8241
Beatos virtuvė

Tiramisu

(149)

Labai lengva pagaminti ir visada geras rezultatas, visiems visada patinka.

Reikės:
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 4 kiaušinių (visų trynių, 2 baltymų)
  • 5 šaukštų cukraus
  • 200 g (400 g) sausainių-pirštelių (tokie spec. sausainiai, labai lengvi ir labai pilni oro, jokie kitokie netiks, LT tikrai yra)
  • 300 ml juodos stiprios kavos
  • 50 g (galima ir daugiau :) tamsaus romo (jei romo nėra, tiks ir brendis ar konjakas (jei negaila), bet ponas romas čia geriausiai tinka)
  • geros tamsios kakavos

 

Kaip paruošti:

1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone.

2. Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, į kavą įpilti romo. Negerti.

3. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. (Aš dar kartais, įkvėpimo pagauta, į maskarponės kremą įpilu kavos sirupo arba grietinėlės likerio (Bailey‘s), bet vėlgi, labai nedaug, bet čia visai nebūtina.)

4. Pasiruošti indą. Labai puikiai tinka stiklinis, negilus, pailgas indas, jei tokį turite. Arba galima į stiklines viską sluoksniuoti… Jei darau stiklinėse, tai sausainių prireikia mažiau, jei vienas didelis indas – sausainių sunaudoju daugiau. Taigi, priklauso nuo situacijos. Paskutinį kartą, kai pirkau LT tuos spec. sausainius, tai jų buvo didžiulis įpakavimas, apie 400 g, sunaudojau visus, o pastarąjį kartą, kai dariau maskarponę stiklinėse, užteko ir mažo įpakavimo – 200 g.)

5. Sausainius trumpam įmerkti į kavą, bet tik kad jie truputį sudrėktų, jokiu būdu nepermirktų ir nevirstų į košę. Jie turi „paragauti“ kavos su romu, o ne „prisiliuobti“.

6. Kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigti viską kremu, pabarstyti kakava ir – į šaldytuvą. Geriausia palikti šaldytuve mažiausiai 8 valandom. Žodžiu, pagaminti „iš vakaro“ ar bent jau iš ryto. Jei norite pagreitinti procesą, galima dėti į šaldiklį ir palikti kelioms valandoms, tada rimtai sustingsta viskas ir beveik ledai išeina…

Tokio kiekio turėtų užtekti bent aštuoniems žmonėms arba keturiems labai alkaniems….

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (98 balsai, vidurkis: 4,39 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (149)
Komentarai
  1. Narina parašė:

    Labas, idomu, o kazi skonis labai suprastetu jei vietoj mascarpone deti ricotta ar quark pvz? Noretusi pasigaminti light varianta 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmmm nelabai pavyktu, tiksliau pavyktu, bet butu labai slapia viskas, nes rikota kuri turi maziau riebalu turi ir mazau standumo….

    • Milda parašė:

      pabresciau viena labai svarbu ir esmini tiramisu bruoza tai mascarpone desertas tad jokiu budu negalima jo pakeisti kitu suriu. italijoje dar yra liesesnis mascarpone bet galiu pasakyt atvirai skoni sugadina viskas pasileidzia sausainiai istyzta visiskai. tiramisu gal kiek riebus desertas bet jug nesiruosiat suvalgyti puskilogramio,,,,, tiesiog darykit i kokteilines taures ir porcija bus nedidele ir paskanausit ir nepersivalgysit :)))))

  2. Narina parašė:

    Nu ka gi, gaminsim pagal recepta, aciu Beata.

  3. lina parašė:

    Pasigaminau ka tik si gardesi ir trinuosi aplink saldytuva… kaip cia ta laikrodi prasukus 8valandom i prieki galvoju?!

  4. lina parašė:

    Superinis deserciukas,pas mus jis jau tapo tradicija, kiekviena sestadieni prie kavytes:)

  5. Narina parašė:

    Tikrai super 🙂 neseniai dariau tai ziauriai skaniai gavosi, darosi tikrai greitai ir paprastai. Rytoj vel darysiu 🙂

  6. Danguolė parašė:

    Kai pirmą kartą padariau Tiramisu pagal Beatos receptą, ir pyragą pateikiau namiškiams, tai pirmas įspūdis paragavus, buvo: Mmmm… Tai pasikartojo ir Tiramisu pavaišinus bendradarbius Valentino dienos proga. Visi buvo apšąlę, pilna ta žodžio prasme:) Nuo to laiko įtraukiau Tiramisu į savo firminių gaminių sąrašą. Ačiū Beatai!:)

  7. jurgita parašė:

    nu siaip tai pilama i kava ne roma , brendi ar konjaka !!! bet tikri Italai tai naudoja amareta . pati dirbau voketijoj apie metus laiko Italu restorane Dolce Vita , tai naudodavom tik amareta !!! skonis pasakiskas !!!!

    • Beata Nicholson parašė:

      oi čia visi labia mėgsta šita tema pasiginčyti, man neseniai viena ponia kuri taip pat Italijoj gyvena / dirba ect kad tikri italai nededa is viso jokio alkoholio, kitas labai dažnas alkoholis yra saldus stiprus marsala vynas

      • tiramisu parašė:

        Persiprasau Beata, taciau Italai kaip tik i tiramisu deda alkoholi. Nedeti alkolio i tiramisu italams butu taspats kas Parzmezana pjaustyti su peiliu.

        • magnė parašė:

          Turbūt kiekvienas italas daro savaip tiramisu, kaip ir lietuvių šeimininkės turi savo kugelio ar cepelinų receptą

          • Nora parašė:

            Pritariu, kad kiekvienas gamina savaip, bet mano nuomone romas išryškina kremo saldų skonį ir kavos stiprų aromatą. Kad būtų dar skaniau ant viršaus užtarkuoju juodo šokolado.

      • Gret parašė:

        aišku čia jau labai po laiko komentaras, bet nesusilaikiau nepakomentavus. Grynut grynutėlis italas vaišino mane ir rodė kaip gaminti šitą lengvą šedevrą. Užtikrinu: joks alkoholis nebuvo pilamas. Svarbiausia gera kava.

        • Jovita parašė:

          tikrai taip. Tiramisu svarbu gera kava… mane irgi moke TIKRAS italas, restorano shefas… Mishelino zvaigzdutes turintis… Butent akcentavo GERA kava… ir dar pasake apie alkoholi negraziai… taciau pasak jo tik neismaneliai naudoja alkoholi ir taip sugadina Tiramisu 🙂 cia jo zodziai tokie 😀 😀

  8. tiramisu parašė:

    O kava gali buti tirpi?mazdaug koki kieki jos pasiruosti 400g.sausainiu?ar galima trynius su maskarpone plakti mikseriu?

    • Beata Nicholson parašė:

      taip taip galima su mikseriu plakti, kavos pasiruoskite puoduka, kava geriau yra naturali…

      • Laura parašė:

        O aš šįkart plakiau maskarponę su kiaušiniais mikseriu ir taip smarkiai išsiplakė, kad dingo visas standumas, todėl masė tapo panaši į trintą sriubą 🙁 Kaip gaila. Nors prieš tai gaminau kelis kartus ir viskas puikiai gavosi, bet tuos kartus turėjau laiko ir ūpo viską šaukštu sumaišyti. Mano patarimas: atsargiai su mikseriu 🙂

        • ruta parašė:

          man irgi viena karta taip gavosi man tai pasirodė didziulis nuostolis ir bandžiau gelbėtis iš padėties įgrūdau visa ta skysta sriubą į šaldymo kamera ir laikas nuo laiko vis pamaišydavau kad nesigautu kita bėda ledo gabalas bėt viskas gavosi liuks vėl sutirštėjo ir galėjau pabaigt gamint

  9. simoneta parašė:

    padariau ir as tiramisu, tik man viena bėda, iškilo sausainiai ir dabar viršuj tie sausainiai matosi. Patarkit kaip papuošti toki paviršių.

  10. Daiva parašė:

    Norėjau pasiteirauti kodėl man kelis kartus iš eilės darant tiramisu, jis gaunasi skystokas. Galvojau, gal dėl kiaušinių, bandžiau ir naminius, ir pirktus parduotuvėje rezultatas vis tiek toks pats.

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmmmm gal neišplakate baltymų iki tinkamo standumo? arba per daug maišote ir visą orą išbaidote iš baltymų?

    • Nijolė parašė:

      Negalima į pačią masę pilti alkoholio, tikrai nesustingsta būna lyg tiršta sriuba. Alkoholį reikia pilti tik į kąvą. tada viskas sustings.

    • Aleksandra parašė:

      Man buvo panašiai darant pirmą kartą, ir bėda išsisprendė, kai šiek tiek mažiau ėmiau mirkyti sausainius – tuomet jie ne tiek prisigeria kavos.

  11. Aurelija parašė:

    Sveika Beata, norejau pasitikslinti siek tiek.
    Pirmame punkte trynius sumaisyti su maskarpone, bet nerasote su kokiu kiekiu? Turit omenyje su 250g? Ir ar galiu maskarpone issukti su mixeriu? Buciau dekinga uz atsakyma 🙂

  12. augustina parašė:

    aciu Beatai uz recepta lengvai pagaminams ir nuostabus desertas 🙂

  13. Aida parašė:

    na mano tiramisu jau saldytuve, as naudojau tirpia kava be kofeino, o vietoj romo dejau romo esencijos, nes si deserta dievina mano sunus, esu darius si deserta pagal kitoki recepta ir manau kad sis bus tiramisu busu tikrai skanus

  14. Vaida parašė:

    Labas, Beata, as irgi noriu pasigaminti si saldumyna. 🙂 Zinau, kad tu gyveni UK, tai labai noriu suzinoti, kur ir kokius sausainius tu pirkai ten? 🙂

  15. Veronika parašė:

    Ačiū Beatai už puikų receptą, užvakar antrą kartą gaminome, gavosi labai skaniai, nors buvo atsiliepimas, kad per šlapias. Ar gali taip būt? produktus naudojau kaip recepte, sausainių šį kartą tikrai per daug nepaskandinau, bet juk jie turi būti drėgni? ant dugno „atliekamo“ skysčio nesusikaupė

  16. Beata parašė:

    O man nesvarbu, kas ko įdade, aš dėjau į kavą brendžio, o į masę latviškos šarlotės ir skonis pasakiškas… 🙂 ačiū Beatai, už receptą…

  17. Ana parašė:

    Sveikos, panelės 🙂 gal galite man pasakyti, kiek laiko tą TIRAMISU padarius, galima jį laikyti šaldytuve arba šaldymo kameroje? Manau, per anksti padariau truputi, (žinant, kad jis be visokių cheminių priedų, kaip parduotuvėse tortai), pirmą kartą dariau, labai bijojau, kad nesigaus, o visai pavyko geras, bet sekmadienį vakare dariau, o draugai tik trečiadienį planuoja užsukti, tai bijau, kad suges…. :/ Ačiū 🙂

  18. Giedre parašė:

    Noreciau padekoti uz receptuka. Rezultatas nors nevisai gavosi, vis tiek labai skanus.
    Noreciau paklausti Beatos, arba kitu zinanciu, ar gali buti, kad su cukrumi isplaktus kiausinius sumaisius su maskarpone, perplakiau? Maskarpone buvo is apatinio saldytuvo stalciaus, tad labai „kieta“. Sudejus i kiausiniu/cukraus mase net su saukstu nelabai maisesi, tai sublenderavau:/ ir tikriausiai perdaug, nes gavosi kazkoks skystas labai kremas:/ Negelbejo net standziai isplaktas baltymas, ji sudejus atsargiai ismaisiau tik, bet vis tiek atrode itartinai skysta:/ Dar tikejaus, kad gal sukietes saldytuve, bet veltui, tiramisu isejo toks sakyciau isplaukes:)) bet vis vien labai skanus. Kita kart maskarpone gal issitraukt is saldytuvo valanda – dvi pries darant tiramisu? Ir dar, cia rasoma, kad reikalingi 4 kiausiniai, bet tik dvieju is ju baltymai. Knygoje nerasote, kad baltymai tik is dvieju kiausiniu. Ar yra skirtumas 2 ar4 baltymus naudoti?

  19. Jurate parašė:

    Cia rasoma kad reikia romo bet jeigu as neturiu jo, nes pas mus isvis nevartoja tokiu gerimu. Ar jis butinas labai?

  20. Emilia Maria parašė:

    Mieloji Beata – Aciu Aciu Aciu uz pacius nuostabiausius receptus! Turiu visas Tavo knygas, bet laikas nuo laiko megstu ikisti nosyte ir i tinklapi ir paciupti koki skanu recepta sestadienio pietums…

    O pries savaitele gaminau tavaji tiramisu – mmm…skonis ir grozis zodziais sunkiai nusakomas…O didziausias ivertinimas tai, jog mano vyras, ji gamindamas sake „tikrai nevalgysiu…tikrai nevalgysiu“, o paragaves kirto tiek, kad ne visiems sveciams jo liko! 🙂

  21. giedre parašė:

    gaminau ir as ta Tiramisu kokis 4 kartus, visad isplaukia man tie sausainiai,mase gaunasi skysta,tekanti,su sauksteliu be sansu valgyti, tik su sriubiniu galima kabinti:))) Vis darau ir galvoju,kad sikart,nebus skysta,bet ir vel:((( As plaku su mikseriu maskarpones ir tryniu mase,o ne maisau, itariu,gal cia suo pakastas,gal reikia tik permaisyti????

  22. Milda parašė:

    del idomumo visiems pasakysiu alkoholi galit isbandyt pati ivairiausia mano drauge italijoje mane pavaisino su tiramisu sampane rafinuotas skonis 🙂 gaila lietuvoje gero sampano pigiai nenusipirksi….. 🙂 o prie tiramisu puikiai tiktu tokajaus vyno butelis taip italiska…….

  23. Viktorija parašė:

    Sveika Beata!
    Arteja mano vaikino gimtadienis ir noriu padaryti koki nors deserta, orkaites siuo metu neturiu tai pagalvojau apie tiramisu. Pagalvojau ar imanoma kava pakeisti kuom nors kitu(gal okoladu) arba isvis atsisakyti? nes maniskis yra didziulis smalizius, ir jam geriausi desertai su grietinelem ir daug sokolado 🙂 jam turi but daug visko kaip sundae tik be ledu :)) bandziau ieskoti desertu su maskarpone ir uogom ar panasiai, bet visi skirtingi ir nezinau kuri rinktis 🙂

  24. evelinuxe parašė:

    Ačiū už tokį puikų receptą kaip gera turėti tokį gerą žmogų Lietuvoje :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  25. Rasa parašė:

    Laba diena, planuoju gaminti Tiramisu, tik va klausimas iskilo: o kaip del termiskai neapdorotu kiausiniu, juk yra pavojus uzsikresti salmonelioze… Girdejau, kad galima ilasinti citrinos-neutralizuoja mikrobus, ar tiesa?

    • Beata Nicholson parašė:

      ne netiesa, apie citrina nesu girdejusi, is esmes galima pasterizuoti kiausinius….bet čia nėra toks paprastas dalykas…rizika visada yra, bet labai nedidelė….bet tada nedarykite tiramisu moterims kurios laukiasi ir vaikams

    • Jolita parašė:

      Galima pakeisti putpelių kiaušiniais, nuo jų salmonelioze neužsikrėsite. Tik kiekis neaiškus. Čia be Beatos neapsieisim 🙂

      • Beata Nicholson parašė:

        Tikrai???? niekada nemėginau….su putpelėm, gana brangus malonumas būtų

      • Ieva parašė:

        Perskaičiau ir išsigandau! Neklaidinkit žmonių – salmonėlė yra naminių ir laukinių gyvūnų bei paukščių kakoj! Jokio skirtumo, kieno kiaušinius naudosite… Nors ir senokas komentaras, bet nusprendžiau parašyt 🙂 Teko pagulėt su vaikų ligoninėj dėka gerų „tetučių“ su savo neaiškiais tortais. Patikėkit, liga baisi, kapstėmės sunkiai… O tiramisu taip skanu… :(((((( Gal padėtų kelios taisyklės: nenaudokite įdužusių kiaušinių (per tą vietą salmonelė gali patekt į patį kiaušą); gerai nuplaukite kiaušinius prieš naudojimą, galit net nupilt acto tirpalu; atkreipkit dėmesį – parduotuviniai kiaušai tikrinti tarnybų, o tetos iš kaimo nebūtinai… ir jūs nežinot, ar ta višta turi bakterija toj savo uodegoj ar ne… Ir, kaip Beata parašė, neduokit vaikams ir nėščiosioms (mažų vaikučių skrandukai nesugeba kovot su salmonele, o suaugusiųjų – sugeba! Užtat kartais galim nesusirgt, net jei ir valgėm apkrėsto maisto). Beata, gal švietimo tikslais tikrai reiktų prie recepto parašyti – „BŪTINA nuplauti kiaušinius“ 🙂 Ačiū už skanų receptą ir būkit sveiki!

  26. giedre parašė:

    mascarpone sudejus i trynius reikia su mikseriu ant leciausio plakti kol mase pasidarys puri ir standi! o dar skaniau uz sausainius plonas biskvitas

  27. Dovile parašė:

    Nuostabiausias piragas kuri esu kada nors valgiusi darant pagal Beatos recepta!!

  28. Monika parašė:

    Visada darau tiramisu pagal šį receptą. Brolis labai pagyrė pasakydamas, kad prabangiame restorane užsisakęs desertui tiramisu labai nusivylė ir mano daromas 1000 kartų skanesnis. Ačiū už puikų receptą! Kaip tik bėgu jo gaminti vėl. :)))

  29. migle parašė:

    aš irgi pasidaryčiau tokį pyragą, bijau salmonelioze užsikrėst dėl žalių kiaušinių…

  30. Rasa parašė:

    Turiu maskarpones bet saldytos ar tinka ar turi buti sviezia tik?

  31. 123 parašė:

    Sveiki, mane domina, kiek mazdaug sekundziu laikyti ta sausaini kavoje? 🙂 Sunkiai sekasi nustatyti „is akies“, bijau, kad perlaikysiu ir gausis per skystas.

  32. agne parašė:

    laikysiu kumscius, kad manasis tiramisu delikatesas sustingtu,ne kazkaip skystokai man isejo pagamint, naudojau visko perpus, nes per ne apdairuma nusipirkau tik 1 indeli maskarpones ir kazkaip man viskas su blenderiu susiplake per skystai:( praejusi karta buvo super! nenuleisiu ranku vis vien, nes tiesiog niekur skaniau neesu ligi siol ragavusi skanesnio tiramisu uz savo pirmaji pagaminta tiramisu pagal Beatos recepta!

  33. Aušra parašė:

    Sveiki Beata,
    gaminsiu ir aš rytoj tiramisu ir dabar galvoju ar būtina Tiramisu valgyti iskart istraukta is saldytuvo? Ar negalima jo bent jau dvi valandas pries valgyma palaikyti ne saldytuve? Per tiek laiko tikrai juk nieko nenutiktu tiems kiausiniams, tiesiog darau tai savo gimtadieniui ir reikes Tiramisu pasiimti is namu pries mazdaug dvi valandas pries valgyma… ar jis nesuskystes pries tiek laiko?

    • Beata Nicholson parašė:

      tikrai nieko nenutiks, bet jei jis ne shaldytuve bus pora valnadu, o aplink vasara tai gali pasidaryt labai minkstas, bet kadangi vistiek bus inde is kurio negales pabegti tai nieko tokio viskas bus gerai, veskites i gimtadieni praneshkite kaip pavyko:)

  34. Ramune parašė:

    ryt mano gimtadienis, ir vel as darau Tiramisu, nes nieko nera skaniau man.., bent jau kolkas 😛 kitu net neGooglinu, nes Beatos tobulas!

  35. Aš irgi, jei randu receptą pas Beatą, tai ir gaminu, nes tuo pačiu ir visokių praktinių tipsų sužinau. O kad receptas bus geriausias, tai net abejonės nėr. Va, kaip tik du indai tiraminu atgulė į šaldytuvą ir pradėjo ilgas aštuonias valandas skaičiuoti 😀 o orkaitėj ryžių pudingas N-tąjį kartą šonus rudina, vaikų mėgstamiausias.

  36. Daiva parašė:

    sveiki man iskilo klausimas ar galima tiramisu daryt kaip torta torto formoje ir paskui nuimt sonus papuost kom nors?Ar jis turi buti butinau inde?

    • Beata Nicholson parašė:

      Turi buti inde, arba turite det zelatinos nes išbėgs…Mano Kepinių knygoje yra Tiramisu tortas, tai butent yra tortas įkvėptas tiramisu kurį tikrai galite laisvai daryti torto formoje

  37. ausra parašė:

    Nezinau, bet man irgi gavosi skysta mase, nesuprantu ka darau ne taip? Noreciau išsamesnio atsakymo i ka reikėtu atkreipti dėmesį, kad gaurūsi ne skysta?

    • Beata Nicholson parašė:

      gal per daug plakate? galbūt čia yra pačios maskarponės problema, arba tieisog kai baltymus maišote tai per daug primaišote, arba nepakankamai juos išplakate?
      oi reikės kažkokį detektyvą samdyti atskleisti paslapčiai

  38. Regina parašė:

    Sveiki,jau pora kartu gaminau tiramisu.Puikiai gavosi,toks kaip turi but.Visiems patiko.As persivalgiau,labai jau skanus buvo.Aciu Beatai.Gaminsiu dar ir pirksiu Jos knygas,ka kitiems rekomenduoju. :))

  39. laura parašė:

    butinai darysiu brolio gimtadienio proga rytdienai:)) senai svajojau:)) aciu

  40. judita parašė:

    Aciu Beatai uz gera recepta. Dariau ir tikrai gavosi labai skanus. Sivakar vel darysiu.
    Gyvenu Italijoj….nesigiriant..tai mano gavosi skanesnis nei parduotuveje pirktas :)))

  41. kata parašė:

    Vietoj tų sausainių galima dėti šokoladinio biskvito gabalėlius ir juos aplaikstyti stipria kava – gaunasi dar skaniau nei su sausainiais 🙂 beje, į masę visada dedu tarkuotos citrinos žievelės bei sulčių, tai priduoda puikų skonį 🙂

  42. Vaida parašė:

    sveiki, norėčiau kiaušinius pakeisti į grietinėlę. Ar taip gautųsi? ar tada ją plakti kartu su maskarpone, ar kažkoks jau kitoks receptas būtų??? Labai nenoriu tų žalių kiaušinių…
    ačiū, Beata, Jūsų receptai puikūs!!!!

  43. Mintarė parašė:

    Super desertas! Puikiai pavyko ir visiems labai patiko. 🙂

  44. Remigijus parašė:

    Sako porcija aštuoniems ar keturiems labai išalkusiems o aš per du kartus suvalgau 🙂

  45. Rolanda parašė:

    Sveiki o norint daryti taurėje tuos sausainius reikia laužyti ?

  46. as noriu atsakymo:) parašė:

    o as neturiu namie jokio alkoholio tik balto romo..ar jis tiktu?

  47. Alina parašė:

    Sveiki, kokio stiprumo kavą paruošti? Kiek šaukštelių dėti? Pradžioj aš sausainius mirkiau į kavos ir konjako ruošinį, tačiau labai jau permirko, nors palaikiau iš vienos ir kitos pusės po 2 sekundes (300 ml kiekis išnyko akimirksniu), antram sluoksniui sausainius vos sušlapinau. Taigi, pyragas labai skanus, jei ne pirmasis stiprus alkoholio skonis. Ką ne taip dariau? Gal per stirpus konjakas. Jo pyliau 50 ml ir kavos 5 šaukštelius į 300 ml vandens kiekį. Labai laukiu atsakymo, nes šį pyragą bandysiu dar ne kartą. 🙂

  48. Sabina parašė:

    Dariau jusu siuloma Tiramisu savo jubiliejaus proga, tai mano sveciai visi liko patenkinti ir labai gyre si skanesta. Aciu Jums beata zu receptuka, tikrai darysiu dar ne karta. paprasta ir labaaaaaaaaai skanu 🙂

  49. Tiramija parašė:

    aciu betute ziauriai skanu tik man teėla su maskarpone gavosi gabale tai 1 minusas . tai ipyliau vandens ir buvo ok.

  50. Jovita parašė:

    dariau ne karta ir pagal sita ir pagal kita, visada gaunasi simtas balu. Alkoholio nededu, ale kava stipria labai ir gera darau. Anksciau dedavau daugiau kiausiniu, tai skonis netas, o vat sitas tai super! Aciu 😉

    P.S. cia kazkas klause kodel isskysta? dazniausiai gali buti, kad buvo pergreitai plakta mascarpone ir nedasukti kiausiniai… bet tokiu atveju jungi maziausia greiti ir kantriai plaki, kad ir 15 min… ir gaunasi simtas balu. 😉

    • Jovita parašė:

      Pamirsau pamineti, kad darau kaip… TORTA ir pjaustome su mentele ir dedu i lekstutes, gaunasi kaip normalus tortas, svarbu gerai isplakti. 😉

  51. lorena parašė:

    o kur gauti ta maskarpones suri?buna kokioj maximoj ar kur?;)

  52. Monika parašė:

    Bandytas jau keletą kartų – labai skanus! Rekomenduoju visiems!

  53. viktorija parašė:

    Laba diena.O su vaisiais galima gaminti tiramisu? Gal galima tarp sausainuku ideti …na, cia fantazuoju.Aciu

  54. hmm parašė:

    laba man labai skystas gavosi kremas gal kazka blogai padariau?

  55. Slapias parašė:

    Aš dariau pagal knygoje esantį receptą jau 2 kartus ir abu kartai man nepavyko, vis gaunasi per šlapias. Gal aš ką nors blogai darau, nes maskarponės sūris nesustingsta ir gaunasi bėgantis. Patarkite 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki, na gali būti, kad kiaušinius L naudojate ir jie, kartu su išplaktais baltymais, labai daug priduoda skysčio, ir tada jau maskarponė gaunasi šlapia, per daug šlapia. Tai naudokite M arba S dydžio kiaušinius. Arba dar per ilgai mirkote sausainius kavoje ir jie jau būna persisunkę kavos, todėl jiems nėra vietos kur sugerti kremą. Tikiuos pavyks kitą kartą. Sekmės

  56. Indre parašė:

    Reikia per pusę mažiau kiaušinių dėti.

  57. kamile parašė:

    galima romo nedeti

  58. kamile parašė:

    galima deti ir grietinele .bandziau labai skanu.

  59. kamile parašė:

    ar gerai mirkyti sausainius po 2 sek. ?

  60. Aistė parašė:

    Sveiki,
    Girdėjau, kad kiaušinius galima pakeisti grietinėle (draugė laukiasi, nesinori rizikuoti). Gal esate bandžiusi? Ar gautųsi kas nors panašaus? 🙂

  61. Ruslanas parašė:

    kuris atsakymas teisingas? Beata Nicholson sako:

    2013 birželio 13 11:23

    skaiciuokite iki dešimt ir traukite lauk 🙂
    o kitas:
    Beata Nicholson sako:

    2014 gruodžio 23 15:35

    Kamile, tikrai ne daugiau, galit ir 1a sekunde..

    cia abudu klausimai kiek laiko mirkyti sausainius

    • Birutė parašė:

      Jeigu kava dar karšta, užtenka tik įmerkti ir ištraukti (1s) kitaip sausainis subliukš, jeigu jau atvėsusi galima ir ilgiau (10s) – nieko baisaus.

  62. Gabija parašė:

    O kur galimetu nusipirkt tu sausainiu-pirsteliu? noreciau pasidaryt, bet niekur ju nerandu 🙁

  63. Kristina parašė:

    Didelis ačiū Beatai už nuostabų ir itin lengvą Tiramisu receptą. Teko gaminti skirtingoms žmonių grupėms 2 Tiramisu, abu buvo įvertinti aukščiausiu įvertinimu – t.y. tuščiomis lėkštėmis ir liūdnomis akimis, kad daugiau nebėra 😀

    Dar kartą didelis didelis ačiū už nuostabius receptus ir įkvėpimą 🙂

  64. Jurgita parašė:

    Na ir aš pasigaminau šiandien pagal šį recepta. Ragausim su šeima rytoj.

  65. Gabriele parašė:

    Aš ieškau tiramiso recepto ir ju yra labai daug ir kiekviename vis skirtingai. Vis kaško kito reikia. Aš nežinau net kuriuo receptu daryti. Ar tikrai turetu pavykti šiuo receptu. Kelios porcijoms išeitų iš šio tiramiso. 😉

  66. Giuseppe parašė:

    Gaminau ir aš Tiramisu šiek tiek pagal Beatos receptą, šiek tiek pagal itališkus receptus (beje, ar žinot, kad „tira/mi/su“ itališkai reiškia „pakelk mane aukštai“?). Gavosi puikiai.
    Patarimai, kam nesigauna tirštas – plakit baltymus ir trynius atskirai. Sumaišę su maskarpone neplakit masės mikseriu, o tik ranka išmaišykit iki vientisos masės. Kavą virti reikėtų espresso – kad būtų kuo juodesnė ir be nuosėdų (tirpi, mano nuomone, visiškai netinka), įpylus romo į kavą, sausainius reiktų tik „nuspalvint“ iš visų pusių ir tiek. Likusi drėgmė susigers iš masės į sausainius, tuomet ir tortas bus standus. Sėkmės gaminant.

  67. Auksė parašė:

    Aš dar būtinai dedu cirtinos žievelės ir šiek tiek citrinos sulčių! Iškart pagyvina ir palengvina skonį. Idealus desertas!

  68. Agnė parašė:

    Laba diena, aš ir kelis kartus pamėginau pasigaminti šį skanėstą, bet visada man gaudavosi košė, nesustingdavo…ką darau ne taip? ar kava turi būti atšalusi merkiant sausainius?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Agne, gal jūsų kiaušiniai labai dideli, L dydžio ir jie labai paskystina maskarponę? O ir kava tikrai turi būti šalta ir labai trumpai pirštelius pamirkyti joje.

  69. […] dariusi tik du kartus per savo gyvenimą. Ir abu kartus pagal Beatos receptą. Man tai atrodo labai paprastai pagaminamas, labai gaivus ir puikiai prie kavos tinkantis desertas. […]

  70. Akvilė parašė:

    Ar galima įmaišyti gerai išplaktos 35% grietinėlės? 🙂

  71. Paulina parašė:

    Labai skanus tortas visalaika daro mano pusesere apsivalgom.
    Na dabar bandysiu pati☺❤☕

  72. Klaudija parašė:

    Labai ačiū Beata, labai skaniai išėjo. Dabar šis desertas įtrauktas į mūsų valgiaraštį. ❤️

  73. Deimantė parašė:

    Labai skanu!!! Kai dariau susipainiojau kažkaip ir suplakiau ne trynius su cukrumi, o baltymus. Pamačiau, kad išėjo labai gerai, tad nusprendžiau jau trynių nedėti.
    Ačiū už puikų receptą!

  74. Giedre parašė:

    Pagaliau prisiruosiau pabandyti ir pavyko puikiai. Kremas gavosi labai tirstas,niekas neisskystejo. Gal kiek per ilgai sausainukus mirkiau kavoje (sekanciam kartui zinosiu),bet kadangi vyras buvo labai nekantrus, ir tiramisu paragavo po 6 val.-buvo pats tas,manau sekanciai dienai jau butu per daug istize. Aciu tau Beata

  75. Greta parašė:

    Sveika, Beata,

    labai reikia tavo patarimo. Poryt laukia jubiliejus, tai norėčiau paeksperimentuoti. Ką tu manai, jei tiramisų kremą bandyčiau naudoti „Negro pilvui“? Gal užtektų tiesiog maskarponės+grietinėlės+kreminio likerio, ar dėti ir kiaušinius? Ir jei lakštus pertepčiau vandens, cukraus ir brendžio mišiniu, ar nesikirstų skoniai? Labai ačiū!

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Greta, paekspermentuokite, tik atsargiai, kad kremas nesuskystėtų, todėl geriausia naudokite maskarponę ir kreminį likerį, gal tik vieną kitą šaukštą grietinėlės, kad nebūtų per skystas kremas. O sutepti lakštus skanu su kava ir brendžiu, dar galima kondensuoto pieno įpilti ar cukraus, dėl saldumo. Sėkmės.

  76. lilijana parašė:

    Ačiū už receptą. Kitiems patarčiau įdėmiai skaityti receptą ir neimprovizuoti: tryniai plakami su cukrumi, po to įmaišomas maskarponė, dar vėliau išplakti baltymai. Kiaušiniai turi būti šalti ir induose neturi būti nė lašelio vandens.

  77. Luka parašė:

    Esame išvyke. Susipirkome visus produktus gaminti si deserta. Ir tik poto pamatėme jog reikia plaltuvo baltymams ispalkti. Čia jo neturime. Ar yra kokia išeitis?

  78. Danute parašė:

    Gaminau pirmą kartą ir gavosi super.Ačiū už receptuka

  79. Gabrielė parašė:

    Sveiki, pagaminau mascarpones mase ir tik tada supratau, kad suplakiau visus 4 baltymus ir imaisiau juos visus, ar tai kazkaip pakenks pyragui ar didelio skirtumo nebus? Pati mase tirsta, nesuskystejo, baltymai buvo tikrai gerai isplakti ir standus.

  80. Viktorija parašė:

    Ne pirmą kartą gaminu pagal Beata,pyragas dieviškas, tik susidūriau su dviem problemomis- nors masė ir parą laiką pastovėjusi,tačiau yra skysta,plūduriuoja viskas ir nestandėja.2 problema- kai sudedu sausainius ir užpilu masę, jie iškyla i paviršių. Kokios galėtų būt mano daromos klaidos,kad šitaip va man… ? :/

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Viktorija, kad skysta būna, tai per ilgai merkiate sausainius į kavą, ir geriausiai sluoksniuokite sausainius su kremu, taip jie nekils į paviršių, tikrai turi pasisekti. sėkmės

  81. Laputė parašė:

    Gaminau tiramisu pagal šį receptą, tikrai viskas puikiai pavyko, masė gavosi ne per skysta, niekas neisplaukė, tiesa, aš trynius su cukrumi plakiau rankomis, kai įdėjau maskarponę, su mikseriu, paskui atsargiai permaišiau isplaktus baltymus. Receptas tikrai lengvas, bet desertas labai skanus. Kas nerandat sausainiu-pirštelių, yra Lidle geri, skanūs.

  82. Rasa parašė:

    Svarbiausias momentas – NEGERTI kavos su romu.
    Puikus desertas!

  83. Alina parašė:

    Klausimas. Kodel nukosus kava 100 kartu per du sietelius,visvien daug daug kavos trupineliu ant sausainiu liko?

  84. Agnė parašė:

    Miela Beata, pagaminau šį nuostabų desertą, tik šiek tiek šlapias gavosi, gal per daug merkiau sausainius. Sausainį reikia visą merkti į kavą, ar tik pusę? Merkiau tik sekundę.

  85. Simona parašė:

    Sveiki, noriu šį desertą padaryti kaip tortą ir aplink apdėti damų piršteliais. Ar jis man laikys formą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki Simona, darykite tortą atsegamoje formoje, palikite sustingti šaldytuve, geriausia, per naktį. Kitą dieną nuimkite kepimo formos kraštus ir apdėkite damų piršteliais – kiekvieną sausainį patepkite trupučiu kremo ir klijuokite prie torto šonų. Skanaus!

  86. Dovilė parašė:

    Sveikos man vis idomu kaip su tais neapdorotais kiausiniais cia? Neimanoma apsinuodyti?

  87. Rūta parašė:

    Sveiki. Pasigaminau, gavosi puikiai, labai skanus Beje gaminau su Rigas balzams ir skonis tikrai geras

  88. Rasa parašė:

    Puikus receptas! Skanu. Tik kaskart gamindama ir skaitydama antrą recepto punktą kvatoju.
    Ačiū už deserto receptą ir gerą nuotaiką!

  89. Bry parašė:

    Kur gauti tos skanios geros kakavos?

  90. Skaiste parašė:

    Labai skanus receptas

  91. Dalia parašė:

    Miela Beata, noreciau si pyraga daryti kaip torta. Ar jis laikytu savo forma? Ar ka recepte pakeisti reiketu?

  92. Beata Nicholson parašė:

    Tikėtina, jog kremas pernelyg suskystėjo – taip gali atsitikti per daug išmirkius sausainius ar naudojant didelius kiaušinius. Būtinai pabandykite dar kartą 😉

  93. Grete parašė:

    Labai skanu. 🙂

  94. Rusne parašė:

    Nuostabus. Naudojam recepta jau 12 metu, niekada nenuvyle. Bunam kartais tik is vis baltymu nededam, tuimet kremas tirstesnis buna. Puikus saldumas ❤️

  95. Ingrida parašė:

    Išėjo tobulas. Ačiū ❤️❤️

  96. Indrė parašė:

    Sveiki Beata.
    O kaio su žaliais kiaušiniais. Tikrai jų reikia? Žalias, neapdorotas. Niekaip be jų?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.