir pipirų, o prieš valgant – grietinės arba grietinėlės.

Nuotaika, taisykis, o tai pamatysi, tuoj kaip… trenksiu tave į radiatorių, bus tuoj pat mėlynė…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. ausra parašė:

    gerbiamos Beatos noriu paklausti,kur Londone nusipirkti topinambu ir kaip jie vadinasi angliskai.Kazkada sode mama augino,bet kazkodel mes ju nevertinom,turbut informacijos stoka.

  2. Zivkulis parašė:

    super sriubyte 🙂 itartinai ziurejau i topinambu virima, nes paprastai tik salotas darome ar šeip griaužiame i ranką juos pasiėmę, bet pasigaminau sriubą, ir skonis tikrai nenuvylė. Nuo topinambų sriuba turėjo tokio saldumo , dėjau kalakutieną, ir ji irgi labai tiko ir sriuba buvo labai gardi.

  3. Edita parašė:

    isbandziau. man kiek keistokas buvo tas virtas topinambas, igavo toki pat skoni kaip kaitintas avokadas, nors ir prieskoniu nepagailejau. matyt reikia priprast…

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.