Spausdinti

 

 

Tinginys

0
118
Porcijos
2 asm.

Reikės:

350-400 g įvairių sausainių
1 indelio karamelės
80 g sviesto
100 g juodo šokolado
50 g pieninio šokolado
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius susmulkinti, kai kuriuos iki  trupinių su didesniais gabaliukais.

2

 Puode ištirpinti sviestą, šokoladą ir karamelę, viską dėti į puodą vienu metu ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol keletą kartų pamaišius pasidarys vientisa masė. Ji kartais gali atsiskirti – riebalai sau, saldžioji masė sau, tai tiesiog aktyviau pamaišykite viską.

3

 Ištirpusią saldžią masę užpilkite ant trupinių, sumaišykite, dėkite į sviestiniu popieriumi arba maistine plėvele ištiestą indą ir suberkite visus trupinius, dėkite į šaldytuvą kol sustings.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Dar nesu gaminus tinginio su sokoladu,visada naudoju kakava.Taip pat dedu tik vienos rusies sausainiu.Butinai reiks isbandyti si nauja receptuka. 🙂

  2. Sveiki, sakykit o ta karamelė tinginiui, kur jos gauti? Ar tai gali buti pvz Rududu ?

  3. Nuo vaikystes megstamas skanestas- ir mano, ir sunaus bei jo draugu. Kadangi vaikai labai issitepliodavo, as nuo vaiku vaikystes tingini suspaudziu tarp dvieju plonu nesaldziu vafliu lakstu (JAV yra lenku paduotuvese ir dabar) ir tada pjaustau rombais. Smagu paimti i ranka, neteplu. Dar dedu dziovintu spanguoliu, smulkintu riesutu, sviesiu razinu ar smulkintu dziovintu slyvu. Ir kiekviena karta kitoks skonis .
    Aciu, Beata, priminei, vel darysiu kada.
    Gal kur nors internete galima pamatyti pacios laida? Mielu noru pasiziureciau 🙂

  4. Nuo vaikystes megstamas skanestas- ir mano, ir sunaus bei jo draugu. Kadangi vaikai labai issitepliodavo, as nuo vaiku vaikystes tingini suspaudziu tarp dvieju plonu nesaldziu vafliu lakstu (JAV yra lenku paduotuvese ir dabar) ir tada pjaustau rombais. Smagu paimti i ranka, neteplu. Dar dedu dziovintu spanguoliu, smulkintu riesutu, sviesiu razinu ar smulkintu dziovintu slyvu. Ir kiekviena karta kitoks skonis .
    Aciu, Beata, priminei, vel darysiu kada.
    Gal kur nors internete galima pamatyti pacios laida? Mielu noru pasiziureciau 🙂

  5. Dieviško skonio tinginys gavosi 🙂 Pabandykite prie gaidelio ir avižinių sausainių dar įdėti digestive sausainių. Dar skaniau gaunasi 😉
    O laidą galiu žiūrėti kelis kartus 🙂 labai geros emocijos užplūsta 🙂 Sėkmės 🙂

  6. Na, man patinka naujovės ir nors ilgus metus gaminau klasikinį Tinginį, tačiau tikrai nepatingėsiu ir šio išbandyti. Nujaučiu, kad bus neįprastai skanu ir naujoviška. 🙂

  7. As darau dar paprastesni tingini,gaunasi super: 2 pakuciai paprastus sausainiu, 2 pakuciai sokoladiniu, 1 indelis kondensuoto pieno, 200 gr 75-80% riebumo sviesto. Sausainius sutrupinam, sviesta islydom i ji suberiam sausainius, supilam kondensuota piena ir vska maisydami pakaitinam kokia pora minuciu. Visai lengvas ir neblogas receptukas.Skanaus:)

  8. Darėm su paprtastu kondencuotu pienu ,bet tačiau rezultatas buvo toks ,kad per naktį palaikėm šaldytuve ,bet vis tiek nesustingo 🙁

  9. Dar pati niekad ne esu dariusi tinginio, bet man tikrai patinka daryti valgi.Nors man 11 metu, bet man labai patinka gaminti valgi…Mano mama sako, kad as tam dar per jauna, bet as vistiek gaminu…:)

  10. Dar pati niekad ne esu dariusi tinginio, bet man tikrai patinka daryti valgi.Nors man 11 metu, bet man labai patinka gaminti valgi…Mano mama sako, kad as tam dar per jauna, bet as vistiek gaminu…:)

  11. As kiek viena Beatos laida ziuriu esu gal 2 laidas praleidus, bet daugiau ne.Turiu IKI receptu knyga.Ja gavau per Kaledas.

  12. Labas Beata,

    Galiu pasakyt, kad dariau tinginy, pagal Jūsų knygos receptą.
    Pasaka, net mano vaikas, kuris nevalgo nieko, ko nepažista, valgė apsilaižydamas.
    Kitą kartą darysiu šitą variantą

    Ačiū Jums už Jūsų receptus ir gerą nuotaiką

  13. Pasakiskas skonis isejo! Ir sustingo labai gerai ir graziai. Nuo sio karto darysiu tik tai pagal si recepteli:) Aciu labai

  14. O kaip išvirti tą kondensuotą pieną? Kiek laiko virti? Nes nusipirkau kondensuotą pieną, o ne Rududu ir tik dabar paskaičiau. Jei galite, kuo greičiau parašykite. Ačiū 🙂

  15. Sveiki, o kokius sausainius patartumete naudoti jei esu UK ir ‘Gaidelio’ sausainiu cia ne taip lengva rasti?

  16. Laba laba

    Klauymelis butu toks: – Kazin,koks turetu buti tikslus karameliu kiekis jusu gundanciam „Tinginiui”? Nes as dejau karameles „Carambar”(tai tokie franciski karameliniai skanestai) siek tiek daugiau nei kondensuoto pieno indelis. Viska sumaisiau,bet sedevras nepavirto i vientysa mase,o i trupiniu kalna =°.°= Kazkur yra klaida..hmm A! As dejau 150g juodo sokolado..

  17. Manau, kad tiek Rududu yra daugoka; toks karamelės kiekis „nugesina” šokoladą ir jo kartumą. Siūlau mėgint žaist su proporcijom ir … ragauti, keisti skonį pagal save; galbūt šliūkštelint saują kakavos.
    Taip pat galvoju, kad tiek sausainių yra per daug, bendra masė maišosi sunkiai ir rezultatas pakankamai sausokas. Žo, nesakau, kad šis receptas kažkoks ne toks, tiesiog – siūlau makaluot, žongliruot ir žaist prie puodų:-)

  18. Darome Jusu tingini, ir mums riebalai atsiskyre nuo saldziosios mases, bet klausimas ka daryti kad tie riebalai susilygintu, nes maisome jau ganetinai ilgai? Ar juos taip pat pilti ant sausainiu??

  19. Darome Jusu tingini, ir mums riebalai atsiskyre nuo saldziosios mases, bet klausimas ka daryti kad tie riebalai susilygintu, nes maisome jau ganetinai ilgai? Ar juos taip pat pilti ant sausainiu??

  20. dariau panasiai, tik kad rududu vos kekleta saukstu dejau, ir indeli kondensuoto pieno bei sviesto, kakavos ir sokolado…viskas gerai gavos sustingo, gal gerai 😀 nes norejau klaust ka ne taip darau, kad jis labai limpa prie pirstu, vienoj kepyklelej buvau pirkus tai nelipo 🙂

  21. dariau panasiai, tik kad rududu vos kekleta saukstu dejau, ir indeli kondensuoto pieno bei sviesto, kakavos ir sokolado…viskas gerai gavos sustingo, gal gerai 😀 nes norejau klaust ka ne taip darau, kad jis labai limpa prie pirstu, vienoj kepyklelej buvau pirkus tai nelipo 🙂

  22. vietoj pieniško šokolado sudėjau „šokoladinius besmegenius”, kurių visuomet gauna vaikai šventėms, bet valgyt nemėgsta ir „aguona” saldainius vietoj juodo šokolado – super, prisidėjo „traškučių” efektas iš saldainių + sunaudojau nenaudojama 🙂
    Ačiū už receptus.

  23. labai skanus gaunasi sis receptas.bandziau gaminti pagal ivairius receptus bet tik sis gavosi.o kiek rusiu turi buti sausainiu?ir koki geriausiai tinka?

  24. Sveika Beata kadandi as gyvenu meksikoi tai cia nera nieko panasaus I rududu labai noriu tinginio ar galima su kondensuotu pienu? Ir ka deti kad sustingtu? Aciu

  25. puikus receptas 😉
    pries tai niekada nedariau, o dabar visa seimyna laukia kada gi vel jis atkeliaus ant stalo :))

  26. puikus receptas 😉
    pries tai niekada nedariau, o dabar visa seimyna laukia kada gi vel jis atkeliaus ant stalo :))

  27. Super receptukas:) kaip dauguma Jūsų receptu, kuriuos išbandėme, niekada neteko nusivilti 🙂 Aš į tinginį dar pakepintų žemės riešutų idedu, labai skanu

  28. Beata, skaičiau receptą. Turėtų gautis tikrai skaniai tik man klausimas kyla dėl tų sausainių. Tų įvairių, nesu tikra kokių reikėtų dėti. Ar tiks vien tik gaideliai? Kokius jus naudojat?

  29. Sita tingini darau visalaik, kai reikia kazkur nusivezti lauktuviu, kai laukiu sveciu namuose ar kai uzsinori vaikai. Visi ji gyria BET as ji truputi pakeiciau 🙂 Galit pabandyti ir jus, gal patiks. I sita tingini as nusipirkus griliaziniu paprastu saldainiu juos sudauzau smulkiai iki miltu (kiek tai imanoma is griliaziniu miltus padaryti) ir data imaisau… kai valgai toks geras „treks” ir skonis gaunasi… tik daug nepridekit nes tada ziauriai saldus gaunasi… 🙂 Nors sitas tinginys ir be griliazo man ziauriai skanus 🙂

  30. Miela,Beata,Jus minejote kad riebalai ir karamele atsiskiria butent man taip ir gaunasi,ir niekaip man nepavyksta padaryt vienalytes mases,ka as ne taip darau?

Rašyti komentarą