8241
Beatos virtuvė

Tautinių spalvų želė desertas

(10)

Šis tautinių spalvų želė desertas atrodo retro stiliaus, bet labai traukia akį, o jo skonis patiko ir mums, ir mūsų vaikams.

Reikės:
  • 3 pakelių skirtingų spalvų ir skonių „Dr. Oetker“ želės (mes gaminome iš vyšnių, kivių ir persikų)
  • 200 ml saldinto sutirštinto pieno
  • 300 ml grietinėlės
  • 10 g želatinos „Dr. Oetker“

Rinkitės mėgstamus „Dr. Oetker“ želės skonius: raudonai spalvai tiks braškių, žemuogių arba vyšnių, žaliai – kivių arba agrastų, geltonai – persikų, bananų arba citrinų želė.

Gaminame:

  1. Pirmiausia pasiruošiame baltą sluoksnį. Beveik iki virimo užkaitiname grietinėlę, nukeliame, suberiame „Dr. Oetker“ želatiną ir maišome, kol ši ištirps. Įmaišome saldintą sutirštintą pieną. Baltas sluoksnis jūsų stiklinėse gali būti pirmas. Šį želės mišinį laikome kambario temperatūroje arba supilame į ąsotį ar puodelį ir laikome šilto vandens puode, kad nestingtų – jį vis sluoksniuosime tarp spalvų. Jei pradės stingti, įstatome į karšto vandens puodą ir išmaišome – turėtų atsileisti.
  2. Pasiruošiame raudonos spalvos želę. „Dr. Oetker“ vyšnių skonio želės miltelius išmaišome 500 ml karšto vandens. Paliekame skystį pravėsti. Jau pravėsusį atsargiai samteliu pilame ant gerai sustingusio balto sluoksnio. Vėl dedame šaldyti.
  3. Ant žalio sluoksnio vėl pilame ruoželį grietinėlės želės ir taip sluoksniuojame, kol desertas pasipuoš vėliavos spalvomis su baltais ruoželiais tarpuose.

želė desertas

  • Gaminant šį desertą svarbiausia neskubėti, nes jei nekantrausite ir užpilsite kitą sluoksnį ant dar nesustingusio, jie susimaišys ir spalva taps ne tokia ryški.
  • Jei norite procesą paspartinti, galite užpylę sluoksnį statyti stiklinaites į šaldiklį. Tik nepamirškite, nes užšaldysite. Beje, baltas sluoksnis stings sparčiau nei spalvoti.
  • Jei norite pasidaryti želės dekoracijas – žibančius kubelius, – ištirpinkite želę mažesniame kiekyje vandens. Mes naudojome pakuotę „Dr. Oetker“ želės ir tirpinome ją 200–250 ml karšto vandens.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Atrodo nuostabiai, būtinai norisi išbandyti. Mano dukra vegetarė ir ji vargšė negali tokiu dalyku džiaugtis.
    Gal galėtum kada padaryti želę vegetariškai? Ačiū

  2. Daiva parašė:

    Sveiki, kokio riebumo grietinėlę naudojote?

  3. Gabi parašė:

    Tai gal tiesiog pasirinkite veganiska zele? Skanove turi tokiu.

  4. Kristina parašė:

    Pasidarykit su vaistiniu drebuliuociu ir skanu ir zymiai sveikiau.

  5. laura parašė:

    Ta problema pas mane visad būna grietinele. Niekaip man neišeina su aga aga milteliais ja taip pasidaryti kaip su želatina, arba sušoka, nestinga arba per daug sustingsta.

  6. Virginija parašė:

    Kiek stiklinaičių pasiruošti tokiam kiekiui?

  7. Gi parašė:

    Sveiki.
    Kiek laiko tokia žele galima laikyti šaldytuve nuo pagaminimo?
    Ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Uždenkite tvirtai masitine plėvele, kad nepritrauktų šaldytuvo kvapų ir tikrai galėsite išlaikyti ir 5 dienas.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.