8241
Beatos virtuvė

Takai su žuvies kukuliukais

(0)
Reikės:
  • 500 g žuvies filė
  • Druskos
  • 1 šaukštas malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • Žiupsnis česnakinės druskos
  • Sauja čiobrelių
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių ir dar truputis apvolioti
  • Druskos
  • Aliejaus
  • Tortilijų
  • Kopūstų salotos:
  • Pusė nedidelio baltojo kopūsto
  • Pusė nedidelio raudonojo kopūsto
  • Pusės citrinos sultys
  • 1 šaukštelis česnakinės druskos
  • Sauja skrudintų saulėgrąžų branduolių ir moliūgų sėklų
  • Aštrus avokadų padažas:
  • 2 šaukšteliai marinuotų Chalapos paprikų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 avokadas
  • Sauja petražolių arba kalendrų
  • Pusės citrinos sultys
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Truputis vandens

Aš vis nepavargstu kartoti, kad mums reikėtų valgyti daugiau žuvies. Ir dar man labai svarbu, kad laidoje gamintume tokius receptus, kurių ingredientai būtų visiem lengvai randami ir prieinami. Tai štai, prieš jūsų akis labai paprastas, bet nerealus, kupinas skonio, patiekalas – žuvies takai. Šaldytos žuvies tikrai rasti galima visur arba naudoti nuostabią Lietuvoje užaugintą žuvį! Viskas paprasta, nebrangu, bet nauji skoniai ir atradimai garantuoti!

1. Jei naudojame šaldytą žuvį, ją prieš gamindami pilnai atlaidiname ir truputį nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Filė gabalėlius susmulkiname maisto smulkintuvu arba mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, prieskoniais ir dviem šaukštais džiūvėsėlių.
2. Keptuvėje įkaitiname dosnų šlakelį aliejaus. Dviem šaukštais formuojame nedidelius kukulaičius iš žuvies masės, juos lengvai apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti. Kepame po 1-2 minutes ant visų pusių, kol taps dailiai auksiniai, traškūs ir pilnai iškepę.
3. Gaminame salotas. Plonai supjasutome kopūstus, ant jų užspaudžiame citirnos sulčių, beriame česnakinės druskos ir rankomis trumpai pamasažuojame kopūstus, kad šiek tiek suminkštėtų. Galiausiai ant salotų beriame skrudintų sėklų.
4. Visus padažo ingredientus sutriname elektriniu trintuvu iki tolygios konsistencijos. Padažui paskystinti naudojame alyvuogių aliejų su trupučiu vandens.
5. Pagaliau konstruojame takus! Paskutinis darbas – gerai įkaitintoje keptuvėje, orkaitėje ar virš atviros ugnies pakaitiname-paskrudiname tortilijas, kad sušiltų ir taptų lanksčios. Jas patepame aitriu avokadų padažu, tada dedame žuvies kukulius, ant viršaus salotų ir dar šaukštelį padažo. Viskas, mėgaujamės!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 1,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.