8241
Beatos virtuvė

Dvaro tinginys

(26)

Štai pas jus ir atkeliauja „Pieno žvaigždžių” technologės Vilmos pasiūlytas ir mano išbandytas tikrai puikus tinginys su burnoje tirpstančiu karamelės prieskoniu. Neveltui visi mažeikiškiai jį taip mėgsta...

Reikės:
  • 300 g „Dvaro“ sviesto
  • 400 g „Dvaro“ grietinėlės (35 proc.)
  • 250 g cukraus
  • 4 šaukštų kakavos
  • 3 pakelių forminių tradicinių sausainių

Štai pas jus ir atkeliauja „Pieno žvaigždžių” technologės Vilmos pasiūlytas ir mano  išbandytas tikrai puikus tinginys su burnoje tirpstančiu karamelės prieskoniu. Neveltui visi mažeikiškiai jį taip mėgsta…

Turiu pasakyti, kad iš tiek ingredientų išeina nemažas kiekis, tad, jei norite, galite laisvai sumažinti porciją per pusę. O esmė čia paprasta – iš sviesto, grietinėlės, cukraus ir kakavos išverdama karamelinė masė, kuri vėliau dar pagardinama ir nudažoma kakava. Tik kakava būtinai turi būti tamsi ir be jokių cukraus priemaišų (jei turite, galite drąsiai naudoti ir becukres juodojo šokolado drožles).

Gaminame tinginį:

1. Grietinėlę ir gabaliukais supjaustytą sviestą sudedame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies, kol viskas šiek tiek pašviesės ir suskystės.

2. Kai turinys užverda, lėtai supilame kakavą, sumaišytą su cukrumi, ir nuolat maišydami verdama apie 15–20  min. Masė turi būti kondensuoto pieno tirštumo. Kuo ilgiau virsite, tuo kietesnis bus tinginys, gali net pradėti ruduoti ir svilti prie dugno. Nelaukite, kol taip atsitiks – maišykite.

3. Sausainius smulkiai sutrupiname ir ant jų supilame visą masę (jei norite, į sausainius galite įmaišyti paskrudintų arba ne riešutų, džiovintų vaisių).

4. Viską išmaišome ir formuojame taip, kaip kam labiau patinka. Gausis tokia tiršta masė, tai ją galima suformuoti į cilindrą arba dėti į kepimo ar kokią kitokią formą – tik nepamirškite prieš tai ją ištiesti maistine plėvele.

5. Leiskit lėtai sustingti, kaip ir dera visiems tinginiams…

Beatos tinginys

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (26)
Komentarai
  1. Katre parašė:

    Dvaro sviestas mano pats mėgiamiausias, tik gaila, kad nuo pakelių dingo toks patogus dalykas – suskirstymas gramais ar kaip jį pavadinti

  2. Gile parašė:

    Sausainiai jau sulauzyti, tuoj sviestuka tirpinsiu. Oi nesulaukiu rezultato! 🙂

  3. daumante parašė:

    O, reiks išmėginti. Mano saldziaruriams vyrams tikrai tiks ir patiks. :))

  4. Mante parašė:

    Bet jau riebumas to tinginio….

  5. Rasa parašė:

    Juk vyrai kalorijų neskaičiuoja 😀
    o aš dar žinau ale balto tinginio receptuką:
    3pak. krekerių, 1 stiklinė cukraus, 1stiklinė grietinės ir 200g. sviesto.
    Gaunasi kitoks, baltas ale tinginukas 🙂 Skanaus 🙂

  6. Di parašė:

    Mama visa vaikyste mano toki darydavo.

  7. dana parašė:

    Beata,patark,prasau,kokiu sviestu ir grietinele pakeisti Dvara gyvenant UK?

  8. Lina parašė:

    Man asmeniskai skaniausias tinginys iseina su kondensuotu pienu, bet sitas irgi visai patiko. Pasidalinsiu ir savo tinginio receptu, kuris siek tiek biudzetinis variantas.
    Mano receptukas butu toks:
    200 g sviesto
    1 indelis kondensuoto pieno
    3 pakeliai sausainiu
    3-4 saukstai kakavos
    Islydomas sviestas, tada supilamas kondensuotas pienas siek tiek pakaitinama iki vientisos mases. Galiausiai idedama kakava. Visa sia mase supilame i pries tai sutrupintus sausainius. Ismaisome. Gauta mase galima sudeti i maistine plevele, sviestini popieriu, ar forma.

  9. Inga parašė:

    Puikus receptas, labai gerai pavyko

  10. Renata parašė:

    man ir visiem kitiem smaližiavusiems laaaaaaaaaaaabai patiko tas tinginys, tirpo burnoje, butinai pakartosiu, dejau dziovintu spanguoliu, tai rūgštele cia buvo visai i tema. Dekui.

  11. Vaida parašė:

    Išbandyta. Dešimt balų 😉

  12. skaitytoja parašė:

    o sausainiai labiau tinka saldesni, pvz. selga, ar paprasti kvadratiniai ‘gaidelis’?

    • Beata Nicholson parašė:

      Tie saldesni greičiau sutrupa, sutirpsta, o kietesni (kaip gaidelis), labiau išlaiko savo formą ir lieka daugiau sausainio viduje, bet iš tiesų, tai galima ir tuos, ir tuos naudoti, kaip labiau patinka.

  13. Alma parašė:

    Labai tinka įspausti 1 citrinos sulčių

  14. Neringa parašė:

    Išbandžiau. Nors ne visiškai pavyko, tačiau vyrui labai patiko. Deja, bet kažkodėl masė netirštėo nors ir kaitinau ilgiau, dėlto ir tinginys pilnai nesustingo. Pagardinau razinomis 🙂 Nors ir skanus, tačiau man per saldus 🙂

  15. Birute parašė:

    Kaip tik gaminu tinginį Prancūzijoje, taigi Dvaro produktus pakeičiau. Per 20 min man masė nestingsta. Ar žinote kodėl? Ką daryti?

  16. Diana parašė:

    Sveiki. As tai tingini gaminu su namuose ruosta karamele. Kaip ir Birute gyvenu ne Lietuvoje tad cia isvardintu ,,Dvaro“ produktu negausiu.
    Dalinuosi receptuku :
    Su sausainiais viskas aisku ir nekintsma (gal tim kiekis)
    4 pakeliai sausainiu.
    Toliau karamele:
    Naudoju metalini puoda be jokiu priedu. Tiesiog metalinis blizgantis puodas.
    I ji suberiu 200gr. cukraus ir kaitinu kol pradeda ruduoti (pasidaro kaip ciulpiamu naminiu saldainiu is cukraus mase. Jei kas supranta apie ka as cia 😉 ). Tuomet nukeli nuo ugnies ( bet ugnies neisjungiu) ir sluotele maisydama po nedideli gabaleli dedu sviesto . Jo reiks 100-150gr. Kai tai darau kartas nuo karto reikia mase uzdeti ant ugnies mat sviestas ausina. Pabaigus su sviestu ,neperstojamai maisant, po truputeli pilu grietinele. Jos reikes 200ml. Su ugnimi velgi taip pat tai nukeliu tai uzdedu. Jei manot kad karamele per tirsta ipilkit dar slakeli grietineles. Va ir baigta. Visa gauta mase i smulkintus sausainius ismaisai ir formuoji. Tikiuosi kad suprantamai isdesciau. Skanaus.

  17. Mantas parašė:

    Sveiki,

    verdamos masės iškart nepyliau. Kai masė prašalo įmaišiau 70% juodo šokolado. Masei esant dar karštai sviestas netikėtai atsiskyrė masė tapo nevienalytė. Supylus ant sausainių sviestas išplaukė i paviršių. Kur buvo klaida? Masę viriau 40min iki kondensuoto pieno tirštumo.

    Ačiū už jūsų nuomonę iš anksto!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.