8241
Beatos virtuvė

Tamsus tinginys su kakava

(14)
Reikės:
  • 200 g sviesto
  • 200 g plakamosios grietinėlės
  • 150-200 g cukraus (jei mėgstate saldžiau)
  • žiupsnelio druskos
  • 85g Kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė
  • 250 g sausainių
  • 50 g riešutų, džiovintų vaisių, vaflių...

Slunkius ar tinginys, ar pažįstate daug jam abejingų?? Kas? Ir negalvokite, kad tik lietuviai tokį valgo, va, italai taip pat turi ir mėgsta, tik šokoladine dešra vadina… Sausainių ir kakavos ryškus duetas, sviestas, – beveik geriausi dalykai. Garantuotai skanu, saldu, tąsu, kakaviška. Išbandžiau su rimta, riebia ir puikiai šokoladą pavaduojančia mano Kepinių ir desertų kakava – pasisekimas!

Taigi, viskas labai paprasta, tikrai pavyks. Sviestą, grietinėlę, kakavą ir cukrų supilkite į nedidelį puodelį, užvirkite  ir tegul viskas paverda apie penkias minutes, kol visi ingredientai ištirps. Šiam tinginiui labai tiks naujoji kakava Kepiniams ir desertams „Beatos virtuvė”, ji suteikia tinginiui maksimalų šokoladiškumą.

Beatos virtuve_kepiniu kakava

Sausainius sutrupinkite, sudėkite riešutus ar kitus priedus, užpilkite paruoštą skystąją masę ant sausainių. Išmaišykite. Suspauskite masę į plėvele ištiestą formą ir leiskite atvėsti. Arba formuokite vyniotinį ir jį gerai suspauskite. Atvėsinkite šaldytuve bent kelias valandas ar pernakt.

Skanaus!

IMG_3603

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,58 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (14)
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    Labai skanus tinginiukas,tik aš dėjau daugiau sausainių. Dabar jau nebežinau kuris skanesnis iš pirmosios knygos ar šis… Man tai vienas skaniausių desertų, ačiū ir lauksim kitų receptų 🙂

  2. kristina parašė:

    Šiandien ir aš nusprendžiau palepinti savo šeimyną šiuo gėriu 🙂 Ir tik šeimyną !!! Mamoms juk negalima dėl visokių baisių ir nesuvokiamų priežasčių, kurių pačios prisigalvojame ( pavasaris, dieta, artėjančios atostogos, anų laikų suknelė, į kurią nebetelpu ir t.t.) 😀 Bet tas nerealus, saldus kvapas virtuvėje taip apsuko galvą, kad visas kalorijas ir baisias mintis greitai, greitai išvijau iš virtuvės. Ir be sąžinės graužaties, net užsimerkus iš malonumo (o gal dėl to,kad nematyčiau, kokio dydžio gabalą pačiupau) mėgavausi šiuo vaikystės skanėstu 🙂

  3. Irena parašė:

    Kokiu santykiu recepte nurodytą kakavą, reiktų pakeisti į paprastą parduotuvėje pirkta kakava?
    Ačiū

  4. Augusta parašė:

    Sveika beata man labai patinka tavo receptai dabar kepiu tingyni man tik
    9 metai,bet tik dabar suprataukad noriu tapt konditere
    Aciu tau!!!

  5. Ona parašė:

    Beata,
    o kiek iseitu porcijų iš šio receptuko ?

  6. Ilona parašė:

    Laba diena, ar grietinėlę būtų galima pakeisti pienu ir jeigu taip, tai kokiu santykiu? Ačiū už atsakymą 😉

  7. Lina parašė:

    Beata, as perziurejau daug lietuvisku ir anglisku receptu sio saldumyno, bet niekur neradau kad reikia pavirinti, visur sako tik kad pakaitinti ant lengvos ugnies kol istirps, maisant. Jus siame recepte sakot uzvirinti ir pavirinti kokias 5 minutes. As kazkur net esu girdejusi, kad gink dieve nevirink nes sviestas nesustings. Pasakykit kaip ten yra su tuo sviestu? Kodel Jus siulote pavirinti? Idomu, bet pati bijau experimentuoti.. 🙂 Aciu.

  8. Saulė parašė:

    Beata, jei naudoju Jūsų 99 proc. kakavos miltelius, ar šios kakavos galima dėti mažiau nei kepinių kakavos?(klausimas skirtas visiems kepiniams su kakava)

  9. Vaida parašė:

    Šis tinginys yra nuistabiai beprotiškai skanus!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.