Spausdinti

Kai popiečio kavos ar arbatos susėdate su draugėmis apkalbėti visų reikalų ar tiesiog norisi kažko nedaug, bet nubudinančio skonio prie kavos, išsikepkite sviestinių kavos sausainių. Jei norėsite vaišinti ir vaikus, bet nuogąstausite, kad jie per daug neišdykautų paragavę šių sausainių, tiesiog nedėkite kavos.

 

Sviestiniai kavos sausainiai

0
komentarai
20
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

225 g sviesto
80 g cukraus pudros
2 kiaušinių
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
2 -3 šaukštų apelsino sulčių (galite įtarkuoti ir apelsino žievelės)
320 g miltų (ir dar šiek tiek kočiojimui)
1 šaukšto maltų kavos pupelių
2 šaukštų cukraus
1 kupinas šaukštelis cinamono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Minkštą sviestą išplakite elektriniu mikseriu su cukraus pudra iki purumo.

2

Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.

3

Į plakinį pilkite apelsino sultis ir, jei naudojate, apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.

4

Persijokite miltus su kepimo milteliais ir galiausiai išmaišykite su šaukštu maltos kavos.

5

Dalimis berkite mišinį į sviesto masę ir gerai išmaišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis.

6

Leiskite masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės.

7

Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug iki 0.5 cm storio. Minklė bus labai minkšta, todėl svarbu gerai miltuoti paviršių ir nepersistengti su kočėlu. Visi vargai ir nepatogumai bus atpirkti sausainių trapumu. Iškočiotame lakšte pasinaudodami stikline, taure ar konditerine formele išspauskite norimos formos sausainius. Jų išeis tikrai dosniai.

8

Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinį lengvai išplakite, tik kad susimaišytų trynus su baltymu, o jei nuo ankstesnių kepinių turite atlikusį baltyumą – užteks ir jo. Plakiniu šveniai patepkite sausainių paviršiumi ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.

9

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 6-10 minučių arba kol sausainių krašteliai lengvai paruduoja.

Ingredientai
Patarimas

 

 

 

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Puikus receptas. Išbandžiau. 10 balų. Beata, Ačiū Jums už išsamius ir nesudėtingus receptus 🙂 ačiū ačiū labai labai 🙂

  2. Labai skanus buvo sausainiai. Nors esu tik pradedancioji ir gan jauna (man 12m) pradedancioji savo virtuves sefe man puikiai gavosi sis receptas! 10balu. Dar niekada nesu nusivylusi jusu, Beata, receptais. Kaio ir sokoladainis, sausainiai paliko dideli ispudi sveciams ir seimai. Visi klausinejo koks receptas ir isdydziai pasakiau, kad Beatos kaip visada 🙂

  3. Sveika, kiek sausainiai laiko gali stovėti ir ar galima naudoti formeles su ornamentais?

  4. Sveiki, norėčiau sužinoti, ar kepant šiuos sausainius galėčiau sviestą tiesiog išlydyti su cukrumi, ir atvėsinus sumaišyti su kitomis dalimis? ir apskritai ar pasikeičia skonis ir kokybė galutiniam rezultate? – jei sviesta šaltą tarkuotą sumaišyčiau su miltais ir tada supilčiau kiaušinio plakinį su cukrumi, arba jei iš pradžių kambario temperatūros išplakčiau su el mikseriu? Na ar turi didelę reikšmę kaip aš paruošiu sviesta (išplaksiu, išlydisiu ar šalta sutrinsiu su miltais)? Aš pradedančioji 🙂

  5. Gavosi trys blėtos. Įdėjome kakavos 🙂 Mano močiutė nepraleido nė vienos jūsų gerbiamoji Beata laidos. Sausainiai patys puikiausi pasaulyje. Visi paklausykite: jai kepsite sausainius tai žiūrėkite į Beatos receptus.

Rašyti komentarą