Spausdinti

Slunkius ar tinginys, ar pažįstate daug jam abejingų?? Kas? Ir negalvokite, kad tik lietuviai tokį valgo, va, italai taip pat turi ir mėgsta, tik šokoladine dešra vadina… Sausainių ir kakavos ryškus duetas, sviestas, – beveik geriausi dalykai. Garantuotai skanu, saldu, tąsu, kakaviška. Išbandžiau su rimta, riebia ir puikiai šokoladą pavaduojančia mano Kepinių ir desertų kakava – pasisekimas!

Taigi, viskas labai paprasta, tikrai pavyks. Sviestą, grietinėlę, kakavą ir cukrų supilkite į nedidelį puodelį, užvirkite  ir tegul viskas paverda apie penkias minutes, kol visi ingredientai ištirps. Šiam tinginiui labai tiks naujoji kakava Kepiniams ir desertams „Beatos virtuvė”, ji suteikia tinginiui maksimalų šokoladiškumą.

Beatos virtuve_kepiniu kakava

 

Tamsus tinginys su kakava

0
komentarai
13
Porcijos
6 asm.

Reikės:

200 g sviesto
200 g plakamosios grietinėlės
150-200 g cukraus (jei mėgstate saldžiau)
žiupsnelio druskos
85g kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė
250 g sausainių
50 g riešutų, džiovintų vaisių, vaflių...
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius sutrupinkite, sudėkite riešutus ar kitus priedus, užpilkite paruoštą skystąją masę ant sausainių. Išmaišykite. Suspauskite masę į plėvele ištiestą formą ir leiskite atvėsti. Arba formuokite vyniotinį ir jį gerai suspauskite. Atvėsinkite šaldytuve bent kelias valandas ar pernakt.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanus tinginiukas,tik aš dėjau daugiau sausainių. Dabar jau nebežinau kuris skanesnis iš pirmosios knygos ar šis… Man tai vienas skaniausių desertų, ačiū ir lauksim kitų receptų 🙂

  2. Šiandien ir aš nusprendžiau palepinti savo šeimyną šiuo gėriu 🙂 Ir tik šeimyną !!! Mamoms juk negalima dėl visokių baisių ir nesuvokiamų priežasčių, kurių pačios prisigalvojame ( pavasaris, dieta, artėjančios atostogos, anų laikų suknelė, į kurią nebetelpu ir t.t.) 😀 Bet tas nerealus, saldus kvapas virtuvėje taip apsuko galvą, kad visas kalorijas ir baisias mintis greitai, greitai išvijau iš virtuvės. Ir be sąžinės graužaties, net užsimerkus iš malonumo (o gal dėl to,kad nematyčiau, kokio dydžio gabalą pačiupau) mėgavausi šiuo vaikystės skanėstu 🙂

  3. Kokiu santykiu recepte nurodytą kakavą, reiktų pakeisti į paprastą parduotuvėje pirkta kakava?
    Ačiū

  4. Sveika beata man labai patinka tavo receptai dabar kepiu tingyni man tik
    9 metai,bet tik dabar suprataukad noriu tapt konditere
    Aciu tau!!!

  5. Laba diena, ar grietinėlę būtų galima pakeisti pienu ir jeigu taip, tai kokiu santykiu? Ačiū už atsakymą 😉

  6. Beata, as perziurejau daug lietuvisku ir anglisku receptu sio saldumyno, bet niekur neradau kad reikia pavirinti, visur sako tik kad pakaitinti ant lengvos ugnies kol istirps, maisant. Jus siame recepte sakot uzvirinti ir pavirinti kokias 5 minutes. As kazkur net esu girdejusi, kad gink dieve nevirink nes sviestas nesustings. Pasakykit kaip ten yra su tuo sviestu? Kodel Jus siulote pavirinti? Idomu, bet pati bijau experimentuoti.. 🙂 Aciu.

  7. Beata, jei naudoju Jūsų 99 proc. kakavos miltelius, ar šios kakavos galima dėti mažiau nei kepinių kakavos?(klausimas skirtas visiems kepiniams su kakava)

Rašyti komentarą