Sausainius susmulkinti, kai kuriuos iki trupinių su didesniais gabaliukais. Puode ištirpinti sviestą, šokoladą ir karamelę, viską dėti į puodą vienu metu ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol keletą kartų pamaišius pasidarys vientisa masė. Ji kartais gali atsiskirti – riebalai sau, saldžioji masė sau, tai tiesiog aktyviau pamaišykite viską. Ištirpusią saldžią masę užpilkite ant trupinių, sumaišykite, dėkite į sviestiniu popieriumi arba maistine plėvele ištiestą indą ir suberkite visus trupinius, dėkite į šaldytuvą kol sustings.
o kokia turi buti ta karamele? 🙂 rududu netinka? 🙂
Idomu ar tiktu kondencuotas pienas, vietoj karameles ?
Ne kondecuotas, o kondensuotas 😛 Ir aisku, kad tiktu, juk tai klasikinis tinginio receptas.
kiek laiko stingsta?
1 val.
😀 skanu
Sveiki. O kas gali buti, kad pavirsius nestingsta? Minkstas lyg pateptas kuom butu?
Dar nesu gaminus tinginio su sokoladu,visada naudoju kakava.Taip pat dedu tik vienos rusies sausainiu.Butinai reiks isbandyti si nauja receptuka. 🙂
labai patiko sis receptukas,butinai siandien pasigaminsiu 🙂
Sveiki, sakykit o ta karamelė tinginiui, kur jos gauti? Ar tai gali buti pvz Rududu ?
Oi atsiprasau nepastabejau kad jau atsakyta del karameles 🙂 butinai isbandysiu
O dar imetus dziovintu abrikosu, slyvu ir lazdyno riesutu…. Reikes siandien pasimakaloti …
Nuo vaikystes megstamas skanestas- ir mano, ir sunaus bei jo draugu. Kadangi vaikai labai issitepliodavo, as nuo vaiku vaikystes tingini suspaudziu tarp dvieju plonu nesaldziu vafliu lakstu (JAV yra lenku paduotuvese ir dabar) ir tada pjaustau rombais. Smagu paimti i ranka, neteplu. Dar dedu dziovintu spanguoliu, smulkintu riesutu, sviesiu razinu ar smulkintu dziovintu slyvu. Ir kiekviena karta kitoks skonis .
Aciu, Beata, priminei, vel darysiu kada.
Gal kur nors internete galima pamatyti pacios laida? Mielu noru pasiziureciau 🙂
labai skanu.dariau jau pora kartu,tikrai siulau isbandyti.dariau su rududu kondensuotu pienu,nerealu.tik cia gal ne tinginys,o kaip ir Beata sako tinginio pusbrolis.aciu Beatai,dabar visada ziuriu jos laidas
taip galima tv3play.
Labai skaniai gawos ,ir labai saldus 🙂
Dieviško skonio tinginys gavosi 🙂 Pabandykite prie gaidelio ir avižinių sausainių dar įdėti digestive sausainių. Dar skaniau gaunasi 😉
O laidą galiu žiūrėti kelis kartus 🙂 labai geros emocijos užplūsta 🙂 Sėkmės 🙂
o kur galima rasti pirkti vilniuje tu digestive sausainiu, visur ieskojau, bet neradau.:(
Digestive sausainiu yra Rimi parduotuveje 🙂
Na ka ir as sestadieni isbandziau si tingini 🙂 SUPER! Ziauriai skanu su aviziniais sausainiais 🙂 Tik dejau as kakava, o ne sokolada, nes man jau but buve per saldu.Saunuole, Beata !!Sekmes tau 😉
Birute, va cia galima paziuret :
http://www.tv3play.lt/program/beatosvirtuve
O Anglijoj ar yra reikiamos karameles pirkti?
Yra, vadinasi Dulce de lache (rasyba???) panasi pakuote kaip evaporated milk ir tesco buna salia sudeti.
jeee aiste anglijioj as irgi jo yra tu karameliniu
Kada ykelsite trupininio pyrago recepta ?
Na, man patinka naujovės ir nors ilgus metus gaminau klasikinį Tinginį, tačiau tikrai nepatingėsiu ir šio išbandyti. Nujaučiu, kad bus neįprastai skanu ir naujoviška. 🙂
As darau dar paprastesni tingini,gaunasi super: 2 pakuciai paprastus sausainiu, 2 pakuciai sokoladiniu, 1 indelis kondensuoto pieno, 200 gr 75-80% riebumo sviesto. Sausainius sutrupinam, sviesta islydom i ji suberiam sausainius, supilam kondensuota piena ir vska maisydami pakaitinam kokia pora minuciu. Visai lengvas ir neblogas receptukas.Skanaus:)
dariau ka tik paprasta tingini,gavosi fantastiskai ir su paprastu kondensuotu pienu,puikiai sustingo.Tik as dar idejau stambiai smulkintu riesutu keliu rusiu bei razinu…niam niam 🙂
Darėm su paprtastu kondencuotu pienu ,bet tačiau rezultatas buvo toks ,kad per naktį palaikėm šaldytuve ,bet vis tiek nesustingo 🙁
Ar butinai juodo sokolado ?
super labai skanu 🙂
ar butinai reike to juodojao sokolado??
Dar pati niekad ne esu dariusi tinginio, bet man tikrai patinka daryti valgi.Nors man 11 metu, bet man labai patinka gaminti valgi…Mano mama sako, kad as tam dar per jauna, bet as vistiek gaminu…:)
As kiek viena Beatos laida ziuriu esu gal 2 laidas praleidus, bet daugiau ne.Turiu IKI receptu knyga.Ja gavau per Kaledas.
Labas Beata,
Galiu pasakyt, kad dariau tinginy, pagal Jūsų knygos receptą.
Pasaka, net mano vaikas, kuris nevalgo nieko, ko nepažista, valgė apsilaižydamas.
Kitą kartą darysiu šitą variantą
Ačiū Jums už Jūsų receptus ir gerą nuotaiką
O jūs dėjote Rududu ar kondensuotą pieną (neišvirtą) ? Knygoje nenurodoma ar jis turi būti išvirtas, rašoma vienas indelis sutirštinto pieno. Tik čia atradau kad reikia dėti rududu arba išsivirti kondensuotą.
Miela Beata, labai džiugu, kad ruošiatės leisti naują knygą, todėl patarimas ir prašymas būtų, kad įdėtume daugiau pačio gaminimo proceso nuotraukų, kaip pvz tiramisu, tada viskas aišku ir gerai gaunasi, nes aš įdėjau paprastą kondensuotą pieną ir nesustingo tinginys net ir laikomas šaldiklyje 🙁
Aš dėjau paprasta kondensuota piena, gavosi puikiai.
tai gal tuomet stipriai jį pakaitinote ?
Tinka kondensuotas pienas tas, kuris yra saldintas. Tuomet viskas gerai sustingsta. O pakaitinti, tik tam, kad būtų skystesnis ir lengviau su sviestu susimaišytų.
tai aisku kad skaniai negu koks kitas oyragas man 11 metu ir pati pagaminau naes labai megstu gaminti!!!!
Ar tiktų šis receptas mokyklos “Kaziuko mugei“????????? 🙂
nerealus tinginys toks skanus kai as pagaminau tai atrode rojus 😀 super,super ir dar karta super!!!!!
Pasakiskas skonis isejo! Ir sustingo labai gerai ir graziai. Nuo sio karto darysiu tik tai pagal si recepteli:) Aciu labai
Reiks butinai pamegint,kiek paskaiciau is komentaru,tai labai skanus gavosi 😛
O kaip išvirti tą kondensuotą pieną? Kiek laiko virti? Nes nusipirkau kondensuotą pieną, o ne Rududu ir tik dabar paskaičiau. Jei galite, kuo greičiau parašykite. Ačiū 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=eoVMTjoeI1Q
Štai čia galite pažiūrėti, kaip daromas, manau bus aiškiau 🙂 Nuo 16 minutės
Sveiki, o kokius sausainius patartumete naudoti jei esu UK ir ‘Gaidelio’ sausainiu cia ne taip lengva rasti?
Laba laba
Klauymelis butu toks: – Kazin,koks turetu buti tikslus karameliu kiekis jusu gundanciam „Tinginiui“? Nes as dejau karameles „Carambar“(tai tokie franciski karameliniai skanestai) siek tiek daugiau nei kondensuoto pieno indelis. Viska sumaisiau,bet sedevras nepavirto i vientysa mase,o i trupiniu kalna =°.°= Kazkur yra klaida..hmm A! As dejau 150g juodo sokolado..
laba diena, o tiktu tingini padaryti kaledoms?
Manau, kad tiek Rududu yra daugoka; toks karamelės kiekis „nugesina“ šokoladą ir jo kartumą. Siūlau mėgint žaist su proporcijom ir … ragauti, keisti skonį pagal save; galbūt šliūkštelint saują kakavos.
Taip pat galvoju, kad tiek sausainių yra per daug, bendra masė maišosi sunkiai ir rezultatas pakankamai sausokas. Žo, nesakau, kad šis receptas kažkoks ne toks, tiesiog – siūlau makaluot, žongliruot ir žaist prie puodų:-)
fainas net per kompa kvepe
Man labai patiko šis tinginys:)Super,10 balų!
As skaiciau,kad labai skanu vietoj sausainiu deti sakoti taip vadinama bankuchena,reiks pamegint:)
Kazkodel man neistirpo Rududu,liko gumuliuku.Ka ne taip dariau?
AS NORIU PASIDARYTI TYNGINY AR BUTINAI REIKIA DETI y tynginy pieninio sokolado
Darome Jusu tingini, ir mums riebalai atsiskyre nuo saldziosios mases, bet klausimas ka daryti kad tie riebalai susilygintu, nes maisome jau ganetinai ilgai? Ar juos taip pat pilti ant sausainiu??
Indelis karamelės – kaip tikslu…. čia tai receptas… tai kiekgramų?
Beata,siuo metu turiu lengvo margarino,ar tiks vietoj sviesto??
Superinis skonis, bet jau saldumas…
dariau panasiai, tik kad rududu vos kekleta saukstu dejau, ir indeli kondensuoto pieno bei sviesto, kakavos ir sokolado…viskas gerai gavos sustingo, gal gerai 😀 nes norejau klaust ka ne taip darau, kad jis labai limpa prie pirstu, vienoj kepyklelej buvau pirkus tai nelipo 🙂
Taip niekas ir nežino kodėl kartais gaunasi lipnus tinginys. Galima pjaustyti tik iš karto išėmus iš kameros. Šiek tiek pabuvęs kambaryje ar šaldytuve jis visas pradeda lipti, tįšti. Gal svieto per mažai?
si karta nedejau pieninio sokolado, viskas gavosi taip pat skaniai, tik jau saldumas buvo man priimtinas
Aciu Tau Beata.Esate auksas pelenu kruvoje!!! Rimtai 🙂
vietoj pieniško šokolado sudėjau „šokoladinius besmegenius“, kurių visuomet gauna vaikai šventėms, bet valgyt nemėgsta ir „aguona“ saldainius vietoj juodo šokolado – super, prisidėjo „traškučių“ efektas iš saldainių + sunaudojau nenaudojama 🙂
Ačiū už receptus.
labai skanus gaunasi sis receptas.bandziau gaminti pagal ivairius receptus bet tik sis gavosi.o kiek rusiu turi buti sausainiu?ir koki geriausiai tinka?
Sveika Beata kadandi as gyvenu meksikoi tai cia nera nieko panasaus I rududu labai noriu tinginio ar galima su kondensuotu pienu? Ir ka deti kad sustingtu? Aciu
O dulce de leche ne meksikietiskas produktas? Man atrodo jis turetu but kaip rududu?
puikus receptas 😉
pries tai niekada nedariau, o dabar visa seimyna laukia kada gi vel jis atkeliaus ant stalo :))
Beata, o kuris tinginio receptas, iš pateiktų tavo tinklapyje, yra tau pačiai skaniausias!?:-)
Super receptukas:) kaip dauguma Jūsų receptu, kuriuos išbandėme, niekada neteko nusivilti 🙂 Aš į tinginį dar pakepintų žemės riešutų idedu, labai skanu
Oliverio moksleives irgi gamina tingini. Tik ji vadina sokoladiniu saliami.
https://www.youtube.com/watch?v=QIoGruraqoY
labai skanu mm
ar galima nei kondensuoto pieno nedeti ar nei karameles?
Help!!!
An labai labao reikia tinginio recepto anglu kalba 🙂
Beata, skaičiau receptą. Turėtų gautis tikrai skaniai tik man klausimas kyla dėl tų sausainių. Tų įvairių, nesu tikra kokių reikėtų dėti. Ar tiks vien tik gaideliai? Kokius jus naudojat?
Kokio riebumo turi buti sviestas?
Sita tingini darau visalaik, kai reikia kazkur nusivezti lauktuviu, kai laukiu sveciu namuose ar kai uzsinori vaikai. Visi ji gyria BET as ji truputi pakeiciau 🙂 Galit pabandyti ir jus, gal patiks. I sita tingini as nusipirkus griliaziniu paprastu saldainiu juos sudauzau smulkiai iki miltu (kiek tai imanoma is griliaziniu miltus padaryti) ir data imaisau… kai valgai toks geras „treks“ ir skonis gaunasi… tik daug nepridekit nes tada ziauriai saldus gaunasi… 🙂 Nors sitas tinginys ir be griliazo man ziauriai skanus 🙂
Miela,Beata,Jus minejote kad riebalai ir karamele atsiskiria butent man taip ir gaunasi,ir niekaip man nepavyksta padaryt vienalytes mases,ka as ne taip darau?
Kiek gali išikti tinginys nesugedęs,jei laikysiu kameroje?
Kiek gali išikti tinginys nesugedęs,jei laikysiu kameroje?
Dabar bandysim daryt
Daug kartu bandem daryti tingini, bet tik pagal si recepta jis isejo pasakiskai skaunus! 🙂