Spausdinti

Tai ne kas kitas, kaip lėtai ištroškinti ir vėliau pasaldinti bei parūgštinti  svogūnai. Jie puikiausiai tinka prie sūrio ar šaltos mėsos. Svogūnai – pigus ingredientas, brangiausias dalykas čia yra jūsų laikas, kurį turėsite skirti ir, žinoma, ašaros, kurias liesite pjaustydami svogūnus. Tiesa, jie susitroškina taip, kad sumažėja tūris keletą kartų. Taigi, jei norite paruošti daugiau, ieškokite didelio katilo ir padauginkite ingredientus keletą kartų. Iš šito kiekio išeis tik nedideli du indeliai (maždaug 350 ml). Taip pat aš renkuosi „Dansukker” drėgną rudą Farino cukrų, kuris suteikia tamsios spalvos ir karamelės skonį. Pavyks ir su baltu cukrumi, tik tamsus cukrus daug turtingesnis ir įdomesnis savo skoniu, todėl galbūt verta investuoti į tamsų rudą cukrų.

 

Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 baltų svogūnų
2 raudonų svogūnų
alyvuogių aliejaus
1 kupino šaukšto tamsaus muskovado cukraus
1 šaukšto balto cukraus
2 šaukštų balzamiko acto
2 šaukštų raudono vyno acto
šakelės čiobrelio
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūnus supjaustom plonais griežinėliais.

2

Į puodą pilam aliejaus šaukštą ir dedam svogūnus, lėtai, ant nedidelės ugnelės troškinam apie valandą. (Įmetam čiobrelio šakelę ar žiupsnelį džiovintų čiobrelių.) Svarbu, kad neprisviltų. Puodą geriau laikyti uždengtą, kad jie troškintųsi savo sultyse.

3

Kai svogūnai jau minkšti, visai sukepę ir net parudavę švelniai, dedam cukrų abiejų rūšių, actą ir tuomet jau leidžiam viskam virti atidengtu dangčiu, kad perteklius drėgmės išgaruotu (apie 10 minučių)  ir viskas sutirštėtų iki klampios uogienės.

4

Dar įberiam žiupsnelį druskos skoniui subalansuoti.

5

Tuomet jau dedame į indelius ir sandariai uždarome.

Ingredientai
Patarimas

Jei norite, kad viskas gerai laikytųsi, tai indelius perliekite karštu vandeniu arba pakaitinkite orkaitėje (tie, kurie daro uogienes, tikrai žinos, kaip tai padaryti). Kadangi aš nesitikiu, kad ta uogienė bus laikoma metų metus, indelius tik švariai išplaunu ir perlieju karštu vandeniu.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. super, ačiū, Beata!!! pabandžiau sekmadieni išsivirti svogūnų uogienės bei spanguolių padažo – viskas labai gerai pavyko. Šiandien pat gaminsiu kokį mėsos patiekalą ir pagardinsiu svogūnų uogiene. O spanguolių padažo, ko gero, niekam nedovanosiu – labai jau pačiai patinka. O „fritata” su varške ir lašiša kepam jau du kart per savaitę. Linkėjimai!!!

  2. Labai ačiū , Beata, už šį receptą .Bandžiau kažkada pasigaminti šio padažo pasižiūrėjus į buteliuką, kuriame surašyti ingredientai , pirktą Marks & spencer parduotuvėje , bet nelabai pavyko, matyt kažką ne taip dariau .Kai tave išvydau laidoje gaminant šį padažą, stipriai plojau rankomis ir džiūgavau širdyje. Bėgu pirkt svogūnų ir kuo greičiau prie viryklės :)Nerealus padažiukas !!!

  3. O sakykite, Beata, ką daryti, kad uogienė ilgiau išsilaikytų? Ir kiek laiko ji išsilaikys? Iškarto ačiū 🙂

  4. Didelis ačiū už šį nuostabų receptą. Labiausiai ši uogienė man patinka su kepta mėsa. Kai pirmą kartą tokį patiekalą įdėjau brangiausiajam į darbą- namo jis grįžo alkanas. Visi bendradarbiai išragavo ir indelį išlaižė :). Sekantį kartą dėl šios uogienės su mėsyte mano brngiausiasis gavo pasiūlymų keistis pietumis ar net parduoti 🙂 Šiandien gaminsiu didžiausiame katile, kokį tik turiu, kad visi būtų patenkinti 🙂 O apie stiklainius ir konservavimą nėra nei ką kalbėti. Toks gėris neužsilaiko 🙂

  5. Labas rytas Beata,
    Vakar radau šį receptą ir užsidegiau noru būtinai išbandyti bei norėjau paklausti: ar gali būti, kad tokią uogienę, tačiau tik raudonųjų svogūnų (meniu buvo paminėti tik jie) tik dar su slyvomis, teko skanauti prie šalto mėsos užkandžio? Tiesa, nesu tikra, bet manau kad slyvos buvo naudotos džiovintos 🙂 Ar tai Anglijoje populiari uogienė? nes ragavau būtent ten 🙂

  6. Labas, Beata, verdu db uogienę, bet man ji netirštėja, kažin kodėl? Naudojau melasos cukrų, gal dėl to?..

  7. o as deka sio recepto igavau priklausomybe kepancio svoguno kvapui su ciobreliu. Kvepia nepakartojamai!!! metai laiko, kolkas nieko skaniau kvepiancio neatradau :):)

  8. Laba diena. Ir as prisiruosiau virti sia nuostabia uogiene. Norejau paklausti ar Melasos cukrus labia skiriasi nuo Maskovado? Sunku rasti sio cukraus. Kuo geriausia keisti Maskovado cukru: rudu, baltu ir sokoladu, melasos…

  9. Išbandžiau. Nežinau ar toks pat skonis su melasos cukrumi. Bet ant duonytės su kumpeliu, labai skanus sumuštinis. Tik balzamiko actas man jaučiasi gana intensyviai. Gal taip ir turi būti. Ačiū. Dabar kepa ilgai kepamas kumpis, o kopūstas laukia troškinimo. Laikiu nesulaukiu rezultato.

  10. Sveiki, ir aš norėjau pasiteirauti dėl maskovado cukraus:”Kuo geriausia keisti Maskovado cukru: rudu, baltu ir sokoladu, melasos…” o galbūt medumi?
    ačiū

  11. Išbandyta (jau ne kartą). Superinis dalykas. Beata AČIŪ 🙂 nes būtent šito gėrio labai ilgai ieškojau 🙂

  12. ragavau labai skanius uzkandukus su svogunu dzemu: bemiele tesla, svogunu dzemo saukstelis, melynasis pelesinis suris ir kriause, bei viskas kepta 😉 man labai patiko 😉

  13. Nuotraukoje pavaizduota uogiene atrodo labai grazi, vientisa, o pas mane svoguniukai ”neissilyde”, stovi atskirais gabaliukais 🙁 ka dariau ne taip ir ar imanoma isgelbeti dar uogiene? gal per mazai viriau? 🙂

Rašyti komentarą