Spausdinti

Aš vis nepavargstu kartoti, kad mums reikėtų valgyti daugiau žuvies. Ir dar man labai svarbu, kad laidoje gamintume tokius receptus, kurių ingredientai būtų visiem lengvai randami ir prieinami. Tai štai, prieš jūsų akis labai paprastas, bet nerealus, kupinas skonio, patiekalas – žuvies takai. Šaldytos žuvies tikrai rasti galima visur arba naudoti nuostabią Lietuvoje užaugintą žuvį! Viskas paprasta, nebrangu, bet nauji skoniai ir atradimai garantuoti!

Takai su žuvies kukuliukais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Žuvies kukuliams:

500 g žuvies filė
Druskos
1 šaukštas malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
Žiupsnis česnakinės druskos
Sauja čiobrelių
1 kiaušinis
2 šaukštai džiūvėsėlių ir dar truputis apvolioti
Druskos
Aliejaus
Tortilijų

Kopūstų salotoms:

Pusė nedidelio baltojo kopūsto
Pusė nedidelio raudonojo kopūsto
Pusės citrinos sultys
1 šaukštelis česnakinės druskos
Sauja skrudintų saulėgrąžų branduolių ir moliūgų sėklų

Aštriam avokadų padažui:

2 šaukšteliai marinuotų Chalapos paprikų
1 česnako skiltelė
1 avokadas
Sauja petražolių arba kalendrų
Pusės citrinos sultys
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Truputis vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Jei naudojame šaldytą žuvį, ją prieš gamindami pilnai atlaidiname ir truputį nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Filė gabalėlius susmulkiname maisto smulkintuvu arba mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, prieskoniais ir dviem šaukštais džiūvėsėlių.

2

Keptuvėje įkaitiname dosnų šlakelį aliejaus. Dviem šaukštais formuojame nedidelius kukulaičius iš žuvies masės, juos lengvai apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti. Kepame po 1-2 minutes ant visų pusių, kol taps dailiai auksiniai, traškūs ir pilnai iškepę.

3

Gaminame salotas. Plonai supjasutome kopūstus, ant jų užspaudžiame citirnos sulčių, beriame česnakinės druskos ir rankomis trumpai pamasažuojame kopūstus, kad šiek tiek suminkštėtų. Galiausiai ant salotų beriame skrudintų sėklų.

4

Visus padažo ingredientus sutriname elektriniu trintuvu iki tolygios konsistencijos. Padažui paskystinti naudojame alyvuogių aliejų su trupučiu vandens.

5

Pagaliau konstruojame takus! Paskutinis darbas – gerai įkaitintoje keptuvėje, orkaitėje ar virš atviros ugnies pakaitiname-paskrudiname tortilijas, kad sušiltų ir taptų lanksčios. Jas patepame aitriu avokadų padažu, tada dedame žuvies kukulius, ant viršaus salotų ir dar šaukštelį padažo. Viskas, mėgaujamės!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą