8241
Beatos virtuvė

Tobulas varškės apkepas

(2)
Reikės:
  • 800 g Dvaro 9% varškės
  • 6 kiaušinių
  • 5 šaukštų manų kruopų
  • 150 ml Dvaro 3,5 % pieno
  • 4 šaukštai cukraus
  • 100 g lydyto Dvaro sviesto
  • žiupsnio druskos
  • Vaniliniam padažui:
  • 2 kiaušinių
  • 500 ml Dvaro 3,5 % pieno
  • 3 šaukštų cukraus
  • Pusės vanilės lazdelės
  • Žiupsnio druskos
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

VARŠKĖS APKEPAS yra TOBULAS maistas. Kol laukiame pavasario, tai lepinkimės. Nors, žinot, aš varškės apkepą valgau visus metus ir man jis jokio sezono neturi. Kadangi jau daug metų esu DVARO varškės fanė, tai turiu pasakyt, kad jai lygių nėra – ypač kepiniuose. Nežinau, čia gal reikėtų kokius maisto technologus – detektyvus nusiųsti į “Pieno žvaigždžių” fabrikus ir išsiaiškinti, kas ten turi stebuklų lazdelę… Bet DVARO varškei nėra lygių, ir viskas: pyragai su ja išeina skaniausi ir nepavandeniję, o pati varškė labai švelni su tinkama rūgštele…
Pagal tai, ko dažniausiai ieškot bloge, tai suprantu, kad varškės apkepų receptų nebus per daug. Šis – toks TIKRAI geras ir solidus, paprastas ir todėl tobulas. Manų kruopos jį padaro minkštą, bet kartu ir tvirtą. Ir dar sviestas viską praturtina – jis taip pat svarbus. O aš dar siūlau išbandyt ir šalia pasigaminti vanilinį padažą: jis tiesiog apkepą kilstelį į kitą – desertų ir naminės laimės – lygą. Mano namuose VISI yra šio padažo fanai. Taigi receptas į hitų skrynelę – nesudėtingas ir visada veikia. Ir su uogom, ir su vaniliniu padažu desertui, ir tada kai tieisog norisi jaukumo. O koks jūsų varškės apkepo slaptas ingredientas?
  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių su vėjelio funkcija. Manus užpilame pienu. Į erdvų dubenį suberiame Dvaro varškę ir ją patriname šakute arba elektriniu trintuvu, jei norime lygesnės tekstūros apkepo.
  2. Išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė pašviesės ir taps puri. Išlydome sviestą ir jį palengva supilame į kiaušinius vis plakdami.
  3. Į varškės dubenį supilame kiaušinių masę, pabrinkusius manus, įberiame žiupsnį druskos ir viską švelniai išmaišome mentele.
  4. Kepimo skardos dugną ir šonus ištepame sviestu ir supilame varškės apkepo masę. Kepame apie 30-35 minutes, kol apkepas pasipūs ir taps dailios auksinės spalvos.
  5. Verdame vanilinį padažą. Prikaistuvyje užkaitiname pieną su perpjauta ir išskobta vanilės lazdele ir jos sėklytėmis. Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinius su cukrumi, krakmolu ir žiupsneliu druskos. Pienui priartėjus prie virimio ribos, palengva jį supilame į kiaušinių masę vis maišydami. Tada visą mišinį grąžiname į puodą ir pastatę ant vidutinės ar silpnesnės kaitros, maišome šluotele ar silikonine mentele, kol padažas sutirštės. Išvirtą kremą perpilame į kitą dubenėlį. Patiekiame dar šiltą arba jau atvėsusį.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Renata parašė:

    Sveiki Beata , gal galite parasyti skardos matmenis nes nuo to daug kas priklauso kaip iseis iskepti ar turi buti storesnis ar plonesnis … busiu labai dekinga nuo vaikystes dievinu varskes apkepa ! O jei dar butu receptas ryziu apkepo su dazino mia kurio skoni prisimenu is darzelio laiku tik gaila kad niekas jo nezino

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.