Spausdinti

Sviestiniai sausainiai su vanile – klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi – tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų bobutės krepšį. Vaikų ir suaugusiųjų traškanti laimė.

Figūriniai šventiniai sausainiai su spalvotu citrininiu glaistu

0
komentarai
28
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Sausainių tešlai:

225 g sviesto
80 g cukraus pudros
10 g vanilinio cukraus miltelių
1 kiaušinio
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukšto apelsino sulčių
310 g (ir dar šiek tiek) miltų

Glaistui:

200 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymo
3 šaukštų (gali prireikti šiek tiek daugiau) citrinos sulčių
Maistinių dažų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Minkštą sviestą išplakite elektriniu mikseriu su cukraus pudra iki purumo.

2

Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.

3

Į plakinį pilkite apelsino sultis. Gerai išmaišykite.

4

Persijokite miltus su kepimo milteliais ir vanilinio cukraus milteliais. Dalimis berkite mišinį į sviesto masę ir gerai išmaišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis.

5

Leiskite masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės.

6

Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug iki 0.5 cm storio. Minklė bus labai minkšta, todėl svarbu gerai miltuoti paviršių ir nepersistengti su kočėlu. Visi vargai ir nepatogumai bus atpirkti sausainių trapumu. Iškočiotame lakšte išpjaukite formele norimos formos sausainius.

7

Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 6-10 minučių arba kol sausainių krašteliai lengvai paruduoja.

8

Baigus kepti, leiskite sausainiais atvėsti, nes šilti jie bus labai trapūs.

9

Paruoškite glaistą. Elektriniu plakikliu iki baltų putų išplakite kiaušinio baltymą, sudedame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių. Išmaišome ir toliau plakame apie 5min., kol masė sutirštėja, pabąla ir pradeda blizgėti.

10

Glaistą padalinkite į atskirus dubenėlius lygiomis dalimis ir į kiekvieną įlašinkite pageidaujamos spalvos maistinių dažų. Gerai išmaišykite.

11

Ant atvėsusių sausainių konditeriniu teptuku tepkite glaistą. Jei jis per tirštas (lieka teptuko šuorelių žymės), įspauskite daugiau citrinos sulčių. Leiskite glaistui sutvirtėti, geriausiai pernakt.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sausainukai labai skanūs-mūsų mėgstamiausi-o ant pagaliuko laikosi puikiai-dažnai į darželį ar šventei kepu:)) tik aš naudoju plokščius pagaliukus (vaistinėje didelė dėžutė kelis litus kainuoja:P)

  2. šaunus receptas, tik man per daug glaisto gavosi, bet čia ko gero dėl to, kad sausainių per storų prisidariau, todėl mano patarimas būtų stengtis kuo plonesnius sausainius daryti, šitaip ir kiekis jų didesnis, ir geriau glaistas pasidengia. sėkmės!

  3. Norėčiau, paklausti,
    čia rašoma, jog reikia palikti valandai šaldytuve, kad sukietėtų.
    O jeigu aš tešlą padaryčiau vakare, įdėčiau į šaldytuvą ir tik kitos dienos vakarą formuočiau bei kepčiau sausainius, tešla man ne per daug sukietėtų? 🙂

  4. Beta jei taves paklausiu kam reike plakti mikseriu jei ir tam blenderis ai dar norejau paklausti kokioje temperaturoje reike kepti. Sausainiusir kokius maistinius dazus naudoti ir man 11 tik metu tai man labai idomu kap kepti

  5. labai sudomino, galvoju ir aš Velykoms kepti, turiu formelių su paveikslėlių užspaudimu ant viršaus, tikriausiai nepakils sausainiai kepant ir paveikslėliai neišsidarkys? Kaip nepakyla meduoliniai. Ar šie pakyla? Ir gal galima cukraus pudrą pakeisti smulkiu cukrumi?

  6. Sveiki Beata. Noriu kepti siuos sausainius. Ar galima butu issikepti pries kokia savaite? Nesukietes kaip manot? Juk kaledinius kai kepa tai esu girdejus kad net brandina kuri laika.

Rašyti komentarą